Aktieris Kaspars Zāle šogad biežāk miris nekā precējies
Kaspars Zāle seriāla Emīlija. Latvijas preses karaliene pirmizrādē.
Slavenības
2021. gada 30. septembris, 19:02

Aktieris Kaspars Zāle šogad biežāk miris nekā precējies

Jauns.lv

Lai arī aktieris Kaspars Zāle (37) šogad apcerēts divu kāzu filmu sakarā, viņš atklāj, ka tomēr vairāk bijis to lomu, kurās jāmirst. Turklāt šādās epizodēs viņam ir pārsteidzoša pieredze!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktierim, kas ilgāk nekā gadu tiesas ceļā cīnās par, viņaprāt, korektu darba attiecību izbeigšanu ar Dailes teātri, veicies, ka ir pieprasīts kino un seriālos. Šogad rezonansi izpelnījās filma Saki jā! un topošais Andreja Ēķa komēdijseriāls Perfektās kāzas, jo abos kinodarbos Kasparam jāspēlē kopā ar aktrisi Leldi Dreimani, ar kuru savulaik bija pāris. Vēl vairāk – seriālā abiem pat jāizspēlē laulību aina un jāskūpstās.

Kaspars kopā ar Leldi Dreimani Andreja Ēķa komēdijseriālā Perfektās kāzas.

Iespējams, šī privātā pieredze arī darījusi filmēšanās stāstus tik kolorītus un atmiņā paliekošus, taču, kā izrādās, Zāle savā radošajā darbā nedzīvo pa vienām kāzām vien – vairāk nekā to esot… miršanu. Kā, piemēram, jaunajā seriālā Emīlija. Latvijas preses karaliene, kurā aktierim tikusi dzejnieka Jāņa Ziemeļnieka (1897–1930), īstajā vārdā Jāņa Kraukļa, loma.

foto: Jānis Pipars
Zāle dzejnieka Jāņa Ziemeļnieka tēlā seriālā Emīlija. Latvijas preses karaliene.

Jāņa Ziemeļnieka dzejnieka statuss bijis tikpat ilgs, cik opija lietošana, tāpēc nav brīnums, ka viņš nodzīvoja tikai līdz 33 gadiem. 1916. gadā, kad Dzimtenes Vēstnesī tika publicēts Ziemeļnieka pirmais dzejolis, viņš smagas nieru slimības dēļ tika pie pirmās izrakstītās opija devas, kas ar laiku pārvērtās smagā narkotiku atkarībā. No 1925. gada dzejnieks bija redakcijas loceklis izdevumos Jaunākās Ziņas un Atpūta, regulāri publicēja gan dzeju, gan recenzijas un humoristiskus pantiņus karikatūru parakstiem. Līdz 1930. gadā viņu uzveica sirdstrieka. Seriālā tas notiek Atmodas redakcijā, turpat pie darbagalda, kad Zāles varonim nākas saļimt un pie Benjamiņas kājām tapt atpestītam no šīs pasaules pārbaudījumiem.

Daudzsēriju spēlfilmas "Emīlija. Latvijas preses karaliene" pirmizrāde

Pirmdien, 20. septembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvoja studijas "Mistrus Media" un režisoru Anda Miziša, Kristīnes Želves un Dāvja Sīmaņa ...

gallery icon
203

“Ziemeļnieks ir gaišs tēls, ar milzīgu un neaprakstāmu, es teiktu, kosmisku enerģiju, kurš visu laiku ir kaut kādā strupceļā. Tajā pašā laikā viņam ir milzīga aizraušanās ar dažādu realitātes procesu pētīšanu un mēģinājumiem tos formulēt. Es pat varētu teikt, ka viņš visu laiku ir degšanas stadijā, ļoti strauji un impulsīvi sevi piespiež iet galējībās, varbūt pat ekstrēmās,” par savu varoni spriež Kaspars, kurš iet bojā arī kādā topošā filmā, kas tiek uzņemta kopā ar Krievijas profesionāļiem, kā arī skatītājiem jau zināma seriāla turpinājumā, bet tas pagaidām ir noslēpums.

Benjamiņas pirmizrādes atbrīvojošajā gaisotnē Zāle pat atcerējās savu pirmo nāves pieredzi kinoindustrijā. Tas noticis pirms 12 gadiem, kad režisors Jānis Streičs uzņēmis Rūdolfa mantojumu, bet aktieris Romualds Ancāns atsacījies gulties zārkā. Tad – kā gadījies, kā ne – šis “godpilnais” uzdevums uzticēts Kasparam, kurš tolaik vēl nemaz nav zinājis, ka pats kļūs par aktieri.

Kaspara kājas Jāņa Streiča Rūdolfa mantojumā.

“No manis rādīts gan tika tikai rumpis un kājas ar lielajiem kerzas zābakiem, pie kurām klanīties rindas kārtībā nāca gan Rēzija, gan Skrastiņš. Un tad man uznāca panikas lēkme, kā dēļ nevaldāmi sāku smieties, bet zābaki – kratīties. Lai nedomātu par to, kur esmu, un nomierinātos, Streičs man uz sejas uzklāja lupatu,” smejot atceras Zāle.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās