Pirmā „Positivus” festivāla diena noslēdzas ar „Placebo” uzstāšanos. FOTO
Telšu pilsētiņā jaunieši atrod veidus, kā vienam otru uzmundrināt.
2015. gada 18. jūlijs, 10:43

Pirmā „Positivus” festivāla diena noslēdzas ar „Placebo” uzstāšanos. FOTO

Jauns.lv

Jau pirmajā festivāla „Positivus” dienā Salacgrīvas Zvejnieku parkā pulcējas tūkstošiem ļaužu, lai redzētu pasaulslavenas un latviešu grupas, un baudītu lielisko festivāla gaisotni.

No 17. līdz 19. jūlijam Salacgrīvas Zvejnieku parkā notiek jau devītais festivāls „Positivus”. Tūkstošiem ļaužu piektdienas pēcpusdienā un vakarpusē devās uz Salacgrīvu, lai piedalītos Baltijā lielākajā mūzikas festivālā. Tuvojoties Salacgrīvai, izveidojās arī vairāk nekā piecu kilometru garš sastrēgums.

Katru gadu festivāla viesi nebeidz pārsteigt ar apģērba izvēli. Piemēram, portāls Kasjauns.lv satika Ziemassvētku vecīša tērpā tērpušos igauņu puisi, arvien vairāk dalībnieku izvēlas vilkt dažādu animācijas varoņu un dzīvnieku tērpus, bet meitenes jau vairākus gadus iecienījušas krāšņus ziedu vainagus un sprādzes.

Iekārtojušies telšu pilsētiņā, festivāla apmeklētāji devās uz pirmajiem koncertiem. Festivāla apmeklētājus sajūsmināja vairāk nekā piecdesmit dažādi priekšnesumi. Lielākā skatītāju interese un aizrautība bija novērojama urbānās mūzikas un neosoula meistaru “Jungle”, meiteņu mīluļa Toma Odela un, protams, kulta grupas “Placebo” koncertos. Visapmeklētākais, protams, bija britu rokgrupas „Placebo” šovs. Tūkstošiem cilvēku dziedāja līdzi grupas populārākajām dziesmām un ar ovācijām atbalstīja atbraukušos mūziķus pusotras stundas garumā. Taču apmeklētāju pūļus pulcēja arī pārējie mākslinieki, tostarp uzlecošās zvaigznes “East India Youth” un popmūzikas avangardisti “Everything Everything”.

„Positivus” festivālā ikviens var atrast arī kādu aizraujoši izklaidi un atrakciju, kur novērtēt savas spējas, kā arī skatīties kino filmas.

Pludmalē visas trīs festivāla dienas drošību uzrauga glābēji. Tā kā piektdiena nebija pati karstākā šīs vasaras diena, tad arī peldēties gribētāji bija vien daži.

Aplūko foto galeriju, kā aizritēja festivāla „Positivus” pirmā diena!

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, LETA

Tēmas