Slavenības
2021. gada 5. septembris, 06:09

Princese Diāna pirms nāves gribējusi ar dēliem pārcelties uz Malibu un uzsākt karjeru Holivudā

Jauns.lv

Princese Diāna vēlējusies pārcelties uz dzīvi Holivudā un strādāt aizkadrā pie filmu veidošanas, – viņas 24. nāves gadadienā pirmo reizi publiski izteicies princeses bijušais vokālais pedagogs un uzticības persona Stjuarts Pīrss. Diānas vēlmes bijušas pārsteidzoši līdzīgas vedeklai Meganai Mārklai.

Stjuarts Pīrss pārtraucis klusēšanu un Diānas 24. nāves gadadienā intervijā izdevumam "DailyMail" pastāstījis par princeses plāniem, kādi viņai bijuši īsi pirms nāves. Vokālais pedagogs apgalvo, ka laikā, kad uzplauka Diānas romāns ar Dodi al Fajedu, viņa vēlējusies pārcelties dzīvot uz ASV, līdzi ņemot arī abus dēlus – prinčus Viljamu un Hariju.

foto: Shutterstock
Princeses Diānas vokālais pedagogs un uzticības persona Stjuarts Pīrss 2015. gadā.

Vokālais pedagogs, kurš ar Diānu sadraudzējies vairākus gadus pirms viņas nāves, norāda, ka princese vēlējusies izveidot karjeru Holivudā, taču nav bijusi ieinteresēta kļūt par aktrisi.

Kleita, kurā princese Diāna dejoja ar Džonu Travoltu

gallery icon
15

Lai gan aktieris Kevins Kostners cerēja, ka tieši Diāna varētu iejusties galvenajā lomā 1992. gadā iznākušā kases grāvēja “Miesassargs” (“The Bodyguard”) turpinājumā, princese vēlējusies strādāt kameras otrā pusē.

Stjuarts Pīrss teic, ka Velsas princese pārcelšanos uz dzīvi Malibu, Kalifornijā, vērtējusi kā izšķirošu, lai varētu realizēt savu sapni par darbu kino industrijā.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Dodi al Fajeda 7 miljonus dolāru vērtā māja Malibu piekrastē, kur uz dzīvi vēlējās pārcelties princese Diāna ar dēliem.

Vokālais pedagogs noliedz gadu desmitiem izskanējušās runas par to, ka nāves brīdī princese bijusi mātes cerībās vai gatavojusies kāzām ar filmu producentu al Fajedu. Taču viņa plānojusi pārcelties uz mīļotajam piederošo īpašumu Malibu pludmalē.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Dodi al Fajeda 7 miljonus dolāru vērtā māja Malibu piekrastē, kur uz dzīvi vēlējās pārcelties princese Diāna ar dēliem.

Šobrīd 68 gadus vecais Stjuarts Pīrss stāsta, ka par princeses plāniem uzzinājis, strādājot par viņas vokālo pedagogu. Viņš šajā amatā nolīgts 1995. gadā un bijis līdz pat princeses traģiskajai bojāejai autoavārijā 1997. gada 31. augustā.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Dodi al Fajeda 7 miljonus dolāru vērtā māja Malibu piekrastē, kur uz dzīvi vēlējās pārcelties princese Diāna ar dēliem.

Pedagogs, kurš sazinājies ar tobrīd 36 gadus veco princesi vien dažas dienas pirms viņas nāves, atklāj: “Diāna domāja par vairākiem lieliem projekti, kas viņai bija piedāvāti.”

“Taču viens no lielākajiem, kam viņa vēlējās pievērsties, bija darbs pie dokumentālām filmām par trim labdarības projektiem, ko pēc tam apvienotu vienā lielā ekranizējumā,” atklāj Pīrss. “Viņa plānoja pavadīt daudz laika Holivudā.”

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

“Skaidrs ir viens: Diāna sāka izzināt savu radošo spēku.”

Pīrs precizē, ka princese jau bija apspriedusies ar Holivudas vadošajiem producentiem un aģentiem par savām ambīcijām filmu veidošanā.

“Viss, ko viņa darīja, bija ar izcilības zīmogu, kas nozīmē, ka viņa konsultējās ar pareizajiem cilvēkiem Holivudā,” norāda Pīrss.

2021. gada 31. augusts. Londonā atceras pirms 24 gadiem bojā gājušo princesi Diānu

gallery icon
14

“Tāpēc zinu, ka ikviens, ko viņa nolīgtu darbā vai sadarbotos, būtu lielisks profesionālis viņas ceļā uz godalgotas kino jomas darbinieces statusu. Par to nav šaubu. Viņa bija radošuma pārpilna.”

Stjuarts Pīrss piebilst, ka Diānai bija izveidojusies cieša draudzība ar “Oskara” balvas laureātu, britu kino producentu lordu Deividu Putnamu, kura filmu skaitā ir tādi darbi kā “The Killing Fields”, “Midnight Express” un “Memphis Belle”.

Putnams palīdzējis viņai izveidot kontaktus ar pašiem atzītākajiem cilvēkiem Holivudā.

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117

Deviņdesmitajos gados “Oskara” balvas laureāts aktieris Kevins Kostners ar Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones palīdzību sazinājies ar princesi Diānu, vēloties viņu pierunāt nofilmēties kino lentes “Miesassargs” turpinājumā. Oriģinālajā filmā, kas iznāca 1992. gadā, galveno sieviešu lomu nospēlēja dziedātāja Vitnija Hjūstone.

Taču princeses vokālais pedagogs ir nelokāmi pārliecināts, ka aktrises darbs Diānai nebija padomā.

“Nē, nē, nē. Diāna tajā nebija ieinteresēta, nepavisam ne,” viņš norādījis sarunā ar "DailyMail" reportieri. “Lai gan viņai ļoti patika skatuves māksla – īpaši deju –, aktiermeistarība nebija kas tāds, ko viņa uzskatītu par savu jauno radošās darbības mērķi.”

foto: Reg Wilson/Shutterstock/ Vida Press
Princese Diāna dievināja dejas mākslu. Ja liktenis nebūtu viņai lēmis kļūt par princesi, viņa visticamāk veidotu dejotājas karjeru.

Pīrsa apgalvojums, ka Diāna vēlējusies pārcelties uz Losandželosu, ņemot līdzi savus bērnus, piešķir pavisam jaunu skatījumu uz Harija pārcelšanos uz Dienvidkaliforniju kopā ar sievu aktrisi Meganu Mārklu. Tas mudina aizdomāties, ka Saseksas hercogu pāris varētu būt sekojis princeses neatkarīgās dzīves iecerētajās pēdās.

Megana Mārkla seriāla “Suits” uzņemšanas laikā

gallery icon
36