Mūzika
2021. gada 27. septembris, 06:11

VIDEO: Itālijas cietumā pabijusī Dženifere Sumeraga un aktīvists Jeremejevs izdevuši kopīgu hiphopa dziesmu

Jauns.lv

Visnotaļ savdabīgi ir krustojušies bijušā politiķa (LZP), aktīvista Valentīna Jeremejeva un vēl nesen no Itālijas cietuma atsvabinātās Dženiferes Sumeragas (iepriekš Rumpāne) ceļi. Abi izdevuši kopīgu hiphopa dziesmu. Tā veltīta “cīņai ar sistēmu”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dženifere Sumeraga tika apcietināta šī gada 19. augustā Santanjello pilsētā, Itālijā, uzturoties klostera viesnīcā “Domus san Vinzenco”.

Iemesls – it kā pirms vairākiem gadiem izdarīts pārkāpums, kad viņa pieķerta, braucot sabiedriskajā transportā bez biļetes, nobijusies un samelojusi par savu identitāti.

Šlesera protesta akcija Rīgas centrā

Uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera izsludināto pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju sestdien pusdienlaikā Rīgā, 11. novembra krastmalā, ...

gallery icon
104

Kaut arī viņa uzreiz atzinās nodarītajā, tiesa, viņu pašu par to neinformējot, piesprieda Sumeragai 12 mēnešu cietumsodu – viņu apcietināt ieradās pat vairākas policijas ekipāžas.

Vairākus mēnešus sieviete bija spiesta pavadīt cietumā, līdz tuviniekiem ar vietējās advokātes palīdzību izdevās viņu pārvietot uz mājas arestu Romā.

Pēcāk tiesas sēdē latviešu džeza pianisti attaisnoja un viņa varēja atgriezties mājās.

Dziesmas vārdu autors ir Jeremejevs

Kā atklājas, šeit viņa sadarbojusies ar pašmāju skandalozo Covid-19 aktīvistu, vakcīnu kritiķi un bijušo politiķi Valentīnu Jeremejevu.

Jāatzīmē, ka laikā, kad Dženifere bija Itālijā, Jeremejeva vadītā, pretrunīgi vērtētā kustība “Tautas Varas fronte” aktīvi iestājās par viņas atbrīvošanu.

Šos publiskos pasākumus tolaik apmeklēja arī svešā valstī ieslodzītās Dženiferes izmisusī māte.

Pēcāk māte tika manīta arī vairākos Jeremejeva un viņa domubiedru rīkotajos protestos pret Covid-19 ierobežojumiem, kuru pamatā, kā zināms, bieži vien ir dezinformācija par pandēmiju.

Pašu Jeremejevu, kā zināms, kopā ar bijušo Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) slimnīcas feldšeri Marinu Kornatovsku, pērnā gada beigās aizturēja Valsts policija.

Iemesls šai aizturēšanai – dezinformācijas un melu piesātināts video sociālajos tīklos, kuros Jeremejevs un Kornatovska runāja par Covid-19 un vakcīnām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Interesanti, ka jau augustā tapa augstāk pievienotās dziesmas “Soli Pa Solim” versija, kurā repo tikai pati Dženifere.

Nu ir tapusi arī dziesmas un video otra versija, kurā uzstājas aktīvists Jeremejevs.

Spriežot pēc apraksta, dziesmas vārdu autors ir tieši viņš.

Covid-19 aktīvista un džeza pianistes debija hiphopā "Youtube" noskatīta jau kopumā gandrīz 8000 reižu.