Ieskats seriāla "Viss Norm" tapšanā

Seriāla "Viss Norm" tapšanas aizkulises.

gallery icon
36
TV
2021. gada 2. septembris, 15:15

Top pašmāju seriāls jauniešiem - ar repera Prusax un dziedātājas Patrishas piedalīšanos

Jauns.lv

1. oktobrī pie "Go3" skatītājiem nonāks pirmā "Gen Z" drāma Latvijā - seriāls "Viss Norm". Tajā tiks risināts stāsts par deviņpadsmitgadīgo Dāvidu, kurš vairāk par visu vēlas, lai viss šajā pasaulē būtu vienkārši normāli un viņš īpaši neizceltos uz apkārtējo fona, kas Dāvida gadījumā būs sarežģīts uzdevums. Seriālā galvenās lomas atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, reperis Prusax, dziedātāja Patrisha un jau iemīļoti aktieri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā uzskata "TV3 Group", seriālu “Viss Norm” vislabāk sapratīs tie, kuri ir dzimuši pēc 2000. gada, kā arī tie, kuri zina, ka jaunība sastāv no impulsīviem lēmumiem, spēcīgām emocijām, pārsteidzošiem notikumiem, vētrainām ballītēm un nereti arī nopietnām sekām. Tas būšot stāsts par “Gen Z” paaudzi, kura dzīvo tepat līdzās un risina jautājumus, par kuriem, līdz šim citas paaudzes nav uzdrošinājušās runāt tik atklāti. “Vai man būtu jākļūst par vegānu, lai glābtu lietus mežus?”, “Man patīk gan puiši, gan meitenes – manam dzimumam nav jānosaka manas izvēles!”, “Depresija ir mans dabiskais stāvoklis, ko tālāk?” – šādas un citas līdzīgas pārdomas risinās seriāla varoņi, ar ko rezonēs tie, kas sevi sauc par “Gen Z” paaudzi.

“Pēdējo divu gadu laikā "Go3" ir veicis būtiskas investīcijas vietējā satura radīšanā, tādā veidā piedāvājot aizvien kvalitatīvāku un latviešu auditorijai saistošāku video saturu. Turpinot iesākto, ar šo seriālu mēs vēlamies uzrunāt tieši jauniešu auditoriju, kuri ir pieraduši pie augstas kvalitātes Holivudā ražotām filmām un seriāliem. Mēs ticam, ka pirmā “Gen Z” drāma “Viss Norm” Latvijā kļūs par vienu no apspriestākajiem sarunu tematiem jauniešu vidū, jo, radot šo produktu, esam bijuši drosmīgi gan aktieru izvēlē, gan saturā. Veidojot seriālu, esam cieši sastrādājušies arī ar pašiem aktieriem, kuri ar būtisku ieguldījumu šo stāstu ir padarījuši vēl autentiskāku. Turklāt, es ticu, ka, kopā ar producentiem, mēs esam radījuši seriālu, kurš ieintriģēs un aizraus ne tikai jauniešus, bet arī citu paaudžu skatītājus,” komentē Ivars Lubāns, "Go3" mārketinga vadītājs Latvijā.

Seriāla galvenais varonis Dāvids, kuru atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, bērnībā ir piedzīvojis kādu traumatisku gadījumu, kas atstājis sekas uz viņa personību un mentālo stāvokli, taču ne tajā ierastākajā izpausmē – Dāvidam piemīt kāda īpaša spēja, ko seriāla veidotāji gan vēlas paturēt noslēpumā. 

Viens no pašmāju “Gen Z” paaudzes aktuālākajiem hiphopa pārstāvjiem Prusax seriālā atveidos Dāvida labāko draugu Zirni. Viņu redzēsim pavisam neierastā tēlā -– kā ļoti kārtīgu un godkārīgu jaunieti ar lieliem nākotnes plāniem, taču tie klusākie ūdeņi ir tie dziļākie.

Viss būtu daudz vienkāršāk, ja seriāla varoņi būtu normāli, ar normālām dzīvēm un ar normālām pagātnēm. Bet kurš gan mūsdienās ir normāls? Un ko vispār nozīmē – būt normālam? Varbūt tieši nenormālais ir tas, kas rada ilūziju, ka „Viss ir norm“? Atbildes uz šiem jautājumiem meklēs arī Dāvida labākās draudzenes Paula (dejotāja un aktrise Madlēna Valberga) un Laura (jaunā aktrise Ieva Estere Barkāne). Seriālā piedalīsies arī dziedātāja Patrisha, kas atveidos Dāvida draudzeni – Lindu.

Jauno aktieru ansambli spilgti papildinās arī sabiedrībā zināmie aktieri – Intars Rešetins, kurš seriālā būs Dāvida tēvs, Ieva Puķe, Jānis Jarāns, Evija Krūze, kā arī supermodele Ieva Lagūna. 

“Viss Norm” producents Kristians Alhimionoks stāsta: “Mums kopā ar režisoru Albertu Viegliņu radās ideja, ka Latvijas jauniešiem nav kvalitatīva oriģinālsatura, kas reflektētu par viņu ikdienu un aktuālajām problēmām bez didaktiskām pamācībām. Mēs paši esam jaunieši ar ambīcijām un mērķiem un, jā, mēs pazīstam gan jaunības eiforiju, gan sajūtu, ka nemaz nezini, kur un kā šajā pasaulē iederies. Strādājot kopā ar jaunajiem aktieriem mēģinājumos, sapratām, ka Rasas Bugavičutes-Pēces radītais scenārijs ir viņiem aktuāls, atpazīstams, un aktieri savus tēlus ļoti ātri sāka uzskatīt par “savējiem”. Mēs ceram, ka tikpat ātri tas notiks arī ar skatītāju.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās