Agneses Drunkas ceļojums uz Čikāgu

Žurnālistes Agneses Drunkas ceļojums uz Čikāgu 2021. gada rudenī.

gallery icon
Slavenības
2021. gada 20. novembris, 07:12

Agneses Drunkas pirmais ceļojums uz Ameriku izvērties neaizmirstams

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

TV3 raidījuma "Bez tabu" ētera seja un Latvijas Radio raidījuma "Globālais latvietis. 21. gadsimts" vadītāja Agnese Drunka žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par savu pieredzi, pirmo reizi lidojot uz Ameriku. Tas izvērties par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Agnesei bija jādodas uz Amerikas Latviešu apvienības (ALA) 70. jubilejas kongresu Čikāgā. Tur kongresa dalībniekus uzrunāt bija aicināti arī citi Latvijas pārstāvji, tostarp Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, ar kuru Agnese bija plānojusi kopā doties uz Čikāgu.

“Šis man bija pirmais lidojums uz Ameriku, un tieši nopriecājos, ka nebūs vienai jālido, bet varēšu ceļu mērot kopā ar Rūtu, kurai ir lielāka tālo lidojumu pieredze. Aizlidojām kopā līdz Minhenei, kur vajadzēja pārsēsties uz citu lidmašīnu, taču viss mainījās brīdī, kad man bija jāuzrāda ieceļošanas atļauja Amerikā. Izrādījās, ka sistēmā šī atļauja nebija atrodama, līdz ar to mani neielaida lidmašīnā uz Ameriku. Es paliku Minhenes lidostā, bet Rūta devās uz lidmašīnu…Tajā dienā es pa Minhenes lidostu nostaigāju, šķiet, kādus piecpadsmit kilometrus, telefoniski risinot jautājumus, lai saņemtu manu atļauju tajā sistēmā. Tā nu neparedzētu apstākļu dēļ Čikāgā ierados dienu vēlāk – biju nokavējusi gan pieņemšanu Čikāgas muzeja telpās, gan kongresa svinīgo atklāšanu. Sanāca, ka ierados pa taisno uz svinīgajām kongresa dalībnieku vakariņām uz kuģīša Mičiganas ezerā, bet nākamajā dienā varēju doties uz balli,” atklāj Agnese, stāstot, ka pa dienu esot Čikāgā veidojusi raidījumu "Globālais latvietis. 21. gadsimts" un iespēju robežās apskatījusi pilsētu.

foto: no privātā arhīva
“Satiku Armandu Birkenu no "Čikāgas piecīšiem". Pateicoties viņam, redzēju pilsētu no cita skatpunkta. Viņš mani izvadāja ar auto pa pilsētu un tās apkaimi. Esmu bezgala priecīga un pateicīga par šo iespēju,” saka Drunka.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!