Filmas "Saki jā!" pirmizrāde

2021. gada 12. augustā "Kino Citadele" notika pašmāju komēdijas "Saki jā!" pirmizrāde.

gallery icon
75
Sarkanais paklājs
2021. gada 12. augusts, 22:30

FOTO: radošā komanda jestri nosvin jaunās pašmāju komēdijas "Saki jā" pirmizrādi

Jauns.lv

Ceturtdien, 12. augustā, "Kino Citadele" notika pašmāju komēdijas "Saki jā" pirmizrāde, ko apmeklēja gan radošā komanda, gan lūgtie viesi.

Kā jau vēstīts, spēlfilmas “Jaungada taksometrs” veidotāji un nākamās paaudzes televīzija "Go3" nāk klajā ar mūsdienīgu jauniešu mīlas stāstu – romantisko komēdiju “Saki jā!”, kurā galvenās lomas atveido Lelde Dreimane, Evelīna Pārkere, Jurijs Djakonovs un Nauris Brikmanis.

Filmas režisors Māris Martinsons atklāj: “Pēc abām spēlfilmas “Jaungada taksometrs” daļām, vēlējos ko turpināt šajā žanrā, tā radās “Saki jā!’’ - par mīlestību, draudzību un attiecībām jauniešu vidū, kad jūtas ir tik trauslas un sakāpinātas.  Lai arī sākotnēji filmas pirmizrāde bija plānota Valentīndienā, esam priecīgi to nodot skatītāju vērtējumam tieši augustā, kas tradicionāli pazīstams kā kāzu mēnesis!”. Režisors pēc filmas tehniskās noskatīšanās grimst pārdomās: “Tas ir aizkustinoši skatīties filmu uz lielā ekrāna. Saproti kā nekad, cik ļoti ir nepieciešams kino, kurā var iegrimt, procesu nevar apstādināt, runāties pa vidu… Un mūsu aktieri – lieliski izskatās uz lielā ekrāna. Pozitīvas jūtas un emocijas – tas ir nepieciešams mums, skatītājiem.”

Caur mīlestības līkločiem vedīs aktieru ansamblis Lelde Dreimane, Jurijs Djakonovs un Evelīna Pārkere, kurai šī ir debija uz lielajiem kinoekrāniem, un mūziķis, improvizators Nauris Brikmanis.

Līgavas Zanes lomas atveidotāja Lelde Dreimane atklāj: “Šai lomai piekritu, jo stāsts ir par un ap mīlestību! Mīlestība ir lielākais virzītājspēks uz planētas zemes! Bez mīlestības mēs esam sausi un sadrumstaloti. Mīlestība ir kā ūdens sausai zemei, lai no tās varētu dīgt asni!”

Filmā piedalās arī: Kaspars Zāle, Jurģis Spulenieks, Artis Robežnieks, Dita Lūriņa-Egliena, Andris Bulis, Mārtiņš Egliens, Ieva Adamss un citi.

Filmas anotācija

Mūsdienīgs jauniešu attiecību, draudzības un mīlas stāsts, kurā svarīgāk ir atbildēt, kāpēc vēlamies būt kopā un cik ļoti mēs viens otru pazīstam pirms sacīt “jā!”. Jaunais un talantīgais Tālis, atgriezies no veiksmīga ārzemju brauciena, kur viņam ir iespēja turpināt tēva aizsākto biznesu, ir gatavs kāzām ar savu dzīves mīlestību Zani. Jauniešu draugi jau sākuši organizēt greznas kāzas un viss liekas tik optimistiski, ja vien Tāļa tēvs, uzzinājis par gaidāmo notikumu, neuzstādītu Tālim ultimātu - vai nu bizness vai kāzas. Un tikmēr ne centa dēla tēriņiem. Jauniešu tuvākie draugi ir gatavi darīt visu, lai kāzas būt iespējamas, bet nejaušs Tāļa un Zanes strīds visu vēl vairāk sarežģī. Tālis ir pārliecināts, ka tas ir ceļojuma noguruma dēļ, Zane domā, ka viņi par maz viens otru pazīst un neviens no viņiem nav gatavs spert pirmo soli, lai samierinātos vai arī kopā atrisinātu šo situāciju. Kas ņems virsroku - nodrošināta nākotne vai jūtas un vienmēr palīdzēt gatavie draugi? Draugi, kas negrib nolaist rokas un ir gatavi darīt visu, lai kāzas patiešām notiktu?