Jenny May jubilejas koncertā ar plikām kājām un bizi. FOTO
Jenny May savas muzicēšanas desmitgadē izpildīja dažādu mūzikas stilu dziesmas.
Slavenības
2015. gada 2. jūlijs, 12:38

Jenny May jubilejas koncertā ar plikām kājām un bizi. FOTO

Jauns.lv

1. jūlijā ar uzstāšanos „Daugavas koncertzālē” savu muzicēšanas 10. jubilejas koncerttūri uzsāka dziedātāja Jenny May, īstajā vārdā Maija Stuģe.

Jenny May koncertā netrūka arī sabiedrībā zināmu cilvēku. Koncertu baudīja dziedātājas vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, dziedošais policists Nikolajs Puzikovs ar draudzeni, Samanta Tīna ar draugu, skaistumkonkursu organizatore Elita Drāke, uzņēmēja Kristīne Lindenblate, kas koncertu apmeklēja kopā ar allaž stilīgo multimākslinieku Kašeru jeb Kasparu Blūmu-Blūmani un daudzi citi. Dziedātāja uzstāšanās laikā uz skatuves bija saposusies krāšņā kleitā, bet bez apaviem. Pārdomāts bija Jenny matu sakārtojums, kurā ievīta bija liela, gaiša mākslīgā bize.

Sajūsmu un lepnumu par Jenny May uzstāšanos izrādīja viņas meitiņa Sāra, kas koncerta laikā gan pasēdēja pie skatuves, gan padejoja, kā arī devās līdzi mammai brīdī, kad viņa gāja pārvilkt skatuves kleitas. Savukārt dziedātājas vīrs Gatis koncerta laikā ar lielu ziedu pušķi rokās vēroja sievas uzstāšanos.

Dziedātāja, svinot desmit gadus mūzikā, klātesošos pārsteidza ar eksotisku šovprogrammu – Latvijā pirmo reizi meditatīvā mūzika tika apvienota ar popmūziku. Biļetes uz dziedātājas koncertu varēja iegādāties cenu amplitūdā no 10 - 120 eiro. Jāteic gan, ka dažas sēdvietas vēl bija palikušas brīvas, taču netrūka arī koncerta apmeklētāju, kas labprāt stāvēja kājās vai dejoja līdzi jestrajām dziesmām.

Lai piešķirtu koncertiem meditatīvu noskaņu, dziedātāja tajos apvienojusies ar gongu un netradicionālo mūzikas instrumentu spēles pratējiem Daci Straumi un “Yakov Cheich-Sultan”. Koncertu dzīvās mūzikas pavadībā paspilgtināja profesionāli dejotāji Rolands Šteinbergs un Baiba Ceļmalniece. Horeogrāfija tika atsvaidzināta ar dažādiem šova elementiem. Līdzās jauniem latino ritmiem dziedātāja izpildīja, tautā iemīļotos skaņdarbus no iepriekšējiem albumiem - “Nāk nakts”, “Es gribu vēl mīlēt”, “Tev paveiksies” un daudzas citas kompozīcijas, kurām skatītāji dziedāja līdzi. „Ir milzīgs gandarījums par paveikto šajā starta skrējienā 10 gados. Mūzika ir tas lauciņš, kurā jūtu piepildījumu un zinu, ka vēl varu realizēties plašāk. Mūzikai nav robežu. Ir tikai jāizpleš spārni un jālido tālāk. Man prieks, ka šo gadu laikā man ir tik daudz uzticamu klausītāju. Es būšu ar jums arī turpmāk!” tā Jenny May par savām svinībām.

Jenny May- DZĪRES

Kasjauns.lv / Anete Janševica