Aleks Boldvins sniedz interviju ABC žurnālistam Džordžam Stefanopulsam

gallery icon
21
Slavenības
2021. gada 4. decembris, 06:18

Aleks Boldvins sniedz pirmo interviju pēc traģiskā negadījuma: "Ja uzskatītu, ka esmu vainīgs, būtu sevi jau nogalinājis"

Jauns.lv

Holivudas aktieris Aleks Boldvins sniedzis pirmo interviju pēc traģiskā negadījuma filmēšanas laukumā, kad pēc šāviena no ieroča, kuram nevajadzēja būt pielādētam, mira filmas "Rust" operatore Halina Hačinsa. "Kāds ir par to atbildīgs… zinu, ka tas neesmu es," norādījis dziļi satriektais aktieris.

Pirmajā TV intervijā Aleks Boldvins norādījis, ka nejūtas vainīgs par liktenīgo Halinas Hačinšas sašaušanu filmas laukumā un paudis, ka ir “atrisināms tikai viens jautājums - kāpēc ierocis bija pielādēts ar īstu patronu?”

Aleks Boldvins sniedzis interviju ASV rīta programmas “Good Morning America” vadītājam Džordžam Stefanopulsam saistībā ar oktobrī vesterna “Rust” filmēšanas laukumā notikušo traģēdiju, kad ierocis, kas viņam bija rokās, izšāva pa īstam un nogalināja operatori Halinu Hačinsu. Aktieris uzskata, ka viņiem abiem ar režisori bijis “kaut kas dziļi kopīgs, mēs abi uzskatījām, ka ierocis ir tukšs”.

Jautāts, vai viņš jūtas vainīgs Hačinsas nāvē, 63 gadus vecais aktieris un producents norādījis: “Nē. Nē. Man ir sajūta… Kāds ir atbildīgs par notikušo, es nevaru pateikt, kurš tas ir, bet zinu, ka tas neesmu es. Dieva vārdā, ja es justos atbildīgs, es būtu varējis sevi nogalināt, ja domātu, ka esmu par to atbildīgs. Un es to nesaku vieglu sirdi.”

Boldvins, kurš intervijas laikā neslēpa savu saviļņojumu, sacīja, ka ir nolēmis runāt, jo kriminālizmeklēšana un civilo prasību izskatīšana saistībā ar šāvienu Ņūmeksikā prasīs ilgu laiku. “Man ir sajūta, ka nevaru gaidīt, kamēr lieta beigsies,” norādījis Boldvins.

Aktieris licis skaidri saprast, ka “darītu jebko, lai atsauktu notikušo” un, ka nevēlas kļūt par upuri šajā lietā. “Mums šeit ir divi upuri”- viņš norādījis, ar to domājot bojā gājušo Hačinsu un filmas režisoru Džoelu Souzu, kurš incidentā guva ievainojumus.

Boldvins intervijā vērsis uzmanību uz to, ka nav pat nospiedis rekvizīta ieroča gaili, bet tas izšāvis, kad viņš pavilcis mehānismu, ko pirms šaušanas vajag pagriezt atpakaļ. Režisora asistents, kurš iedevis aktierim ieroci, arīdzan apgalvo, ka Boldvins nemaz nav nospiedis ieroča gaili un tas “izšāvis nelaikā”.

Varas pārstāvji norāda, ka Boldvinam pateikts, ka ierocis ir tukšs un to droši var izmantot. Tajā pašā laikā turpinās kriminālizmeklēšana, kurā paredzēts noskaidrot, kā šaujamierocis, kam vajadzēja būt tukšam, izrādījies pielādēts ar īstu patronu. Intervijas gaitā Boldvins izteicies, ka zinoši cilvēki apliecinājuši, ka viņam neviens nevarētu izvirzīt apsūdzību noziegumā.

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon
14

Izskanējusi informācija par to, ka dažas dienas pirms traģēdijas klīdušas runas par drošības problēmām filmas uzņemšanas laukumā. Vadošais operators Leins Lupers atkāpies no amata dienu pirms Hačinsas bojāejas. Divi no darbiniekiem iesnieguši civilprasības, apsūdzot Boldvinu, producentus un citus nolaidībā un drošības protokola neievērošanā. Savukārt viena prasības cēlāja advokāts apsūdzējis Holivudas zvaigzni “krievu ruletes” spēlēšanā, personīgi nepārbaudot ieroci pirms ainas uzņemšanas.

Intervijā Boldvins norādījis, ka viņš neko nav zinājis par problēmām ar drošību. Vienīgais, ko bija dzirdējis, ka daži darbinieki vēlējušies labākus viesnīcu numuriņus.

Intervijā aktieris pastāstījis par to, kas noticis pirms liktenīgās traģēdijas. Hačinsa pamācījusi aktieri, kur viņam jāvērš ieroci, lai izdotos nofilmēt vēlamo epizodi.

“Viņa liek man pareizi turēt ieroci,” atceras Boldvins. “Tas ir vērsts viņas virzienā. Viņa stāsta, kā vēlas, lai es turētu ieroci šajā ainā, un es izvelku ieroci un notēmēju.” Tas bija “nejaušs šāviens”, kas iespējams, pat nenonāktu pabeigtajā kino darbā.

Boldvins pastāstījis, ka pirmajā brīdī pēc ieroča izšaušanas nodomājis, ka Hačinsa paģībusi. “To, ka ierocis bija pielādēts, līdz manai apziņai nonāca tikai kādas 45 minūtes vai stundu pēc notikušā.” Boldvins apliecinājis, ka nekad mūžā nevarētu pavērst pielādētu ieroci pret kādu cilvēku un izšaut. “Nekad,” norāda dziļi satriektais aktieris.