Mūzika
2021. gada 24. maijs, 21:53

"Eirovīzijas" uzvarētāji un narkotiku lietošana: konkursa organizatori publisko oficiālu paziņojumu

Jauns.lv

Pēc apsūdzībām par narkotiku lietošanu "Eirovīzijas" finālā Eiropas Raidorganizāciju apvienība, kā to pieprasījusi Itālijas delegācija, veikusi rūpīgu faktu pārbaudi, teikts "Eirovīzijas" dziesmu konkursa oficiālajā mājas lapā.

Šodien brīvprātīgi narkotiku testu veicis arī konkursa uzvarētāju grupas "Maneskin" dziedātājs. Tests bijis negatīvs. Kā teikts "Eirovīzijas" dziesmu konkursa oficiālajā paziņojumā, nekāda narkotiku lietošana Zaļajā zālē nav notikusi:

"Uzskatām, ka šis jautājums ir slēgts. Esam satraukti par neprecīzām spekulācijām, kas noved pie nepatiesām ziņām aizēnojot pasākuma dvēseli un notikuma iznākumu, negatīvi ietekmējot arī grupu. Mēs vēlamies vēlreiz apsveikt "Maneskin" un novēlēt viņiem milzīgus panākumus."

"Eirovīzijas 2021" uzvarētāji Itālijas grupa "Maneskin" preses konferencē laistās ar šampanieti

gallery icon
11

Jau vēstīts, ka par "Eirovīzijas" uzvarētājiem kļuva Itālijas pārstāvji "Maneskin" ar dziesmu "Zitti e buoni", kuri nepiedalījās nevienā no pusfināliem, bet tāpat tika uzskatīti par favorītiem.

Preses konferencē, kas notika tūlīt pēc konkursa, uzvarētāji stāstīja par savām emocijām un saņēma arī jautājumus par narkotisko vielu lietošanu.

Eirovīzijas uzvarētāju grupas "Måneskin" līderis 22 gadus vecais Damiano Dāvids

gallery icon
25

“Mēs uzskatām, ka šis pasākums ir nesis patiesu atvieglojumu. Mums patīk būt tā daļai. "Eirovīzija" daudz nozīmē visai pasaulei," sacīja grupas līderis. Pēc tam viņam tika uzdots drosmīgāks jautājums.

Kad videokameras pasākuma laikā filmēja izpildītāju, viņš bija noliecies ļoti tuvu galdam un izskatījās tā, it kā viņš lietotu narkotikas. Žurnālists jautāja, vai viņš tiešām ir lietojis kokaīnu.

"Eirovīzijas 2021" uzvarētāji - Itālijas pārstāvji "Maneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni"

gallery icon
43

"Tomass (grupas ģitārists) vienkārši sasita glāzi... Cilvēki, beidziet, es nelietoju narkotikas. Nesakiet tā, lūdzu," Deivids vairākas reizes atkārtoja.