foto: no privātā arhīva
"Mūs jau sen dēvē par Aīšpuriem," - Aija Andrejeva atklāj detaļas par kāzām ar Aišpuru
Mūziķu pāris Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs šopavasar iestūrējuši laulības ostā. Kāzu dienā pievakarē pāris sevi iemūžināja skaistās fotogrāfijās saulrieta laikā.
Slavenības
2021. gada 19. jūlijs, 06:09

"Mūs jau sen dēvē par Aīšpuriem," - Aija Andrejeva atklāj detaļas par kāzām ar Aišpuru

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Tautā iemīļotā dziedātāja Aija Andrejeva kļuvusi par grupas "The Sound Poets" līdera Jāņa Aišpura sievu. Pēc kāzām viņa pieņēmusi vīra uzvārdu, kļūstot par Aiju Andrejevu-Aišpuri. Žurnālam "Kas Jauns" Aija pastāstījusi gan par kāzu datuma izvēli, gan to, kāda mīļa iesauka viņiem abiem ir draugu lokā.

Mūziķu pāris viens otram jāvārdu teica agrā pavasarī – jau 27. martā –, bet līdz šim faktu par laulību bija izdevies paturēt noslēpumā. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Aija atzīst, ka kāzas tikai četru cilvēku lokā klusi notikušas kovida aizsegā.

Kāzas agrā pavasarī

Uz jautājumu, kāpēc pāris nolēmis precēties martā, nevis daudziem pieņemtajā kāzu laikā vasarā, Aija saka: “Marts ir diezgan depresīvs mēnesis, nav īsti beigusies ziema, nav arī sācies pavasaris. Lai to laiku padarītu turpmākajā dzīvē priecīgāku, mēs izlēmām apprecēties 27. martā, kas arī ir Starptautiskā teātra diena.” Dziedātāja gan piebilst, ka kāzu laikam neesot piešķīrusi lielu nozīmi: “Mums katram šī ir jau otrā laulība, tāpēc laikam, kad kāzas notiek, nav nekādas nozīmes. Kad jūt, tad tas jādara,” uzsver dziedātāja un atklāj, ka draugu lokā pāris ieguvis mīļu iesauku: “Mūs jau sen dēvē par Aīšpuriem.”

Ar citu apziņu

Andrejeva laulības ostā iestūrējusi otro reizi. Taujāta, vai sajūtu līmenī šīs kāzas izjutusi citādāk, viņa atklāj: “Protams, mēs kļūstam vecāki un citādāk skatāmies uz pasauli un lietām. Un šis lēmums par laulību man ir ar citu apziņu, ar kaut kādu lielāku sajūtu. Protams, nezinot, kā vispār dzīve var izvērsties. Šobrīd tā sajūta bija tāda, ka vēlamies kļūt par ģimeni un gribam to arī formāli sakārtot.”

Kāzu kleitu darina Kašers

Aija savās kāzās bija tērpusies skaistā, īpaši pārdomātā kleitā, bet viņas koptēlu paspilgtināja platmale. “Ņemot vērā, ka šī ir manas otrā laulība, nevēlējos baltu kāzu kleitu. Vēlējos šo kāzu sajūtu daudz brīvāku un vienkāršāku. Tērpu man darināja Kašers, kurš ir ļoti talantīgs, turklāt jūt manu enerģiju, tādā veidā spēj tērpu radīt visatbilstošāk manai būtībai. Kāzu kleitu darināt kovida laikā gan nebija vienkārši, tomēr vēlamais rezultāts tika sasniegts, tika īstenotas manas vīzijas par savu kāzu kleitu, kurā jutos lieliski,” saka dziedātāja.

Gatavojas pirmizrādei teātrī

Runājot par radošajām aktualitātēm, mūziķe atzīst – ir bezgala priecīga, ka skatuves māksliniekiem atkal ir iespēja atsākt darboties. “Vēl nesen uzstājos vienā no beidzamā laika lielākajiem koncertiem Balvos. Mijiedarbojoties ar klātesošajiem koncerta apmeklētājiem, bija tādas emocijas, kas mutuļoja pāri malām, šķita, ka jāsāk valdīties, lai nesajuktu prātā,” joko Aija. Viņa šovasar saviem talanta cienītājiem būs redzama arī uz teātra skatuves. Aija un Rīgas Krievu teātra aktieri saspēlējas kustību izrādē "paraDIZZY". “Tā ir izrāde bez vārdiem. Galvenā tēma izrādē ir vīrieša un sievietes attiecības. Kopš marta trīs mēnešus daudz laika pavadīju teātrī, lai kopā ar citiem skatuves partneriem realizētu šo izrādi. Pirmizrāde būs redzama 27. augustā mūzikas un drāmas telpā "OratoriO",” pastāsta dziedātāja.

Aijas Andrejevas koncerts "Alfā"

2019. gada 10. oktobrī tirdzniecības parkā “Alfa” dziedātāja Aija Andrejeva sniedza akustisko koncertu, prezentējot singlu “Bungādiņas” no pavasarī gaidāmā albuma ...

gallery icon
89

Par Andrejevas un Aišpura attiecībām sāka mēļot jau 2018. gadā, kad Aišpurs vēl bija precēts vīrs. Ziņas par to, ka abi uzsākuši kopdzīvi, viņi apstiprināja 2019. gada sākumā. Tā paša gada augustā kļuva zināms, ka šķirta Aišpura laulība. Jānis Aišpurs kopš 2006. gada bija precējies ar interjera dizaineri Madaru Līviņu, un šajā savienībā pasaulē nāca divas meitas.

Ar savu pirmo vīru Tomu Bērziņu Aija pirmoreiz sabiedrībā izgāja 2011. gada pavasarī. 2013. gada 20. jūnijā, klātesot pašiem tuvākajiem cilvēkiem, Aija un Toms viens otram jāvārdu teica Valmieras Romas katoļu baznīcā, un jaunā sieva pieņēma vīra uzvārdu, par ko ne visai apmierināts bija Aijas tētis, dziedātājs Alex, kurš Aijai savulaik bija teicis, lai nekad nemaina savu uzvārdu uz tik ļoti izplatītiem kā Bērziņš vai Liepiņš. Bet 2016. gada pirmajā pusē Aija pavēstīja, ka abu laulība ir šķirta. “Skaidrs, ka nestāstīšu savas izjūtas un neklāstīšu visu par sevi, neizlikšu savu dzīvi “uz paplātes”, arī negrasos kaut ko banāli atbildēt, ka mums nebija pa ceļam. Vienkārši – tā dzīvē sanāca. Katram ceļš aizgāja savā virzienā,” tolaik žurnālam "Kas Jauns" sacīja dziedātāja.

Aija Andrejeva ar vīru Tomu Bērziņu Itālijā

Starp koncerttūres „Soļi” koncertiem Aija Andrejeva ar vīru Tomu Bērziņu paspēja „aizšaut” līdz Itālijai.

gallery icon
24

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!