Žana Pola Belmondo ģimene

gallery icon
20
Slavenības
2021. gada 9. septembris, 21:00

Zināms, ko dalīs Žana Pola Belmondo mantinieki

Jauns.lv

Šo ceturtdien, 9. septembrī, Parīzē norisinājās leģendārā franču kinoaktiera Žana Pola Belmondo piemiņas dievkalpojums, savukārt piektdien pulksten 11 no rīta bēru ceremonija. Aktieris mūžībā devās naktī uz 6. septembri, esot savā dzīvoklī Parīzē, kas atrodas pavisam netālu no Eifeļa torņa.

Slavenā aktiera advokāts paziņojis, ka nāve iestājusies mierīgi. Pēdējā laikā 88 gadus vecais aktieris juties noguris. Dzīves nogalē viņš bija kopā ar modeli Mariju Karlosu Sotomajori, ar kuru aktieri vienoja attiecības jau laikaposmā no 1980. gada līdz 1987. gadam. Vēlāk Belmondo atzinās, ka Marija ir viņa mūza un dzīves lielā mīlestība un no jauna atjaunoja attiecības.

Kino leģenda Žans Pols Belmondo (1933-2021) spožākajās lomās un dzīvē

gallery icon
69

Žanam Polam Belmondo ir trīs bērni un seši mazbērni. Tieši viņiem tagad būs jādala slavenā radinieka mantojums. Neskaitot dzīvokli Francijas galvaspilsētā, aktierim pieder arī māja Parīzes piepilsētā, kurā viņam patika pavadīt laiku kopā ar ģimeni.

Belmondo arīdzan ir savas personīgās kino studijas īpašnieks. Studiju “Cerito” viņš bija nosaucis par godu savai vecmāmiņai. Pēc gadsimtu mijas līdztekus aktiera darbam viņš sāka nodarboties arī ar uzņēmējdarbību. Viņam pieder itāliešu restorāns “Le Stresa”, kā arī tūrisma firma.

Belmondo flirtē ar draudzeni: 43 gadus jaunāko „Playboy” modeli

gallery icon
31

Žanam Polam Belmondo arī pašam ļoti patika ceļot un piedalīties dažādos radošajos vakaros visā pasaulē. Viena viņa uzstāšanās klientam vidēji izmaksāja 50 000 eiro.

Pēc Belmondo došanās mūžība publisku līdzjūtību izteicis arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, nosaucot aktieri par “nacionālo dārgumu” un apsolīja ierasties uz bērēm. Savukārt Belmondo kolēģis un labs draugs Alēns Delons, komentējot Belmondo aiziešanu mūžībā, izteicies, ka ir “absolūti satriekts” ar šo sēru vēsti. Abi franču kino grandi kopā filmējās 1958. gadā iznākušajā kinolentē “Esi skaista un klusē” (“Be Beautiful But Shut Up” / “Sois belle et tais-toi”). Tolaik abi bija vien 25 gadus veci vīrieši un daudzu sieviešu pielūgsmes objekti visā plašajā pasaulē.

foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Žans Pols Belmondo un Alēns Delons.