Slavenības
2021. gada 31. augusts, 05:29

"Es viegli redzu cilvēkus, kuri grib mani izmantot," - Evelīna Pārkere un viņas popularitātes fenomens

Žurnāls "Kas Jauns"

Viena no Latvijā zināmākajām influencerēm Evelīna Pārkere (20) intervijā žurnālam "Kas Jauns" atklājusi savas popularitātes fenomenu un to, kādas ir viņas tuvākā laika ambīcijas.

Evelīna Pārkere "Instagram" mirkļos 2021. gadā

gallery icon
31

Evelīna Pārkere, kura vietnē "YouTube" piesaistījusi vairāk nekā 70 tūkstošus sekotāju, bet viņas gaitām "Instagram" seko vairāk nekā 123 tūkstoši interesentu, nu iemirdzas arī uz lielajiem kino ekrāniem, debitējot Māra Martinsona spēlfilmā "Saki jā!". Viņa pie sasniegtā negrasās apstāties un jau kaļ plānus nākotnei.

Kāds tev ir šis laiks?

Es nejūtu, ka kovids būtu beidzies. Esmu pieradusi pie daudz dinamiskākas rutīnas, pie daudz, daudz vairāk pasākumiem, notikumiem, projektiem. Loģiski, ka kaut kādi pasākumi ir, bet es tos neizjūtu uz visiem simts procentiem, jo ir dažnedažādākie ierobežojumi. Tālab nevaru izbaudīt sabiedrisko dzīvi tā, kā es esmu pieradusi līdz šim un kā to vēlētos.

Vai esi skaitījusi, cik vienā dienā esi bijusi uz pasākumiem, ballītēm?

Neesmu skaitījusi, bet vairāki – vismaz trīs noteikti. Ir bijis tā, ka vienlaikus jābūt vairākās vietās. Tad es aizeju uz vienu pasākumu pāris stundas, uz otru pāris stundas, un trešajā palieku ilgāk.

Ko šovasar esi paguvusi izdarīt?

Man šī vasara paliks atmiņā ar to, ka esmu pabeigusi universitāti un ieguvusi bakalaura grādu Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Kultūras akadēmijas programmā Radošās industrijas. Kā man tas izdevās? Visu var sasniegt, ja grib. Tikai jāizvērtē prioritātes.

Es nebiju tas labākais piemērs, nebiju labākā studente izcilniece. Taču uzskatu, ka mācījos labi.

No kā tev nācies atteikties, lai sasniegtu savus mērķus?

Man nav daudz draugu, kuri patērē manu laiku. Bet viss kārtībā! Man ir divi draugi – draudzene, draugs un mans puisis. Es neredzu jēgu uzturēt apkārt daudz pseidodraugu, veltīt tiem laiku, tāpēc tādi agri vai vēlu no manas dzīves atkrīt. Tie nav uz mūžu. Kas mūsdienās ir draugi? Ja uzaicinātu uz dzimšanas dienu, tad viesu sarakstā būtu vairāk par trīsdesmit cilvēkiem. Bet, ja man vajadzētu palīdzību, piemēram, notiktu avārija? Kam es piezvanītu? Tad man būtu trīs cilvēki, kuriem es varētu piezvanīt… Lūk, tie ir draugi.

Esi ļoti pašpietiekama?

Es ļoti labi jūtos, esot viena. Var teikt, ka man vienatne un vientulība ir nepieciešama, bet neatliek tai laika. Ja man vajadzētu būt vienai, es būtu viena. Mani tas neievestu dziļā depresijā.

Kādai dzīves pieredzei pateicoties, esi izveidojusies par Evelīnu Pārkeri kā personību?

Mani dzīve ir iemācījusi saprast lietas daudz ātrāk. Ņemot vērā, ka savā ziņā šovbiznesā esmu kopš 13 gadu vecuma, daudz skarbas lietas iemācījos un sapratu jau agrā vecumā. Šajā industrijā man nācās kļūt ātrāk pieaugušai.

Vai esi izjutusi arī popularitātes ēnas puses?

Es viegli redzu cilvēkus, kuri grib mani izmantot. Es momentāli tos varu sašķirot – kas ir kas, ar kādiem nodomiem viņš pie manis nācis.

Es cilvēkus nedzenu prom, visi cilvēki ir cilvēki.

Ja varu palīdzēt, es palīdzu, bet visādi citādi ļoti labi redzu citu nodomus attiecībā pret mani.

Kā tu pati uzskati, kas ir tavas popularitātes fenomens?

Tas, ka es sāku kopš 13 gadiem attīstīt savas platformas sociālajos tīklos.

Kādas ir tavas vīzijas nākotnē?

Mēneša laikā atvērt savu uzņēmumu. Šo ieceri es loloju jau gadu, bet kovida dēļ to neesmu varējusi izdarīt. Tā būs rotaslietu kompānija. Rotas ir veidojuši dizaineri, bet to tapšanā ir savs, personīgs stāsts. Šīs vasaras beigās ir plānota digitālā atklāšana. Rotas būs pieejamas internetā. Šāda izvēle ir mans risinājums riskam kovida laikā, jo nav izdevīgi turēt telpas, uzturēt veikalu, jo šobrīd nav stabilitātes nekam.

Kas ir tavas priekšrocības kā vienai no ietekmīgākajām influencerēm Latvijā?

Es gribēšu kādreiz ļoti augstā līmenī nodarboties ar uzņēmējdarbību. Manas influenceres iespējas nāks tikai par labu, jo man ir sava platforma, kurā jau reklamējas lieli uzņēmumi, un tagad arī to varēšu izmantot savā labā, lai reklamētu savu brendu. Tā ir liela prioritāte. Personīgais brends ir mūsdienās ļoti aktuāla un laba lieta, ja var pielikt klāt savu personību.

Filmas "Saki jā!" pirmizrāde

2021. gada 12. augustā "Kino Citadele" notika pašmāju komēdijas "Saki jā!" pirmizrāde.

gallery icon
75

Režisors Māris Martinsons izteicies, ka piedāvājums piedalīties filmā ir pirmais, bet ne pēdējais no viņa puses, jo viņš redzot tevī milzu potenciālu kā kino aktrisei. Ko tev nozīmē šāds pavērsiens?

Līdz šim es biju filmējusies trīs sezonās seriālā "Viss pa jaunam", arī vienā krievu īsfilmā. Esmu filmās gājusi uz masu skatiem. Man patīk jebkāda veida pieredze, patīk būt filmēšanas laukumā. Arī pati es filmēju video, man patīk tas process. Biju sajūsmā, kad man piedāvāja lomu. Es taču neesmu aktrise. Aktieru profesija, tāpat kā daudzas citas, ir jāpraktizē. Bet man bija nežēlīgi jautri. Jauna pieredze, jauni draugi, jauni kontakti un skaistas emocijas. Nākamajām kino lomām saku – jā!

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!