Slavenības
2021. gada 26. jūnijs, 05:16

Kāda būs prinča Harija un viņa sievas Meganas atvases Lilibetas dzīve Kalifornijā

Gundega Oliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Šā gada 4. jūnijā britu princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla kļuva par vecākiem savam otrajam bērnam – meitai Lilibetai “Lilī” Diānai Mauntbatenai-Vindzorai. Saseksas hercogu atvasēm ikdiena būs pavisam citāda nekā viņu karaliskajiem brālēniem un māsīcai.

Lilibetas un Ārčija rotaļu biedri, visticamāk, būs slavenību bērni, nevis aristokrātiskie radinieki. Lilibetas “Lilī” Diānas Mauntbatenas-Vindzoras dzīve ļoti atšķirsies no tās, kāda tā ir brālēniem prinčiem Džordžam un Luisam un māsīcai princesei Šarlotei.

Vārdi par godu divām īpašām sievietēm

Princis Harijs un Megana Mārkla par sava otrā bērna piedzimšanu publiski paziņoja divas dienas pēc meitas nākšanas pasaulē, kad mamma un meita jau bija pārradušās mājās. Saseksas hercogs un hercogiene meitu nosaukuši par godu divām ļoti īpašām sievietēm. Vārds Lilibeta dots par godu karalienei Elizabetei II, kura bērnībā izpelnījusies šādu iesauku, jo, maza būdama, nav vēl spējusi izrunāt savu pilno vārdu. Savukārt otrs vārds dots, godinot Harija traģiski mirušo mammu princesi Diānu. Mazā Lilibeta ir karalienes 11. mazmazbērns un princeses Diānas piektais mazbērns.

Atšķirībā no vecākā brāļa, kurš piedzima Lielbritānijā un dzīves pirmos mēnešus nodzīvoja Kanādā, Lilibeta, visticamāk, visu bērnību pavadīs Kalifornijā. Viņas vecāki izvēlējušies atšķirt paši sev jaunu dzīves lappusi, kas būtu prom no britu karaļnama. Viņi radījuši dokumentālo filmu un savu podkāstu, kas ienesuši vairākus miljonus dolāru lielu peļņu, kā arī nodarbojas ar labdarību, bet par savām mājām sauc 14,6 miljonus vērtu greznu savrupnamu Montesito, ko iegādājās aizvadītajā vasarā.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon
35

Tas nozīmē, ka mazajai Lilibetai un Ārčijam rotaļu biedri, ļoti iespējams, būs mammas un tēva slaveno draugu bērni, kuru skaitā būs tenisistes Serēnas Viljamsas, TV personības Džeimsa Kordena un aktiera Orlando Blūma atvases, nevis britu brālēni princis Džordžs un princis Luiss un māsīca princese Šarlote.

Slavenie rotaļu biedri

Ja Saseksas hercogi būtu palikuši dzīvot Lielbritānijā, Lilibeta un Ārčijs rotaļās daudz laika pavadītu ar Harija vecākā brāļa prinča Viljama un viņa sievas Kembridžas hercogienes Ketrīnas trim bērniem – Džordžu, Šarloti un Luisu. Viņu rotaļu biedru skaitā būtu arī Maika un Zāras Tindalu bērni, kā arī lorda Frederika Vindzora divas meitas. Taču tā vietā Lilibeta iepazīs sava vecuma bērnus, kas dzīvo netālu no viņas vecāku mājas, un šīs ir daudzu slavenu vecāku atvases.

Saseksi dzīvo “akmens sviediena” attālumā no Holivudas aktiera Orlando Blūma un popzvaigznes Keitijas Perijas ģimenes, kurā aug 10 mēnešus veca meita Deizija Dova.

Saseksi ir ļoti sadraudzējušies ar šiem kaimiņiem un regulāri sazinās, tāpēc nav ne mazāko šaubu, ka pēc kāda laika viņi iepazīstinās arī savus bērnus vienu ar otru.

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon
8

Aizvadītajā mēnesī viesojoties Daksa Šeparda podkāstā "Armchair Expert", princis Harijs izteicās: “Pirms divām dienām Orlando Blūms atsūtīja man ziņu par paparaci, jo viņš bija netālu un mēs uzturam kontaktus.”

Vēl viena kandidāte Lilibetas labākās draudzenes lomai ir tenisistes Serēnas Viljamsas meita Aleksa Olimpija (3). Megana ir labos draugos ar Serēnu. Viņa klātienē vērojusi izcilās tenisistes spēles, un Serēna bija arī lūgto viesu skaitā Harija un Meganas kāzās 2018. gadā. Runā, ka Viljamsa bijusi viena no pirmajām, kas apraudzījusi pāra pirmdzimto dēlu Ārčiju.

Saseksas hercogu draugu skaitā ir arī mūzikas producents Deivds Fosters, kura sieva Katarīna Makfija dēlu Reniju pasaulē laida šā gada februārī. Katarīna jau agrāk norādījusi, ka Deividam ir “patiešām brīnišķīgas attiecības ar Hariju”. Viņi abi esot tik tuvi kā “tēvs ar dēlu”.

Lilibetas potenciālo rotaļu biedru skaitā ir arī ģimenes draugu aktiera Džordža Klūnija un cilvēktiesību advokātes Amalas Klūnija trīs gadus vecie dvīņi Aleksandrs un Ella. Arī sarunu šovu vadītājs Džeimss Kordens ir cieši sadraudzējies ar Hariju. Viņam ir trīs bērni – jaunākā ir trīs gadus vecā meita Šarlote.

Šķirti no karaliskajiem brālēniem un māsīcas

Līdzīgi kā brālim Ārčijam, arī Lilibetai noteikti izveidosies cieša saikne ar vecmāmiņu Doriju Reglendu. Megana ir ļoti tuva ar savu mammu, kura daudz palīdz Saseksiem. Dorija dzīvo netālu un bieži pieskata Ārčiju. Runā, ka līdz ar Lilibetas piedzimšanu viņa kādu laiku varētu dzīvot Saseksu savrupnamā un palīdzēt jaunajai ģimenei ikdienas solī. Tieši tā Dorija darīja arī pēc tam, kad pasaulē bija nācis viņas pirmais mazbērns Ārčijs.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Tā kā Saseksi dzīvo okeāna pretējā krastā, Lilibetai būs maz iespēju pavadīt laiku kopā ar radiniekiem no tēva puses. Turklāt, zinot, ka Saseksu attiecībās ar karalisko ģimeni valda zināma spriedze, nav iespējams prognozēt, kad meitene varēs klātienē iepazīsies ar saviem karaliskajiem brālēniem un māsīcu.

Ārčijs pandēmijas laikā ar saviem brālēniem, māsīcu, tanti Ketrīnu un onkuli Viljamu sazinājies ar video zvanu starpniecību. Arī paši Saseksi, pateicoties modernajām tehnoloģijām, bieži sazvanās ar karalieni, kā arī uzturēja kontaktus ar princi Filipu līdz viņa aiziešanai mūžībā šā gada aprīlī.

Visticamāk, ka ar mazo Lilibetu karaliskās ģimenes pārstāvji pirmoreiz iepazīsies virtuāli.

Dzemdību izmaksas

Kad Saseksas hercogiene Megana bija pēdējos grūtniecības mēnešos, anonīmi informācijas avoti vēstīja, ka topošā māmiņa it kā vēloties bērnu laist pasaulē mājdzemdībās. Taču mazā pieteikusies pirms laika, un situācija nedaudz mainījusies. Prinča Harija dzīvesbiedre nogādāta Santabarbaras kotedžas privātklīnikā, kas atrodas pavisam netālu no pāra savrupmājas Montesito.

Zināms, ka šo slimnīcu dibinājušas tikai sievietes. Šī informācija varētu ļoti patikt Meganai, jo viņa jau sen iestājas par daiļā dzimuma pārstāvju tiesībām un brīvību. Turklāt tieši šeit piedzima arī Harija un Meganas draugu aktiera Orlando Blūma un dziedātājas Keitijas Perijas meita Deizija. Abas ģimenes vieno tuva draudzība, un, iespējams, tieši viņi Saseksas hercogiem ieteikuši Santabarbaras kotedžas slimnīcu.

Zināms, ka dabiskas dzemdības šajā elitārajā klīnikā izmaksā ap 15 tūkstošiem ASV dolāru. Ķeizargrieziens topošajiem vecākiem maksā tieši divas reizes dārgāk, informē izdevums "Daily Mail".

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Žurnālisti norādījuši, ka pēc izskata šī klīnika vairāk līdzinās viesnīcai vai bagātnieku villai, nevis dzemdību namam. Ēka celta spāņu koloniālajā stilā. Katrā numurā ir vairākas gultas, šūpuļkrēsls, burbuļvanna (lai atvieglotu kontrakciju sāpes), internets, televizors, dators un āra terase ar skaistu skatu. Šeit topošā māmiņa var nospiest pogu un pat pasūtīt sev ēdienu.

Princesei Šarlotei un Lilibetai ir daudz kopīga

Lai gan princeses Diānas mazmeitām nav iespējas klātienē iepazīties ar savu vecmāmiņu, viņām abām ir dots Velsas princeses vārds. Abi Diānas dēli – prinči Viljams un Harijs – godinājuši savas mātes piemiņu, meitām otro un trešo vārdu dodot par godu 1997. gadā traģiski bojā gājušajai princesei.

Britu princese Šarlote savā 5. dzimšanas dienā pandēmijas laikā Norfolkā 2020. gada 2. maijā

gallery icon
5

Prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Ketrīnas sešus gadus vecās meitas pilnais vārds ir princese Šarlote Elizabete Diāna Mauntbatena-Vindzora. Ar pirmā vārda izvēli pagodināts vectēvs princis Čārlzs [Lielbritānijā personvārdu Šarlote uzskata par vārda Čārlzs sieviešu versiju], savukārt pārējie vārdi doti, godinot karalieni un Velsas princesi, tieši tāpat kā Lilibetas vārda izvēlē.

Prinča Čārlza un princeses Diānas mazmeitas nav vienīgās karalienes mazmazmeitas, kuras nosauktas par godu vecvecmāmiņai. Vārdu Elizabete kā otro savai meitai Ailai Filipsai devis arī karalienes mazdēls Pīters Filips un viņa sieva Otuma. Vecvecmāmiņas vārdu kā otro nes arī karalienes mazmeitas Zāras Tindalas otrā meita Lena Tindala.

Zāra atkārtoti godinājusi savu vecvecāku piemiņu šā gada sākumā, kad pasaulē laida savu trešo bērnu Lūkasu Filipu Tindalu. Puisēns piedzima nepilnu mēnesi pirms vecvectēva prinča Filipa došanās mūžībā. Edinburgas hercogu pagodinājusi arī viņa mazmeita princese Eiženija, savu februārī dzimušo dēlu nosaucot vārdā Augusts Filips Hauks Brūksbenks.

Kā klājas Kembridžu bērniem?

Kembridžu bērni bauda skolas brīvdienu nedēļu, kuras laikā viņu vecāki cenšas samazināt karaliskos pienākumus līdz minimumam, lai varētu pavadīt laiku visi kopā. Ģimene vislabprātāk brīvdienās pamet savus Kensingtonas pils apartamentus Londonā un mēro ceļu uz Norfolkas grāfisti, uz savu lauku īpašumu Anmerholu.

Princim Džordžam (7), princesei Šarlotei (6) un princim Luisam (3) tīk kopā ar mammu rosīties pa virtuvi (Māmiņdienā bērni hercogienei pagatavojuši kūku!) un nodoties dažādiem mākslas projektiem. Taču vairāk par visu viņiem patīk rotaļāties ārā. Vienā no retajām intervijām, ko 2020. gada februārī hercogiene Ketrīna sniedza podkāstam Happy Mum, Happy Baby, viņa atklāja, kad jūtas vislaimīgāk. “Tas ir reizēs, kad esmu kopā ar ģimeni ārā laukos un visi esam diezgan nosmulējušies,” atbildējusi Ketrīna.

Princis Filips ar mazmazbērniem princi Džordžu un princesi Šarloti

gallery icon
10

“Nesen man kāds jautāja – ko tu vēlētos, lai bērni atceras par savu bērnību? Es pie sevis secināju, ka tas ir ļoti labs jautājums. Jo, ja tā padomā, – vai tā ir sēdēšana viņiem līdzās un matemātikas un pareizrakstības uzdevumu pildīšana nedēļu nogalēs? Vai tomēr būšana ārā, ugunskura iedegšana un desiņu cepšana tajā, kas neizdodas, jo ir pārāk slapjš?”

Kembridžu bērniem patīk un padodas arī dārza darbi. Varbūt to viņi mantojuši no Ketrīnas, kura par godu 2019. gadā rīkotajam Čelsijas ziedu šovam bija iekopusi un apskatei nodevusi savu dārzu, kam bija dots nosaukums Atpakaļ pie dabas.

Aizvadītā gada jūnijā Ketrīna pastāstīja, ka bērni ar sajūsmu audzējot katrs savu saulespuķi. “Luiss ir uzvarētājs, un Džordžs par to ir mazliet īgns,” pasmējās trīs bērnu mamma.

Šarlote jūtas jau 16 gadu veca

Princis Viljams pastāstījis, ka meita “augot ļoti ātri” un “ikvienam, kas jautā, atbildot, ka viņai ir 16 gadu”. Kad princis šā gada maijā ieradās oficiālā vizītē inženieru firmā Rietummidlendā, viņš pastāstīja, ka uz meitas nozīmīgo dzimšanas dienu ciemos ieradusies vēl viena ģimene, jo šajā laikā Lielbritānijā jau bija ļauts kopā pulcēties divām mājsaimniecībām.

Jautāts, kā pagājušas Šarlotes svinības, Viljams bija laipns un nedaudz ļāva ielūkoties meitas jubilejas aizkulisēs: “Viņai bija jauka diena, paldies. Pērn viņas dzimšanas diena sakrita ar “lokdaunu”, bet šogad varējām uzaicināt ciemos vēl vienu ģimeni.”

“Viņi aug tik ātri,” arī princis Viljams tagad runā tieši tāpat kā lielākais vairums vecāku. “Bija daudz jautrības.” Viljams vēlāk pajokoja, piebilstot, ka Šarlote jūtas daudz pieaugušāka nekā patiesībā ir. “Ja jūs viņai jautāsiet vecumu, viņa pateiks, ka ir jau 16 gadu… Šarlote saka: “Tagad man ir seši gadi, es darīšu to, ko vēlos.””