foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Ever
Džeks Nikolsons, Breds Pits, Nikolass Keidžs un citas zvaigznes, kas darba laikā bijušas skurbulī
Sets Rogens, Džozefs Gordons Levits un Entonijs Makkī filmā "The Night Before".
Slavenības
2021. gada 5. jūlijs, 07:16

Džeks Nikolsons, Breds Pits, Nikolass Keidžs un citas zvaigznes, kas darba laikā bijušas skurbulī

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Izrādās, ka apreibušu cilvēku atveidošana kino ne vienmēr ir tikai lieliska aktiermeistarība, nereti tā ir reālā situācija. Dažkārt tā esot iedziļināšanās lomā, citkārt nervu nomierināšana vai vēl traģiskāk – dzīvesveida sekas.

Seta Rogena recepte

foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Ever
Sets Rogens, Džozefs Gordons Levits un Entonijs Makkī filmā "The Night Before".

Nav noslēpums, ka aktieris Sets Rogens darba laikā mīl uzsmēķēt marihuānu, un, kā izrādās, viņš šajā netikumā ievilina arī kolēģus. Piemēram, režisoru Kevinu Smitu: “Šis čalis man ir uzdāvinājis vislabāko dāvanu. Mirklī, kad sāku smēķēt, es sāku arī strādāt.” Tāpat filmas "Sekss, narkotikas un zvaniņš skan" (2015) kolēģi Džozefu Gordonu Levitu, ar kuru kopā it kā radošā gara stimulēšanai esot sākuši smēķēt jau pašā rīta agrumā.

Bezrūpīgais Nikolsons

Džeks Nikolsons ar dēlu Reimondu

Džeks Nikolsons ar dēlu Reimondu devies vērot savas iecienītās komandas „Lakers” spēli.

gallery icon

Holivudas leģenda ekrānos un dzīvesstilā, aktieris Džeks Nikolsons dzīvo uz pilnu banku un halucinogēnus uzskata par ikdienišķiem. Intervijā žurnālam "Playboy" viņš pat ir stāstījis, ka filmā "Bezrūpīgais braucējs" (1969) viņš esot “pie katras ainas nosmēķējis veselu marihuānas cigareti”. Tā kā par šo lomu viņš tika nominēts "Oskara" balvai, Kinoakadēmija neuzskata, ka marihuānas dēļ ir cietusi viņa aktiermeistarība.

Kokaīns lomai

foto: First Look Pictures/Courtesy Eve
Nikolass Keidžs un Eva Mendesa "Sliktajā policistā".

Loma filmā "Sliktais policists" (2009) aktiera Nikolasa Keidža talantam ir gluži kā radīta – izvarotājs, slepkava, narkomāns, uzpērkams policists un paranoiķis. Viņš pats ir gana traks, lai spētu atveidot ko šādu, un tomēr aktieris “palīdzībai” esot izmantojis kokaīnu: “Man tas noderēja, lai atcerētos noteiktas izjūtas, uzvedību, sausu muti, neuzvaramo sajūtu un tamlīdzīgi. Pierakstīju izjūtas un izmēģināju ainas.” Izklausās, ka šī ir visatbildīgākā kokaīna lietošana visā kokaīna vēsturē.

Kokaīns kā kabatas nauda

Deniss Kveids un modele Santa Auziņa

Holivudas aktieri Denisu Kveidu (62) vieno romantiskas jūtas ar 30 gadus veco modeli Santu Auziņu no Monreālas.

gallery icon

“Man pašam patika sava sliktā čaļa reputācija, bet patiesībā tā nozīmēja, ka mana galva bija paša pēcpusē. Pamodos, iešņaucu līniju un nosolījos sev, ka šajā dienā vairs to neatkārtošu. Bet tad pienāca pulksten četri, un kā vāvere savā ritenī es biju atpakaļ uz tā paša ceļa,” tā aktieris Deniss Kveids esot pavadījis visu filmas "The Big Easy" (1986) uzņemšanas laiku.

foto: ©Columbia Pictures/Courtesy Ever
Deniss Kveids filmā "The Big Easy".

Viņš arī piebildis, ka karjeras sākumā kokaīns esot bijis visur un pat iekļauts filmas budžetā kā “sīknauda”. Tāpēc nav brīnums, ka ieradums kļuva par nopietnu atkarību un noveda pie rehabilitācijas klīnikā 1988. gadā.

Ja jau filma paģēr

foto: ©20thCentFox/Courtesy Everett Co
Breds Pits un Edvards Nortons "Cīņas klubā".

Filmā "Cīņas klubs" (1999) ir vairākas ainas, kur visi ir piedzērušies. Filmas DVD komentāros aktieris Breds Pits atzinies, ka patiešām vienā kadrā (ar golfa bumbiņu mētāšanu) viņi ar Edvardu Nortonu esot bijuši piedzērušies.

Par daudz darba

Reperis Eminems

gallery icon

Reperis Eminems jau bija narkomāns, kad tika pie savas lielās kinolomas filmā "8. jūdze" (2002).

foto: ddp/United Archives / Vida Press
Eminems "8. jūdzē".

Tiesa, viņš kā jebkurš atkarīgais vaino ārējos apstākļus: “Filmējāmies 16 stundu dienā, un miegam tika atvēlēts tikai pāris stundu. Kāds man iedeva recepšu miegazāles, un tās mani izslēdza. Izdomāju, ka man tās vajag visu laiku.” Miegazāles aizsāka nākamos piecus atkarības gadus, tika uzņemti 36 liekie kilogrami, Eminems atsvešinājās no draugiem un ģimenes un 2007. gadā pārdozēja metadonu.

Pārspīlētā aktiermeistarība

foto: ©Weinstein Company/Courtesy Ever
LAWLESS, Shia LaBeouf, 2012. ph: Richard Foreman Jr/©Weinstein Company/courtesy Everett Collection

Aktieris Šaija Lebafs ir pārspīlējumu karalis! Viņa metode filmas "Nelikumība" (2012) uzņemšanai esot bijusi dzeršana, lai nākamajā dienā seja būtu tik “uzblīdusi”, kā viņam likās nepieciešams. Ne tikai – filmas "Bīstamā ilūzija" (2013) kolēģis Rūperts Grints apgalvo, ka Šaija esot arī lietojis narkotikas LSD: “Izārdīja telpu, izģērbās un sarunājās ar neredzamu pūci. Ja jebkas attur no narkotiku lietošanas, tad tas ir šis skats.”

Racionāls attaisnojums

foto: ddp images/ Vida Press
Vudijs Harelsons "Nepiedienīgajā piedāvājumā".

Aktieris Vudijs Harelsons gadiem ilgi ir atklāts marihuānas lietotājs, bet, neraugoties uz to, viņš darba laikā nekad nesmēķējot. Savukārt reiz esot centies piedzerties lomas dēļ: ""Nepiedienīgajā piedāvājumā" (1993) man bija aina, kur bija jābūt apreibušam un jāapstrīd Roberta Redforda mīlestība pret Demiju Mūru. Piedzēros, jo man tādam bija jābūt, bet tā nebija patīkama pieredze.”