Kino
2021. gada 21. jūlijs, 09:50

Zināms jaunās pašmāju komēdijas "Tizlenes" pirmizrādes datums

Jauns.lv

Trešdien, 21. jūlijā, pie Latvijas skatītājiem nonāk kino un teātra režisores, "Lielā Kristapa" balvas laureātes Martas Elīnas Martinsones pilnmetrāžas jauniešu filmas "Tizlenes" plakāti, kuru dizainu veidojis arhitekts un scenogrāfs Ivars Veinbergs. Tāpat tagad zināms ir arī filmas pirmizrādes datums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filma, kas Latvijas kinoteātros nonāks šī gada 27. augustā, stāsta par trīs draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne ir nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi kā "stilīgās".

foto: Publicitātes

Filmas veidotāji uzskata, ka "Tizlenes" ir darbs, kas vizuāli ieturēts “divtūkstošo” stilistikā (operators - inscenētājs – godalgotais Aigars Sērmukšs (“Jelgava 94”, “Ātrie igauņu puiši”, “Spiegs, kurš mans tēvs”) un brīvi izmanto atsauces gan uz šī laika populāro kultūru, gan kino klasiku, priekšplānā izvirzot stāstu par pusaudžu sevis meklējumiem, sarežģīto skolas sadzīvi un jaunu meiteņu pašvērtējuma veidošanos globāli un personīgi izšķirīgā laikā. Filmu papildināšot arī stilistiski iederīgu dziesmu kopa, kurām ir tapuši arī izteiksmīgi mūzikas videoklipi.

Kadri no pusaudžu komēdijas “Tizlenes” uzņemšanas

Kadri no pusaudžu komēdijas “Tizlenes” uzņemšanas.

gallery icon
12

Galvenajām lomām izvēlētas skolas vecuma aktrises - Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Katrīna Dambeniece un Gerda Embure -, kurām piebalso arī pieredzējušu un plaši pazīstamu aktieru ansamblis, tostarp Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads, Marija Linarte un Mārtiņš Kalita. Epizodiskas lomas tikušas arī šī laika populārās kultūras zvaigznēm, tostarp reperiem un sociālo tīklu platformu zvaigznēm Jānim Krīvēnam un Edgaram Bāliņam, kā arī reperei Viņai.

Filma, kuras uzņemšana notika 2020. gadā, Latvijas kinoteātros nonāks šī gada 27. augustā. “Tizlenes” producē Latvijas filmu studija “Ego Media” sadarbojoties ar Čehijas kompāniju  “8Heads Productions” un vietējā satura ražotāju "Tet studio".

“Tizlenes” ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma – viņas veidotā spēles īsfilma “Viesturs Kairišs iznāk no meža” (2018) ieguvusi balvu “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākā studentu filma”, bet 2019. gadā režisore kopā ar Alisi Zariņu saņēma “Lielā Kristapa” balvu par labāko scenāriju spēlfilmai “Blakus” (2019).

Filma top sadarbībā ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu "Tet" un mediju grupu “TV3 Group”, kā arī ar Nacionālā kino centra atbalstu. Filmas izplatītājs ir “ACME Film Latvija”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās