Jura Kaukuļa ģimenes mīlulis Baldurs

Grupas "Dzelzs vilks" solista Jura Kaukuļa ģimenes mīlulis Baldurs.

gallery icon
15
Slavenības
2021. gada 3. novembris, 05:23

"Dzelzs vilka" Kaukuļa baltais vilciņš atlabst pēc meža zvēra uzbrukuma

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Dzelzs vilks" solista Jura Kaukuļa ģimenes mīlulis Baldurs, ko soctīklu lietotāji jau piekto gadu apjūsmo kā vienu no Latvijas populārākajiem un fotogēniskākajiem suņiem, pārcietis operāciju pēc izskriešanas no meža ar asiņainām krūtīm un caurdurtu plecu.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", tad "Dzelzs vilka" mūziķu draugi un talanta cienītāji jau četrus gadus apjūsmo Jura Kaukuļa soctīklos regulāri ievietotās bildes ar viņa suni Balduru, kurš, šķiet, ir dzimis pozētājs fotokamerai. Visvairāk fotogrāfiju uzņemtas pastaigu laikā Siguldas skaistajā apkaimē, un cēlais, baltais vilciņš, iespējams, ir biežāk fotografētā būtne Gleznotājkalnā, no kura paveras brīnumjauks skats uz Gaujas senleju.

foto: no privātā arhīva
Novembrī skaistajam sunim gaidāma piektā dzimšanas diena.

Tomēr izrādās, ka ārēji nosvērtais un pēc purna arī kulturālais un inteliģentais Baldurs ir īsts nebēdnieks un palaidnis, un, kā spriež Jura Kaukuļa sieva Aija, visticamāk, pie vainas ir iedzimtība. Proti, Baldurs ir aitu suņa un haskija krustojums, un, kā zināms, haskiji ir šķirne, kas tiek uzskatīta par vienu no brīvdomīgākajām – tādā ziņā, ka izceļas ar savu aušību un neremdināmām alkām pēc mešanās plašajā pasaulē. Šī dziņa nav sveša arī Balduram.

foto: no privātā arhīva
Ar Baldura bildēm Kaukuļu ģimene bieži dalās soctīklos.

“Ja mežos neatrodi kopīgu valodu ar nezināmu un īgnu Meža Zvēru, tad oktobra fešenvīku atklāj ar itin glītu aksesuāru (un cienījamu šuvi plecā),” publiskojot bildi, kur skaistais mūziķa ģimenes četrkājainais draugs redzams ar medicīnisko apkakli, ironizē Jura Kaukuļa sieva Aija Kaukule. Patiesībā jau nekā jautra šai situācijā nebija, un tikai tagad, vairākas nedēļas pēc suņa traumas gūšanas, viņa atļaujas tā pajokot.

Negadījumu Kaukuļi pieredzēja oktobra sākumā. Aija devusies ikdienišķajā pastaigā dabā, un suns, lielā ātrumā joņojot, iebrāzies meža biezoknī. Pēc brīža atskanējušas savādas skaņas, zaru brīkšķi, “kaut kāds ņiģu ņegu”, un Baldurs izslājis no meža ar asinīm noklātu balto krūti. Sapratusi, ka suns ir traumēts, Aija satraukumā vēl ķērusi pēc kārtīga koka gabala un metusies mežā raudzīt, kas Balduram uzbrucis. Taču visapkārt bijis kluss un tukšs – ne cilvēku, ne citas dzīvas radības. Suns nekavējoties vests uz veterināro klīniku, kur mediķi balto vilciņu likuši uz operāciju galda. Pleca daļā atklātas dūriena pēdas, brūce bijusi visai dziļa, un speciālisti sprieduši, ka tādu skādi suņu puikam, ļoti iespējams, nodarījusi trāpīšanās ceļā kādam meža zvēram, visticamāk, mežacūkai.

Pirmās dienas pēc operācijas Baldurs rādījis skābu ģīmi, liekot saprast, ka ir apvainojies gan par nodošanu dakteru manipulācijām, gan pēcāk uzlikto medicīnisko apkakli. Sākotnēji klīnikā uzliktā gan sunim bijusi dikti neērta, tāpēc saimnieki pagādājuši citu.

foto: no privātā arhīva
Suns atlabst, iespējams, pēc mežacūkas uzbrukuma.

“Protams, turpinām iet staigāt pa savām takām, un Baldurs itin nekādu mācību, izskatās, nav guvis. Joņo pa mežu tāpat kā iepriekš,” atzīst Aija Kaukule. Šis pat neesot pirmais gadījums, kad pastaigas laikā ģimenes mīlulis iekūlies nepatikšanās. Reiz viņš ticis pie satraumētas ķepas, bet citu reizi visus novedis līdz pamatīgam izbīlim, aiztraukdamies nezināmā virzienā. Toreiz tikusi sarīkota vesela suņa meklēšanas operācija vairāku stundu garumā, tikuši iesaistīti papildspēki, bet Baldurs bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem pēkšņi parādījies pavisam citā Siguldas pusē, turklāt sveiks un vesels.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva