foto: AFP/Scanpix
"Es neizšāvu no ieroča" - Boldvins sniedz pirmo interviju pēc traģiskā negadījuma filmēšanas laukumā
Aktieris Aleks Boldvins sniedzis pirmo oficiālo interviju, kopš traģiskā negadījuma, kad Holivudas vesterna filmēšanas laikā tika nošauta operatore Halina Hačinsa.
Slavenības
2021. gada 2. decembris, 10:43

"Es neizšāvu no ieroča" - Boldvins sniedz pirmo interviju pēc traģiskā negadījuma filmēšanas laukumā

Jauns.lv

Holivudas aktieris Aleks Boldvins, sniedzot pirmo oficiālo interviju pēc traģiskā negadījuma, kad filmas "Rust" uzņemšanas laikā tika nošauta operatore, sacīja, ka nav izšāvis no šaujamieroča, kas atradās viņa rokās.

“Kāds šaujamieroci pielādēja ar īstu patronu. Patronu, kam nemaz nevajadzēta atrasties teritorijā,” “ABC News” intervijā sacīja aktieris, piebilstot, ka viņam nav ne jausmas, kā tas noticis.

Kad intervētājs norādījis, ka scenārijā nebija ierakstīts izšaut no ieroča, Boldvins taisnojies, ka nav nemaz to darījis.

“Es neizšāvu. Es nekad uz nevienu netēmētu ar ieroci un neizšautu no tā.”

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon

Kad 63 gadu vecajam aktierim tika vaicāts, vai šis ir sliktākais, kas jebkad noticis viņa dzīvē, Boldvins nekavējoties atbildējis apstiprinoši.

“Pat tagad nespēju tam noticēt. Man nešķiet, ka tā ir realitāte.”

Traģēdijā dzīvību zaudējušo operatori Halinu Hačinsu Bolvinds raksturo kā cilvēku, ko mīlēja un apbrīnoja visi, kas ar viņu strādāja. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka oktobra beigās Ņūmeksikas štatā ASV filmēšanas laukumā notika traģisks negadījums, kad Holivudas aktieris Aleks Boldvins vesterna uzņemšanas laikā ar šaujamieroci, kas izmantots kā filmas rekvizīts, nāvējoši sašāva operatori un ievainoja vēl vienu cilvēku.

Kas īsti notika?

Kinovesterna "Rust" uzņemšanas laikā tika sašauti divi cilvēki: 42 gadus vecā operatore Halina Hačinsa un 48 gadus vecais režisors Džoels Souza. Sašautā Hačinsa ar medikopteru nekavējoties nogādāta Ņūmeksikas Universitātes slimnīcā, bet neilgi pēc ierašanās slimnīcā pasludināta par mirušu. Otrs ievainotais - režisors Souza - nogādāts citā slimnīcā, no kuras drīz vien jau izrakstīts.

Domājams, ka no ieroča tika izšauts brīdī, kad Boldvins filmēšanas laikā izvilka ieroci no maciņa, kas atradās uz pretējās puses gurna. Angļu valodā šo paņēmienu sauc "cross draw". Ainā tika paredzēts, ka ierocis viņam jāpavērš pret kameru.

Cietušais režisors Souza izmeklētājiem pastāstīja, ka skatījies ainu caur kameru un blakus izvietotajiem monitoriem, līdz pēkšņi izdzirdējis kaut ko, "kas izklausījās pēc pātagas un pēc tam skaļa blīkšķa". Hačinsa nokritusi uz muguras, satvērusi vēderu un teikusi, ka nejūt savas kājas. Souza, kas stāvēja viņai blakus, pamanīja asinis uz sava pleca.

Izmeklēšana turpinās

Boldvinam ieroci esot iedevis režisora palīgs Deivs Hols, kurš neesot zinājis, ka tajā ievietota īsta patrona. Viņam savukārt ieroci iedevusi 24 gadu vecā Hanna Gutjersa-Rīda, kas bija atbildīga par filmā izmantotajiem ieročiem, liecina tiesas rīcībā esošā informācija.

Gutjersas-Rīdas advokāti sacīja, ka sieviete nezina, no kurienes nākušas patronas. Šo jautājumu turpina izmeklēt policisti.

Šonedēļ izmeklētāji saņēma kratīšanas orderi, lai izmeklētu filmas ieroču piegādātāju, kuru starpā ir divi ASV ieroču uzņēmumi, telpas.