Populārākās slavenības feisbukā. TOP 10
Slavenības
2015. gada 10. jūlijs, 10:06

Populārākās slavenības feisbukā. TOP 10

Jauns.lv

Kopš „Facebook” dibināšanas pagājuši 11 gadi, un tas kļuvis par milzīgāko sociālās saziņas tīklu internetā. Vietni ik mēnesi aktīvi izmanto 1.39 miljardi lietotāju, to skaitā arī neskaitāmi daudz slavenību. Bet kurš no viņiem ir vispopulārākais? Par kuru interesējas visvairāk?

Sociālo saziņas tīklu izzinošā kompānija „Fan Page List” apkopojusi rezultātus par to, kurai slavenība ir visvairāk sekotāju populārajā vietnē „Facebook”.

10. vietā dziedātājs Džastins Bībers – 72,888,045 sekotāju

Dziedātāja kontā lasāms tūkstošiem atstātu paziņojumu, kas vēsta „Džastin, es tevi mīlu” un tūkstošiem naidpilnu ierakstu „Džastin, es tevi ienīstu”. Bībera „Facebook” lapā publiskots milzum daudz „selfiju” un ekrānuzņēmumu ar žurnālu vāku attēliem. Dziedātāja popularitāti sociālajos tīklos pārspēj vien cipari bankas kontā. Bībera kapitāls novērtēts 200 miljonos ASV dolāru. Visā pasaulē pārdots vairāk nekā 25 miljoni mūziķa albuma kopiju.

9. vietā mūziķis Bobs Mārlijs – 73,677,847 sekotāju

Boba Mārlija lapā publiskots daudz iedvesmojošu citātu, ko savulaik pateicis izcilais mūziķis. Lai gan kopš Mārlija nāves jau pagājuši 34 gadi, ieraksti viņa lapā aizvien saņem tūkstošiem „patīk” klikšķīšu un tūkstošiem komentāru.

8. vietā aktieris Vils Smits – 74,033,308 sekotāju

Aktiera Vila Smita kapitāls novērtēts 220 miljonos ASV dolāru. Viņam ir ne tikai ir ļoti daudz „Facebook” sekotāju, bet šis aktieris un reperis bijis nominēts arī četrām „Zelta globusa” balvām” un diviem „Oskariem”.

7. vietā Maikls Džeksons – 75,418,194 sekotāju

Lai gan pagājuši jau seši gadi kopš popmūzikas karaļa pāragrās nāves, viņš aizvien ierindojas pasaulē ietekmīgāko mūziķu skaitā. Par to liecina arī lielais sekotāju skaits viņa kontiem sociālajos tīklos. Pērnā gada oktobrī finanšu žurnāls „Forbes” Džeksonu atzina par vairāk pelnošo mirušo slavenību.

6. vietā dziedātāja Rianna – 81,535,452 sekotāju

Riannas labi dzied un viņai patīk demonstrēt brīvdienu bikini bildītes sociālajos tīklos. Fani, kā pielipuši datora ekrānam, ar interesi seko līdzi jaunumiem popzvaigznes dzīvē. Riannas kapitāls novērtēts 140 miljonos ASV dolāru. Viņa arī dibinājusi fondu „The Believe Foundation”, kura mērķis ir palīdzēt nedziedināmi slimiem bērniem.

5. vietā futbolists Lionels Mesi – 86,185,451 sekotāju

Viņš ir piektais visvairāk sekotais slavenais cilvēks „Facebook” lapās un viens no bagātākajiem futbola spēlētājiem pasaulē. Lionela Mesi kapitāls novērtēts 180 miljonos ASV dolāru. Viņa gada alga sastāda nepilnus 45 miljonus ASV dolāru. Pateicoties dažādiem papildus līgumiem, sportists ik gadus nopelna vēl 20-30 miljonus ASV dolāru.

4. vietā reperis Eminems – 92,011,936 sekotāju

Karjeras laikā 12 viņa skaņdarbi ierindojušies singlu topu pirmajā pozīcijā, viņš saņēmis „Oskara” balvu un sešas „Grammy” godalgas. Kā reperis, producents un aktieris Eminems nopelnījis 190 miljonus dolāru lielu kapitālu.

3. vietā aktieris Vins Dīzels – 93,910,070 sekotāju

Vins Dīzels savā lapā publisko uzmundrinošus domu graudus un savas fotogrāfijas, kurās bieži vien ir redzams bez krekla. Aktiera, kuru pasaule vislabāk atpazīst pēc lomas franšīzē „Ātrs un bez žēlastības”(„The Fast and the Furious”), kapitāls novērtēts 75 miljonos ASV dolāru.

2. vietā dziedātāja Šakira – 101,293,587 sekotāju

Šakiras kapitāls novērtēts 220 miljonos ASV dolāru, viņa bijusi nominēta „Zelta Globusa” balvai un divām „Grammy” godalgām. Viņa ir UNICEF labas gribas sūtne un fonda „Barefoot Foundation” dibinātāja. Šī organizācija palīdz trūkumā cietušiem bērniem.

1. vietā futbolists Krištianu Ronaldu – 104,141,014 sekotāju

Cik liels ir slavenā portugāļu futbolista sekotāju loks? Pietiekami liels. Ja viņš publisko attēlu, kurā redzams turam rokās divus pārus apakšbikšu un komentārā pajautā, – kuras todien labāk vilkt, – un viņam atbildes raksta 28 000 „Facebook” lietotāju! Ronaldu ir otrais labāka apmaksātais futbolists (pēc Deivida Bekhema) pasaulē. Viņa kapitāls novērtēts 250 miljonu dolāru apmērā. Ik gadus Ronaldu algā saņem 45 miljonus ASV dolāru.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press