foto: Insidefoto/Sipa USA/ Vida Press
Bejonsa, Džolija, Obama un citas slavenas māmiņas dalās savās nedienās
Šilo Džolija-Pita, Andželīna Džolija un Zahara Mārlija Džolija-Pita.
Slavenības
2021. gada 3. augusts, 06:50

Bejonsa, Džolija, Obama un citas slavenas māmiņas dalās savās nedienās

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pat ar auklīšu un citu palīdzību slavenības māmiņas nevar izvairīties no izaicinājumiem, kas saistīti ar vecāku pienākumu pildīšanu. Šajā apskatā - viņuprāt, lielākās grūtības bērnu audzināšanā.

Trauslais līdzsvars

Mišela un Baraks Obamas: laimīgi precējušies kopš 1992. gada

gallery icon
39

Bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama demonstrē, ka izskats var būt maldīgs – viņas allaž mierīgais un nosvērtais tēls slēpj šaubas un bailes par to, kā sabalansēt laiku starp karjeru un meitām Sašu un Maliju.

Jo īpaši, kad meitenes bija vēl maziņas. “Līdzsvars starp ģimeni un darbu ir ārkārtīgi trausls, tas var pajukt vienā sekundē, kad bērns vai pieaugušais saslimst. Kad Sašai bija četri mēneši, man nebija auklīšu un uz darba intervijām es ņēmu bērnu līdzi. Vīrs bija prom, un manās rokās bija divi mazuļi, kuri arī bija mana prioritāte,” pastāstījusi Obama.

Transformējošās sāpes

Bejonsa un Jay Z

Bejonsa un Jay Z.

gallery icon
24

Pat superzvaigzne, mūziķe Bejonsa nav imūna pret ciešanām un sāpēm, kas ir saistītas ar bērna dzimšanu. Tās viņa uzskata par vistraģiskāko mātes pārdzīvojumu: “Visi piedzīvo sāpes, bet šāds diskomforts reizēm ir vajadzīgs, lai spētu transformēties. Sāpes nav skaistas, bet tās ir nepieciešamas.”

Emocionālais spiediens

Uzrakstot autobiogrāfiju, aktrise Kellija Rolanda ir atklājusi plusus un mīnusus pirmā bērna audzināšanā. Viņai raizes esot sagādājusi barošana ar krūti: “Publiskās vietās, kino, slimnīcā to dara tik daudzas, ka man šis process šķita skaists un pat glamūrīgs. Man piens beidzās agri, un es mocījos pašpārmetumos, ka neesmu gana laba, jo bērnu baroju ar mākslīgo pienu.”

Plāns B

Aktrise Andžela Baseta nekad nav slēpusi, ka nav varējusi pati piedzīvot grūtniecības procesu: “Es biju izmisusi, kad atkal un atkal neizdevās. Centos saglabāt cerību un neatlaidību un mēģināju atkal.” Draudzenes pieredze un padoms noderēja, lai meklētu citu izeju – surogātmāti.

Audzināšana

Aktrise Vaiola Deivisa nebaidoties no daudzām lietām dzīvē, bet tā, kas viņu patiesi uztraucot, ir meitas Dženesis iespējamā izlutināšana. “Man nekad nav bijusi māja, bet manai meitai tā ir. Iepērkos masu veikalos "Target" vai "H&M". Un reizēm, ja jūtos patiešām labi, "Nordstrom" izpārdošanas sadaļā,” ir pastāstījusi Deivisa. Apģērbs, viņasprāt, ir viens no veidiem, kā meitā ieaudzināt pieticību.

Dieva plāns

Būdama stāvoklī ar mūziķa Future bērnu, dziedātāja Ciara pat nespēja iedomāties, ka viņu savienības mūžs būs īss: “Tas nebija manos nākotnes plānos! Mirklī, kad sapratu, ka būšu vientuļā māte, man nācās visu no jauna pārdomāt. Izlēmu ticēt, ka Dievam ir plāns, un visu savu mīlestību un uzmanību fokusēju uz dēlu. Un dēls man lika kļūt vēl bezbailīgākai.” Ticība augstākam plānam acīmredzot ļāva viņai satikt savu īsto mūža mīlestību – vīru amerikāņu futbolistu Raselu Vilsonu.

Rasisms

Andželina Džolija ar vecākajām meitām etiopiešu apģērbu veikalā Losandželosā

gallery icon
19

Aktrise Andželīna Džolija, kuras bērnu pulks ir kupls un rasu ziņā kolorīts, ir atzinusi, ka tik dažādu bērnu audzināšanas būtiskākā problēma esot tieši medicīnas jautājumi.  “Man ir dažādu izcelsmju bērni, un, kad visiem bija izsitumi, tie atkarībā no katra ādas krāsas izskatījās atšķirīgi. Medicīniskos piemēros vienmēr atsauce ir uz baltu ādas krāsu. Piemēram, Zahārai, kura ir no Etiopijas, nesen bija operācija, un medmāsiņa lika man zvanīt uz klīniku, ja viņas āda “kļūs rozā”. Kā?”

Labāko abām

Aktrise Hilarija Dafa ir aizņemta sieviete un, tāpat kā visas mammas, vēlas bērniem sniegt tikai pašu labāko. 2019. gadā Dafa savā "Instagram" kontā paziņoja, ka ir grūti būt par karjeras sievieti un mammu vienlaikus: “Mans mērķis bija meitu barot ar krūti līdz pat sešu mēnešu vecumam un tad izlemt, ko darīt tālāk. Ļaujiet man jums ko teikt – atslaukt pienu darba laikā ir mokoši!”