Slavenības
2021. gada 10. augusts, 06:14

Baraks Obama šovbiznesa zvaigžņu lokā nosvin savu 60. dzimšanas dienu

Jauns.lv

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama ar vērienu atzīmējis savu 60. dzimšanas dienu. Lai gan Covid-19 pandēmijas dēļ lūgto viesu skaits ievērojami samazināts, slavenību ballītē netrūka.

Aizvadītās nedēļas nogalē vairākas slavenības bija ielūgtas uz augsta līmeņa notikumu – Baraka Obamas 60. dzimšanas dienas svinībām, kas norisinājās divu dienu garumā. Ģimenei piederošajā īpašumā Martas Vinjerdas salā Masačūsetsas štatā bijušais ASV prezidents vēlējās pulcēt aptuveni 500 viesu, taču jūlijā štatā novērotā Covid-19 uzliesmojuma dēļ viņam lūgto viesu skaits bija ievērojami jāsamazina.

Pirms gaidāmajām viesībām izskanēja informācija, ka ballīte tiks rīkota, ievērojot visas Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) vadlīnijas: visiem viesiem vajadzēs būt vakcinētiem un ar negatīvu koronavīrusa testu. Kā arī svinības plānotas ārpus telpām.

Aizvadītajā nedēļā CDC vēstīja, ka Martas Vinjerdas salā ir tikai mērens vīrusa nodošanas līmenis, kas nav pietiekams, lai tiktu piemērotas jaunās rekomendācijas pat vakcinētiem cilvēkiem valkāt sejas maskas iekštelpās.

Republikāņu kongresmenis Džims Džordans, kurš ir lojāls eksprezidentam Donaldam Trampam, par to tviterī jokoja - "ja šī būtu prezidenta Trampa dzimšanas diena", demokrāti teiktu "Kā var kāds būt tik bezrūpīgs?" un "Viņi nogalina cilvēkus".

"Vai ir kāds izņēmums ballītēm, kuras apmeklē bagātas liberālas slavenības?" – jautāja Republikāņu Nacionālās komitejas priekšsēdētāja Rona Makdenjela.

Pēc tam, kad Baraks Obama bija spiests vēlamo viesu skaitu samazināt uz ievērojami mazāku, viņa pārstāve apliecināja, ka viesības rīkotas tikai “ģimenei un tuviem draugiem”. Taču, kā liecina apkopotā informācija, viesu skaitā tomēr iekļuvusi virkne Obamas iecienītāko slavenību.

Dzimšanas dienu apmeklējusi modele Krisija Tīgena ar vīru mūziķi Džonu Ledžendu un abiem bērniem Lunu un Mailzu. Modele sociālajos tīklos publiskojusi vairākas fotogrāfijas un video par to, kā pucējas un pošas nozīmīgajai ballei.

Jubileju apmeklējusi arī “Grammy” balvas laureāte dziedātāja H.E.R.. Viņa sociālajos tīklos parādījusi kopīgu fotogrāfiju ar bijušo ASV pirmo pāri, kas uzņemts svinību laikā.

foto: Instagram
H.E.R. ar gaviļnieku un viņa kundzi.

Svinības apmeklējis arī aktieris Bredlijs Kūpers ar meitru Leu, popzvaigzne Bejonsa ar vīru reperi Jay-Z, aktrise Gabriela Juniona ar vīru bijušo NBA spēlētāju Dveinu Veidu, “soul” mūzikas dziedātāja Ērika Badu, aktieris Dons Sīdls, komiķis Stīvens Kolberts un pat realitātes šova “Real Housevives of Atlanta” zvaigzne Kima Fīldsa redzēta ierodamies Martas Vinjerdas salā.

foto: Instagram
Ērika Badū ar draudzeni ballītē.

No sākotnējā viesu saraksta svītroti sarunu šovu vadītāji Deivids Letermans, Konans O’Braiens un Opra Vinfrija. Viesības neapmeklēja arī šobrīd amatā esošais ASV prezidents Džo Baidens.

475 viesu sarakstā bija atrodams arī režisors Stīvens Spīlbergs, mūziķis Brūss Springstīns, aktieris Džordžs Klūnijs ar kundzi cilvēktiesību advokāti Amalu Klūniju, kā arī aktieris Toms Henkss. Nav zināms, vai Henks, kurš bija ierindots arī samazinātajā viesu sarakstā, tomēr ieradās viesībās, jo pavisam nesen bija manīts Grieķijā.

Sākotnēji bija plānots, ka Baraks Obama uz dzimšanas dienas svinībām ielūgs nepilnus 500 viesus un nolīgs 200 cilvēku lielu apkalpojošo personālu. Svinības notika Obamām piederošajā 12 miljonus ASV dolāru vērtajā un 30 akru lielajā privātīpašumā.