Slavenības
2021. gada 12. jūlijs, 13:22

"Viņš tik uz neilgu laiku pāriet ārštatā," - Žagars un Kairišs par Daiņa Grūbes aiziešanu no Dailes teātra

Jauns.lv

Aktieris Dainis Grūbe, kas nesen paziņoja par aiziešanu no Dailes teātra, tā vadītājiem skaidrojis, ka vien uz neilgu laiku pāriet ārštatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tas bija smags lēmums, tas bija grūts lēmums, bet tajā pašā laikā esmu neizsakāmi priecīgs, ka esmu to izdarījis," tā nesen žurnālam "Kas Jauns" teica aktieris Dainis Grūbe, pavēstot, ka šovasar izlēmis aiziet no darba Dailes teātrī.

Dainis Grūbe Dailes štatā bija no 2010. gada, taču teātra izrādēs piedalījās jau kopš 2007. gada, jo 2005. gadā iestājās Dailes teātra 9. studijā, kuru beidza 2009. gadā.

Dainis Grūbe un Gints Andžāns balvas “Kilograms kultūras 2015” pasniegšanas ceremonijā

Izrāde “Frankenšteins” 2016. gada februārī saņēma skatītāju balvu “Kilograms kultūras 2015” kategorijā "Teātris".

gallery icon
5

Grūbe bija skatītāju iemīļots un arī kritiķu novērtēts aktieris, viņš 2014. un 2015. gadā ieguva "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada aktieris", filmējies arī daudzās kinofilmās un seriālos. Taču tagad, kā rakstīja žurnāls "Kas Jauns", izlēmis profesionālo karjeru vairs nesaistīt ar teātri, jo sācis sevi īstenot pavisam citā jomā.

foto: LETA
Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe slauka aizkustinājuma asaras, saņemot balvu nominācijā "Gada aktieris" par Benu izrādē "Izraidītie" un Song Lilingu izrādē "M. Butterfly" Dailes teātrī "Spēlmaņu nakts" laureātu apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī.

Dailes teātra direktors Juris Žagars gan portālam Jauns.lv skaidroja, ka “Dainis Grūbe nav prom, viņš vienkārši ir uz īsu brīdi aizgājis ārštatā".

"Viņš ir uzsācis vienu biznesa projektu, un tieši tajā pirmajā pusgadā slodzes dēļ nevar paņemt jaunas lomas. Līdz ar to mēs saplānojām viņa dzīvi tā, ka kādu laiku viņš būs ārštatā – spēlē visas izrādes, kurās ir aizņemts, bet mēs viņu neiesaistām jaunajos projektos, kas ir šajā pirmajā pusgadā. Otrajā sezonas daļā – tad jau atkal skatīsimies. Paldies Dievam, Dainis Grūbe nav prom ne no profesijas, ne no teātra, un tas būtu milzu zaudējums. Ļoti labi saprotu Daiņa situāciju, jo pašam tā ir bijis, kad kaut kādā brīdī uz kādu laiku man bizness ir prioritāte. Lai nu ko, bet to es saprotu. Un Dainis ir ļoti, ļoti daudz nostrādājis pagājušajā sezonā, ir tapušas vairākas jaunas lomas, un nevajag arī cilvēku pārslogot. Es nemaz nedrīkstu viņu turēt štatā, ja aktieris nemēģina jaunās izrādes – tas vienkārši tā nav likumīgi," saka Žagars.

foto: Juris Rozenbergs
"Es nemaz nedrīkstu viņu turēt štatā, ja aktieris nemēģina jaunās izrādes – tas vienkārši tā nav likumīgi," saka Žagars.

To, ka Grūbe teicis, ka paliek ārštatā, pauž arī Viesturs Kairišs, Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs: "Ceru, ka tur nekas daudz nemainīsies. Ziniet, kā ir ar tiem cilvēkiem un biznesu – nu, lai pamēģina!

Gan jau... aplauzīsies un sapratīs, ka māksla pāri visam!

Mēs katrā ziņā turpināsim ar viņu sadarboties un uzskatām, ka nekas daudz nav mainījies, tikai statuss."

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Ziniet, kā ir ar tiem cilvēkiem un biznesu – nu, lai pamēģina! Gan jau... aplauzīsies un sapratīs, ka māksla pāri visam!" puspajokam saka Viesturs Kairišs.

Daiņa stāstu par to, kā viņš sevi sācis īstenot pavisam citā jomā, meklējiet žurnālā "Kas Jauns", kur varat arī lasīt par pavisam nepatīkamu skandālu Dailes teātrī un lūkot daudz citu interesantu ziņu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās