foto: unsplash.com
“Es domāju, ka to nekad vairs neredzēšu” - pirms 50 gadiem kartupeļu laukā pazaudēts laulību gredzens atgriezies pie īpašnieces
Attēls ilustratīvs.
Trakā pasaule
2021. gada 5. decembris, 07:01

“Es domāju, ka to nekad vairs neredzēšu” - pirms 50 gadiem kartupeļu laukā pazaudēts laulību gredzens atgriezies pie īpašnieces

Jauns.lv

Pegija Maksvena pirms aptuveni 50 gadiem pazaudēja savu laulību gredzenu kartupeļu laukā Hebridu salās Skotijā. Nu sentimentālā rotaslieta ir atgriezusies pie viņas, vēsta “The Guardian”.

Gredzens atradies, pateicoties kādam salas iedzīvotājam, kurš, uzzinot stāstu par pazaudēto gredzenu, devies to meklēt ar savu metāla detektoru. Donalds Makfijs, apņēmības pilns, pavadīja trīs dienas lūkojot pēc gredzena smilšainā piekrastes pļavā, kur reiz atradies kartupeļu lauks.

Platība gadu laikā bija kļuvusi par populāru iedzešanas vietu, tādēļ Makfijs uzdūries uz neskaitāmām skārdenēm, kas traucējis meklēšanas darbus.

“Es pavadīju trīs dienas meklējot un izraku 90 bedres,” sacīja vīrietis. “Problēma ir tajā, ka zelta gredzeni detektorā izraisa tādu pašu skaņu kā puļķi uz skārda bundžām - to tur bija daudz -, kā arī citas lietas, piemēram pakavi un kannas.”

“Trešajā dienā es atradu gredzenu. Es biju pilnīgi šokēts. Es biju to meklējis 5000 kvadrātmetru lielā platībā,” emocionāli sacīja tā atradējs. “Iespējamība bija viena no 100 tūkstošiem. Tas noteikti ir mans labākais atradums. Protams, tehnoloģija palīdzēja, bet man vienkārši paveicās.”

Par atradumu Pegija uzzinājusi, kad Makfijs pieklauvējis pie viņas durvīm.

“Viņš vienkārši ieradās pie manis un teica, ka viņam ir kaut kas, ko man parādīt. Tas bija mans gredzens. Es tam nespēju noticēt, bet tur tas bija. Es biju domājusi, ka to nekad vairs neredzēšu,” sacīja 86 gadu vecā kundze.

Pegija ar savu vīru, kurš pirms dažiem gadiem devās viņsaulē, salaulājās 1958. gadā. Pazaudētā gredzena vietā viņš sievai bija nopircis citu.

“Es kratīju smiltis ārā no saviem cimdiem, tad gredzens pazuda. Es to nezināju, līdz biju atnākusi mājās,” atminas kundze. “Vienu vai divas reizes es to devos meklēt, bet tas bija neiespējami.”

Mafkija aizraušanās ar metāla detektoru sākusies pirms septiņiem gadiem, iedvesmojoties no “Youtube” video. “Tas mani ļoti ieinteresēja. Šis ir mans labākais atradums daudz iemeslu dēļ. Tas bija ļoti, ļoti emocionāli,” viņš sacīja.