Slavenības
2021. gada 15. jūnijs, 08:45

Apprecējusies baleta dīva Elza Leimane

Jauns.lv

Par precētu sievu atkal kļuvusi baleta dīva Elza Leimane - viņa mijusi gredzenus ar bundzinieku, perkusionistu un komponistu Kasparu Kurdeko.

Par to sociālās saziņas tīklā "Instagram" paziņojis Kurdeko, saviem sekotājiem atrādot fotogrāfiju, kurā redzamas abu rokas ar laulību gredzeniem. Un bildi mākslinieks parakstījis ar vārdiem "Un viņa teica jā!" angļu mēlē.

Latvijas Nacionālās operas un baleta vadošā baleta soliste Elza Leimane un Kaspars Kurdeko, kas ar mīļoto piedalījies izrādes "Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas" iestudējumā, gredzenus mijuši 11. jūnijā Kuldīgas novada dzimtsarakstu nodaļā - tā raksta žurnāls "Privātā Dzīve". Kāzu svinības notikušas Padures muižā.

Elza un Kaspars pazīstami esot jau kopš vidusskolas, bet attiecības sākušās 2016. gada nogalē, kad tika šķirta Leimanes sešus gadus ilgā laulība ar baletdejotāju Raimondu Martinovu.

Reinis Sējāns un Elza Leimane baleta "Vārna. Lidojums vienā cēlienā" ģenerālmēģinājumā

gallery icon
31

Kā vēsta Latvijas Nacionālās operas un baleta mājaslapa internetā, Kurdeko radošajā karjerā spilgtu mirkļu netrūkst. Viņš studējis Amsterdamas Mūzikas konservatorijas Džeza nodaļā. Manhetenas mūzikas skolā Ņujorkā apguvis sitamo instrumentu spēli un kompozīciju, studējot pie tādiem džeza mūzikas lietpratējiem kā Džons Railijs, Henrijs Kouls, Deivs Lībmans, Ari Honigs, Teo Blekmans un Deivs Duglass.

Viņa dibinātais džeza kvartets "DekoMotion" atzīts par labāko ansambli starptautiskajā konkursā "Keep an Eye Jazz Award 2010" Nīderlandē, savukārt pats mūziķis tajā ieguvis labākā izpildītāja balvu.

Kaspars Kurdeko aktīvi darbojas dažādos starptautiskos un pašmāju projektos, to vidū Baltijas valstu džeza mūziķu grupa "Tree Stones" un trio "KlusiKlusi"; uzstājies festivālos un koncertos Latvijā, Dienvidkorejā, Francijā, Vācijā, Portugālē un citviet.

Ņujorkas radoši piesātinātajā vidē pavadītais laiks ir veidojis mūziķa rokrakstu, kurā nolasāma dažādu mūzikas un mākslas stilu ietekme. Bundzinieku raksturo jūtīga saspēle ansamblī un enerģiski virmojoša, patiesa un jēgpilna muzikālā mijiedarbība.

Kaspars Kurdeko komponējis mūziku kinofilmai "Kriminālās ekselences fonds", modernās dejas izrādei "Divotne" ar Rūtas Pūces un Annas Novikovas horeogrāfiju un laikmetīgā baleta viencēlienam "Tikko" Elzas Leimanes horeogrāfijā.