foto: Express Syndication / Vida Press
Bredu Pitu un Mailiju Sairusu nelaiž Ķīnā, Bībers nav lūgts viesis Disnejlendā jeb Kur slavenībām iebraukt aizliegts
Popmūzikas karalienei Bejonsai 2007. gadā bija paredzēts koncerts Malaizijā, bet, tā kā šajā valstī sievietēm uz skatuves ir jābūt ģērbtām no pleciem līdz ceļgaliem un bez atklātiem dekoltē, viņas priekšnesums nav iespējams.
Slavenības
2021. gada 11. novembris, 07:15

Bredu Pitu un Mailiju Sairusu nelaiž Ķīnā, Bībers nav lūgts viesis Disnejlendā jeb Kur slavenībām iebraukt aizliegts

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenībām ir daudz priekšrocību, tostarp iespēja ceļot. Taču, pateicoties uzvedībai vai politiskajai pārliecībai, daudzās valstīs šīm personībām iebraukšana ir liegta.

Malaizijā bez seksapīla

Popmūzikas karalienei Bejonsai 2007. gadā bija paredzēts koncerts Malaizijā, bet, tā kā šajā valstī sievietēm uz skatuves ir jābūt ģērbtām no pleciem līdz ceļgaliem un bez atklātiem dekoltē, viņas priekšnesums nav iespējams.

Krāšņā Bejonsa ikdienā un uz skatuves

„Visskaistākā ir smaidoša sieviete,” saka amerikāņu skaistuma, modes un mūzikas ikona Bejonse

gallery icon

To vēl neiespējamāku padarīja arī valdība, kas mūziķei liedza iebraukšanu, jo viņa iemiesojot “Rietumu seksīgo uzstāšanos”.

Pat ne Disnejlendā

Kādreizējais mūzikas brīnumbērns un tagadējais dumpinieks Džastins Bībers nevar iebraukt Argentīnā, jo 2013. gadā esot aizvainojis kādu argentīniešu fotogrāfu un koncerta laikā necienīgi izturējies pret valsts karogu.

Džastins Bībers ar sievu Heiliju šova “Justin Bieber: Seasons” pirmizrādes vakarā

gallery icon

Par “sliktu uzvedību” viņam ir liegts iebraukt arī Ķīnā un kādu laiku pat izklaidēties Disnejlendā. “Džastins Bībers ir ļoti apdāvināts mūziķis. Bet, lai saglabātu mieru un tīrību Ķīnas izklaides industrijā, izklaides industrijas darboņi ar sliktu uzvedību tai nav piemēroti,” paziņoja Pekinas Kultūras ministrija.

Rasiste Mailija

Pirms laba laika – 2009. gadā – tika nolemts, ka mūziķe Mailija Sairusa Ķīnā netiek gaidīta rasistiska rakstura fotogrāfijas dēļ, tajā sieviete pozēja ar šaurām, ar pirkstu palīdzību nostieptām acīm.

Ķīnas ārlietu ministrs paziņoja: “Sairusas jaunkundze ir skaidri demonstrējusi, ka viņa nav Ķīnas un visas Austrumāzijas cilvēku draugs. Mēs neesam ieinteresēti vēl vairāk piesārņot mūsu bērnu prātus ar viņas amerikānisko nezināšanu.”

Mailija Sairusa cauri laiku lokiem

gallery icon

Dumpinieciskā saulespuķe

Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka mūziķe Keitija Perija 2015. gadā, uzstājoties Taivānā, bija uzvilkusi kleitu ar saulespuķēm un plivinājusi Taivānas karogu, viņai 2017. gadā tika aizliegts viesoties Ķīnā.

Keitija Perija un Orlando Blūms atpūšas Grieķijā 2021. gada jūnijā

gallery icon

Iemesls esot tas, ka saulespuķes simbolu lietojot Ķīnas pretinieki – "Sunflower Student Movement", kuri 2014. gadā protestēja pret Ķīnas tirdzniecības līgumu.

Garais Ķīnas saraksts

Lai gan aktieris Breds Pits nav pārkāpis nekādus likumus, arī viņam 20 gadus bija liegta iebraukšana Ķīnā.

Breds Pits “Oskara” balvas ceremonijā 2020. gadā

gallery icon

Iemesls – loma filmā "Septiņi gadi Tibetā", kas vēstīja par Ķīnas militāro iebrukumu Tibetā. Iebraukšana tika liegta arī citiem slaveniem Dalailamas atbalstītājiem – aktieriem Ričardam Gīram, Harisonam Fordam un režisoram Mārtinam Skorsēzem.

Mākonis ar zelta maliņu

Komiķa Saša Barona Koena filmu "Diktators" un "Borats" sižets ir iemesls tam, ka aktierim ir liegta iebraukšana Tadžikistānā un Kazakstānā.

Borata lomas atveidotājs zog ēdienu no kafejnīcas apmeklētāju galda

gallery icon

Tomēr Borata slavai nav tikai sliktas sekas (piemēram, iebraukšana valstī, filmas pārdošanas liegums un Borata mājaslapas slēgšana) – 2012. gadā ārlietu ministrs Jeržans Kazihanovs atklāja: “Līdz ar filmas iznākšanu desmitkārt pieauga izsniegto vīzu skaits.” Tā ka viņš Borata filmai ir pateicīgs par “tūristu piesaistīšanu Kazahstānai”.

Filipīnu pasts

Aktiera Aleka Boldvina humora izjūtu apšauba Filipīnu valdība, kas nesaprata viņa izteikto joku Deivida Letermana sarunu šovā.

Aktiera Aleka Boldvina sieva Hilarija ar bērniem

Aleks Boldvins un Hilarija Tomase apprecējās 2012. gada 30. jūnijā Ņujorkā. Ģimenē jau aug divi bērni – meita Karmena (dzimusi ...

gallery icon

Uz jautājumu par laulībām viņš atgaiņājās ar ironisku paziņojumu: “Domāju, ka būs jāiegādājas filipīniešu līgava pa pastu... vai Krievijas.” Rezultātā viņš uz mūžu ir nevēlams Filipīnās. Tā ka tiešām – saistībā ar Filipīnām viņam atliek tikai pasta pakalpojumi.

Jo nopirkt nevar visu

Leģendārā mūzikas grupa "The Beatles", izrādās, arī ir bijuši dumpinieki un arī viņi ir bijuši aizliegti Filipīnās.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Bītlu nedienas tika pat apspēlētas karikatūrā.

Iemesls – mūziķi esot atteikušies ierasties Prezidenta pilī uz brokastīm pie pirmās lēdijas Imeldas Markosas (zināmas sava izšķērdīguma dēļ). Tiesa, nav skaidrs, vai ateikumam ir bijuši politiski iemesli vai tikai laika trūkums, taču atgriešanās no Filipīnām dzimtenē viņiem bija apgrūtināta.