foto: Courtesy Everett Collection
Kā atmest smēķēšanu? Padomus dod Adele, Anistone, Baraks Obama un citas šovbiznesa zvaigznes
Baraks Obama.
Slavenības
2021. gada 2. jūnijs, 05:45

Kā atmest smēķēšanu? Padomus dod Adele, Anistone, Baraks Obama un citas šovbiznesa zvaigznes

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasaulē ir miljoniem smēķētāju un tikpat daudz arī šā kaitīgā ieraduma atmetēju. Arī slavenību vidū!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bezjēdzīga atkarība

foto: NO CREDIT/Vida Press/ Vida Press
Ketrīna Heigla.

Tā kā aktrise Ketrīna Heigla pati ir bijusi rūdīta smēķētāja, viņa zina, par ko runā: “Smēķēšana ir mēsls! Un ne tikai tāpēc, ka tā nodara kaitējumu. Vai tiešām vēlies atlikušo dzīvi pavadīt, cīnoties ar muļķīgu atkarību no lietas, kas pat nesniedz kaifu?”

Joga kā glābiņš

foto: Richard Young/Shutterstock
Dženifera, Breds Pits un cigaretes.

Aktrise Dženifera Anistone no šā kaitīgā ieraduma (un arī kafijas dzeršanas) esot atbrīvojusies 2012. gadā, un atkarības pārvarēšanai palīdzējušas jogas nodarbības. Joga esot veicinājusi veselīgāka dzīvesveida uzsākšanu un pat domāšanu. “Joga pilnībā pārvērta manu dzīvi,” atzina Anistone.

Dženifera Anistone nebijuši seksīgā tērpā

Ekrāna aktieru ģildes balvu ceremonijai Dženifera Anistone bija izvēlējusies modes nama „Galliano” vakarkleitu no „vintage” tērpu kolekcijas.

gallery icon
21

Dzīves panākums

foto: Today/Shutterstock
Kristija Tērlingtone.

Supermodele Kristija Tērlingtone smēķēt sākusi jau tīnes vecumā un ilgu laiku to nav uzskatījusi par atkarību. “18 gadu vecumā aizelsties, uzkāpjot pa kāpnēm, ir vienkārši stulbi,” viņa secināja un ar vairākiem mēģinājumiem tomēr savu veselību ir uzlabojusi. “Man apnika neturēt sev doto solījumu,” uzsvēra Kristija, šo sasniegumu dēvējot par “savas dzīves lielāko panākumu”.

Paldies sievai

Mišela un Baraks Obamas: laimīgi precējušies kopš 1992. gada

gallery icon
39

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama ar smēķēšanas atkarību esot cīnījies laikā, kad strādājis Baltajā namā. Kā pats stāsta, tagad viņš esot “bijušais smēķētājs, kurš aizvien kožļā Nicorette. Tas ir dārgi, bet es to varu atļauties... Jaunie cilvēki, labāk pat nesāciet smēķēt!” Bet kas esot palīdzējis atmest? “Bailes no sievas,” viņš nosmej.

Ķermenis ir templis

Žizele Bundhena pozē savas apakšveļas līnijas izstrādājumos

gallery icon
8

Viena no pasaulē veiksmīgākajām supermodelēm Žizele Bundhena reiz cigaretes ir saukusi par savas diētas neatņemamu sastāvdaļu: “Daudz sarkanvīna, pusotra paciņa cigarešu un čīzburgers. Es pret savu ķermeni, kas ir mans templis un labākais draugs, izturējos kā pret ienaidnieku.”

Nelikt sērot pārējiem

foto: Beretta/Sims/Shutterstock
Adele ar smēķi.

Skaistās balss īpašniece, mūziķe Adele esot atmetusi smēķēšanu, jo sapratusi, ka sekas ir smagākas nekā ieguvumi: “Man ļoti patika smēķēt, bet saprotu, ka ir stulbi nomirt ar smēķēšanas izraisītām slimībām un tāpēc sagādāt ciešanas savam bērnam.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Adelei ir lielisks grima mākslinieks

Adeles grima mākslinieks prot piešķirt dziedātājas sejai starojumu.

gallery icon
12

Paklausīga meita

foto: Stephen Lovekin/Shutterstock
Kamerona Diaza.

Mūsdienās aktrise Kamerona Diaza ir veselīga dzīvesveida guru, bet 90. gadu ballīšu laikos esot izsmēķējusi vismaz paciņu cigarešu dienā. “Es atmetu, jo tas nepatika maniem vecākiem un es rādīju sliktu piemēru citiem,” izteikusies Diaza.

Kino nav dzīve

foto: ©AMC/courtesy Everett Collection
Džons Hamms.

“Kino tas izskatās glamūrīgi, bet ne ikdienā! Tu pamosties un smirdi pēc pelnutrauka,” kodolīgs ir seriāla "Mad Men" aktieris Džons Hamms un, ja loma pieprasa, kameru priekšā smēķē zāļu, nevis tabakas cigaretes.

Lēna pašnāvība

foto: MediaPunch/Shutterstock
Kurts Vonnegūts.

Viens no pasaulē ietekmīgākajiem rakstniekiem Kurts Vonnegūts ir sāpīgi tiešs: “Veselības speciālisti nekad nepiemin galveno iemeslu, kādēļ amerikāņi tik daudz smēķē. Jo tas ir diezgan drošs, diezgan godājams pašnāvības veids.”