Slavenības
2021. gada 29. oktobris, 05:19

Līva Jaunozola izlikusi pārdošanā skaisto Ziemupes muižu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Nekustamo īpašumu aģenti sagatavojuši kārdinošas reklāmas bildes un apņēmīgi sākuši meklēt pircējus skaistajai Ziemupes muižai, kur trīs gadus ar viesmīlības biznesu nodarbojas uzņēmēja Līva Jaunozola ar dzīvesbiedru Artūru Švedu.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", gan mākleru kompānija "Latvia Sotheby’s International Realty", gan nekustamo īpašumu uzņēmums "Jaunliepājas namsaimnieks" patlaban piedāvājumu sarakstā ievietojuši Vērgales pagasta pērli - Ziemupes muižu. Cena, kas dota, norādot, ka klāt vēl jārēķina pievienotās vērtības nodoklis, tirgotājiem ir noteikta atšķirīga: viens prasa 950 tūkstošus, otrs – 850 tūkstošus eiro. Tātad jebkurā gadījumā iegādes cena pārsniedz miljonu eiro.

1930. gadā celtā muiža, kas 2009. gadā pēc apjomīgas restaurācijas atjaunota un pārtapusi par greznu viesnīcas kompleksu ar apsildāmu iekštelpu peldbaseinu un pirti, atrodas 28 kilometrus no Liepājas, 17 kilometru no Pāvilostas, 200 kilometru no Rīgas un 900 metru no stāvkrasta un gleznainas pludmales, teikts sludinājumā. Aprakstā norādīts, ka īpašums sastāv no 1,5 hektāru zemes un trīsstāvu ēkas, viesnīcas ar kopējo platību 1360 kvadrātmetru.

foto: Publicitātes
Skaistā Ziemupes muiža ar visu saimniecības inventāru izlikta pārdošanā par ievērojamu summu.

“Īpašums tiek pārdots ar visu nepieciešamo uzņēmējdarbībai, sākot ar svinību un galda piederumiem, mēbelēm un telpu aprīkojumu, beidzot ar tehniku āra darbiem un izklaidei. Ziemupes muiža nodrošina telpas pasākumiem, naktsmītnēm un atpūtai. Kompleksa stāvlaukumā vietas pietiks 25 automobiļiem un svinības iespējams sarīkot līdz pat 60 cilvēku lielai kompānijai. Ikdienā darbojas kā viesnīca ar komfortabliem 12 numuriņiem / guļvietām 40 cilvēkiem un 20 papildu guļvietām mansardā. Viesnīca piedāvā SPA zonu ar baseinu un pirti. Pilnībā aprīkotu virtuvi ēdinātāju vajadzībām, kā arī vietu pasākumu teltij,” teikts sludinājumā.

Vaicāta par iemesliem, kādēļ izlemts Ziemupes muižai meklēt jaunus saimniekus, uzņēmēja Līva Jaunozola "Kas Jauns" teic, ka šis nav izmisuma solis vai nespēja pavilkt kredītu slogu, bet gan atvērtība iespējami izdevīgiem piedāvājumiem. “Ja būs pircējs, kas par šādu cenu būs gatavs muižu pirkt, pārdosim un paši iesim tālāk. Bet tagad aizvien turpinām darboties, gaidām precīzāku informāciju par lokdauna ierobežojumiem, lai saprastu, vai līdz 15. novembrim drīkstam uzņemt nakšņotājus, vai, piemēram, vienas mājsaimniecības ietvaros drīkstam viesiem piedāvāt peldbaseina izmantošanu,” optimistiski noskaņota turpmākajai saimniekošanai Ziemupes muižā ir Līva Jaunozola.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!