Kāzu bums! Šomase, Zušs, Kulda... Kas būs nākamie? FOTO
Liena Šomase ar māsu Kristīni Šomasi un viņas vīru Armīnu Podzigunu.
Slavenības
2015. gada 30. jūnijs, 08:29

Kāzu bums! Šomase, Zušs, Kulda... Kas būs nākamie? FOTO

Jauns.lv

Šīs vasaras siltais laiks beidzot sasniedzis arī mūsu platuma grādus un sabiedrībā zināmi ļaudis steidz uz Dzimtsarakstu nodaļām, baznīcām, pilīm un jūras krastu mīt gredzenus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šomase nu ir apgredzenota

Sestdien, 27. jūnijā par precētu sievu kļuvusi dziedātāja Kristīne Šomase, mūziķes Lienes Šomases jaunākā māsa. Kristīne apprecējās ar savas meitas tēti Armīnu Podzigunu, ar kuru kopā ir aptuveni divus gadus. Kristīne Šomase, par kuru vēl savulaik vokālais pedagogs Edgars Kramiņš izteicās, ka viņai esot pat labāka balss nekā Lienei, kāzas bija plānojusi klusas un mierīgas. Par to, ka Kristīne apprecējusies, sabiedrībai ziņoja neviens cits kā viņas slavenā māsa Liene, kas sociālajos tīklos ievietoja savu un jaunlaulāto foto, kuru parakstīja: „Esmu laimīgākā māsa pasaulē”.

Kulda un Elli U precas jūras krastā

Latvijas izlases hokejists Artūrs Kulda (26) ar dziedātāju un interjera dizaineri Elīnu Usovu (24) jūras krastā 20. jūlijā grezni nosvinēja kāzas.

Artūra un Elīnas Usovas kāzas notika Jūrmalas elegantajā restorānā „Light House”, pašā jūras krastā. Kopā ar jauno pāri viņu mīlestības svētkos bija tuvinieki un labākie draugi, kas tika sēdināti pie balti klātiem galdiem. Līgava bija saposusies brīnišķīgā baltā princeškleitā, un viņas kāzu pušķis bija veidots no baltām peonijām. Kāzu auto bija melns mersedess.

Romantiskajā svinību vietā, no kuras paveras plaši logi uz pludmali, pēc saulrieta sagaidīšanas virs jūras uzplaiksnīja krāšņa uguņošana. Apprecoties jaunā sieva pārgājusi vīra uzvārdā, kļūstot par Elīnu Kuldu. Laulība oficiāli gan tika reģistrēta jau astoņas dienas pirms svinēšanas, proti, 12. jūnijā. Tas tādēļ, lai būtu gatavi jaunie dokumenti un jaunlaulātie bez bēdu varētu doties medusmēnesī uz siltajām zemēm.

Zušs salaulājas un medusmēnesī dzied ASV

Šlāgerdziedātājs Normunds Zušs ar savu mīļoto sievieti Mārīti Kokinu kāzas radu un draugu lokā nosvinēja 13. jūnijā Cesvaines pilī. Normunda un Mārītes kāzas bija pēdējo gadu viens no gaidītākajiem notikumiem Latgalē, jo jau vairākas vasaras grupas „Galaktika” solistam aizvien pietrūka laika mīt gredzenus ar skaistumkopšanas sfērā strādājošo Mārīti Kokinu.

Kāzas, kā zina stāstīt aculiecinieki, bija ļoti mīļas un jaukas. Līgava bija skaistā baltā kleitā, bet Normunds – īpatnēja dizaina uzvalkā. Kāzu laikā veikti dažādi ar laulībām saistīti rituāli, un jaunajai sievai pat nācās ķerties pie plintes. Uzreiz pēc laulībām Normunds un Mārīte devās medusmēnesī uz ASV. Tur gan tika arī pastrādāts, Līgo vakarā priecējot ASV dzīvojošos latviešus.

Salaulājas „Dziedošo ģimeņu” uzvarētājs

Ludzas novada Dzimtsarakstu nodaļā salaulājušies LNT šova „Dziedošās ģimenes 4” uzvarētājs Dagnis Tihovskis un viņa draudzene Lana Krutikova. Dagnis savu mīļoto Lanu bildināja šā gada pavasarī, bet kāzas jaunieši svinēja 19. jūnijā ģimenes lokā. Kāzas nosvinētas tradicionālā stilā ar tautasdziesmām. Apmeklēts Ludzas brīvdabas muzejs, savukārt mičošanu vadīja Dagņa mammas folkloras kopa „Ilža”.

Plašāk par jau notikušajām sabiedrībā zināmu ļaužu kāzām lasiet jaunākajā žurnāla „Kas Jauns” numurā

Kasjauns.lv / Foto: no privātā arhīva, Facebook.com, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva