Iļja Buličevs ar savu zīmolu "BLCV by Bulichev" rosās Maskavas modes nedēļā

Modes mākslinieks Iļja Buličevs ar savu zīmolu "BLCV by Bulichev" rosās Maskavas modes nedēļā.

gallery icon
113
Slavenības
2021. gada 4. novembris, 05:37

Latvijas dizainers Iļja Buličevs iekaro Krievijas modes industriju

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms četrarpus gadiem Latvijā zināmais modes mākslinieks Iļja Buličevs pārcēlās uz dzīvi Maskavā. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", tagad viņa klientu lokā ir Krievijā ietekmīgi ļaudis, un nupat savu jaunāko kolekciju viņš prezentēja kaimiņzemes galvenajā modes notikumā - "Mercedez-Benz Fashion Week Russia".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2002. gadā modes mākslinieks Rīgā izveidoja zīmolu "BLCV by Bulichev". Latvijā drīz vien no džinsa auduma radītos tērpus, kas izcēlās ar inovatīviem risinājumien un drosmīgām detaļām, izvēlējās pašmāju slavenības, kā arī savas kolekcijas viņš demonstrēja Rīgas modes nedēļā.

Latvijas modes mākslinieka Iļjas Buličeva skate Rīgas modes nedēļā

gallery icon
35

Taču domu par pārcelšanos un Krievijas modes industrijas iekarošanu Iļja klusībā lolojis desmit gadu garumā. “Vilku garumā, jo nevarēju pieņemt lēmumu, līdz sapratu – tagad vai nekad. Sakārtoju līdzņemamās lietas un pārvācos!” sarunā ar "Kas Jauns" to, kā notikušas drosmīgās pārmaiņas, atminas Buličevs. Dizainers teic, ka vienmēr mīlējis Maskavu tās draiva, iespaidīgā mēroga, interesanto personību daudzveidības un modes dēļ.

Pašlaik Iļja Buličevs Krievijā esot vienīgais dizainers, kas darbojas ar džinsa apģērba zīmola radīšanu. Viņa klientu lokā ir tādas Krievijas slavenības kā kino un seriālu aktrise Anastasija Samburska, ekspolitiķe, rakstniece, publiciste un influencere Irina Hakamada, aktrise un slavenā režisora Ņikitas Mihalkova meita Anna Mihalkova, modele Marija Minogarova un citas.

Maskavā "BLCV by Bulichev" ir izveidots liels šovrūms, tur atrodas arī veikals, birojs, noliktava un darbnīca. Taču tirdzniecības centrā "Атриум" ir veikals jeb, kā saka Iļja, sava tirdzniecības sala.

"BLCV by Bulichev" skate Maskavas modes nedēļā

"BLCV by Bulichev" skate Maskavas modes nedēļā 2021. gada rudenī.

gallery icon
32

Nesen notikusī "Mercedez-Benz Fashion Week Russia" ir galvenais modes notikums Krievijā. “Vienmēr esmu gribējis tajā piedalīties. Tas bija super! Tikai divarpus nedēļu laikā paguvām izveidot kolekciju, pie kuras es strādāju sešās lokācijas vietās, tostarp arī kādreizējā Rīgas darbnīcā, ko tagad vada mana mamma,” par piedalīšanos un gatavošanos vērienīgajam notikumam stāsta dizainers.

Viņš atzīst, ka Krievijā uzsākt biznesu nav bijis ne viegli, ne grūti, bet… citādāk. “Te dzīvo 150 miljoni cilvēku. Un Maskavā daudziem ir nauda. Krievijā ir lēta loģistika, bet pastāv arī konkurence un grūtības. Uzskatu, ka pārceļoties pieņēmu pareizo lēmumu, jo esmu attīstījis savu zīmolu un tas ir ļoti audzis. No 500 džinsu pāriem tagad pārdodu līdz 20 000 pāriem gadā. Mana zīmola apģērbi tiek tirgoti labākajos veikalos, kā, piemēram, "ЦУМ", "Леформ", "ДЛТ" un "Люксе".”

Iļja Buličevs atzīstas, ka ilgojas pēc Latvijas un Rīgas. Par viņa bijušajiem Latvijas klientiem tagad rūpējas dizainera mamma. “Latvijā pēdējo reizi biju gandrīz pirms diviem gadiem. Bija grūtības ar atpakaļceļa dokumentu kārtošanu saistībā ar kovida ierobežojumiem. Līdzko saņēmu atļauju, tā visur sākās lokdauns,” par sarežģījumiem, kas radušies kovida apstākļu dēļ, stāsta dizainers.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās