foto: Publicitātes (Aija Kaukule)
Noklausies un noskaties - "Jauno Jāņu orķestrim" jauna dziesma un video "Div’ svecītes"
Pašmāju jaunfolka grupa “Jauno Jānu orķestris”.
Mūzika
2021. gada 15. jūnijs, 14:55

Noklausies un noskaties - "Jauno Jāņu orķestrim" jauna dziesma un video "Div’ svecītes"

Jauns.lv

Pašmāju jaunfolka grupa “Jauno Jānu orķestris” vasaras atmodā izdod jaunu dziesmu “Div’ svecītes” ar oriģinālu mūziku un dainu vārdiem. Līdz ar jauno skaņdarbu grupa publicē arī tā videoklipu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Dziesmas ideja auga jau kopš pagājušā gada vasaras saulgriežiem, kad nebija iespējas uzstāties, un, kā ierasts, kopā muzicējot, baudīt vasaras burvību, dzīvestību un muzicēšanas prieku," saka muzikālās apvienības balss Juris Kaukulis.

"Nav noslēpums, ka pēdējā laikā satikšanos daudziem no mums aizstāja iešana dabā – daba kalpojusi gan par dziednīcu, gan svētnīcu, gan, kādam – arī darbavietu un sarunu biedru. Šī pieredze dabiski kondensējusies dziesmā, sapludinot pārpasaulīgus tautasdziesmu vārdus un mūsu mūziku, - “Div’ svecītes” ir kā sapnis, kurā arī 21. gadsimtā iespējams sastapt mītiskus tēlus, mums tik pazīstamās latviešu dievības, kas palīdz tiem, kas apmaldījušies, palīdz meklētājiem atrast zaudēto un arī - vienam otru. Lai gan dziesmas ieraksts tapa vairākās solo sesijās, tā bija iespēja sastapties arī mums pašiem - mūzikā un daudzbalsu dziedājumā. Dziesmas videoklipā fiksēta grupas pirmā satikšanās pēc ilgāka laika - brīvā dabā, skaistajos Nītaures puses mežos, vasaras atmodā, un iemieso arī kopā būšanas, dziedāšanas un muzicēšanas prieku,” tā Kaukulis.

Dziesmas “Div’ svecītes” mūzikas autors ir Juris Kaukulis, video ideja - Juris un Aija Kaukuļi, režija un montāža – Ritvars Bluka. Dziesma ieskaņota ar “LaIPA” stipendijas atbalstu Jura Kaukuļa garāžas studijā Siguldā un ZLX studijā Jūrmalā.

Jura Kaukuļa un “Jauno Jāņu orķestra” koncerts aktieru Strada un Vānes pagalmā

Pazīstamais aktieru pāris Elīna Vāne un Imants Strads savā Valmieras privātmājas pagalmā ieskandinājuši pirmo koncertu, kurā vairāk nekā 100 apmeklētāju ...

gallery icon
25

Jaunfolka grupa “Jauno Jāņu orķestris” izveidota 2012. gadā, vasaras saulgriežos, un kopš tā laika rada un atskaņo oriģinālkompozīcijas ar dainu vārdiem. Grupā satikušies pazīstami mūziķi no dažādām mūzikas žanriem – rokgrupas “Dzelzs vilks” mūziķi Juris Kaukulis un taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis, pazīstamais džeza bundzinieks Artis Orubs, tradicionālās mūzikas vijolniece un dziedātāja Ieva Mūrniece, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestra kontrabasists Andris Veinbergs un multiinstrumentālists Valērijs Cīrulis.

“Jauno Jāņu orķestris” līdz šim izdevis divus studijas albumus (“Kālabad” (2013), “Ieviņa” (2018)), kas nominēti balvai “Zelta mikrofons”, kā arī skaņu celiņu Rozes Stiebras simtgades animācijas filmai “Saule brauca debesīs” (2018), par ko Juris Kaukulis nominēts balvai “Lielais Kristaps”.

Kaukuļa un grupas "Jauno Jāņu Orķestris" albuma "Ieviņa" koncerts

Jura Kaukuļa un grupas "Jauno Jāņu Orķestris" albuma "Ieviņa" koncerts.

gallery icon
71
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās