Ar jestrām svinībām atzīmē dziedošā aktiera Paula Butkēviča 75 gadu jubileju. FOTO
Pauls Butkēvičs ar dzīvesbiedri Zintu Jansoni.
Slavenības
2015. gada 9. augusts, 11:50

Ar jestrām svinībām atzīmē dziedošā aktiera Paula Butkēviča 75 gadu jubileju. FOTO

Jauns.lv

Daudzevas saieta namā 75. dzimšanas dienu atzīmēja tautā iemīļotais kinoaktieris Pauls Butkēvičs un viņa dzīvesbiedre, kostīmu māksliniece ilggadējā Latvijas Televīzijas darbiniece Zinta Jansone, kurai jubileja bija gan 31. jūlijā.

Saulainajā piektdienas vakarā Daudzavas saieta namā pulcējās Paula ģimenes locekļi, draugi, laikabiedri un kolēģi. Aktieris pēdējos gados dzīvo Jaunjelgavas novada Daudzevas Rudzīšos, tādēļ par svinību vietu  tika izvēlēts Daudzavas saieta nams. Jubilejas koncertā notika neskaitāmi priekšnesumi un gaviļniekiem veltītas uzrunas. Vairākas dziesmas dziedāja arī pats jubilārs.

Butkēvičš saņēma apsveikumus no Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un  Nacionālā Kino centra, kā arī īpašu Goda rakstu no Jaunjelgavas novada domes. Portālam kasjauns.lv gaviļnieks teic, ka nebūt nedomā par saviem gadiem un savā jubilejā priecājas būt kopā ar tik kuplu sveicēju pulku: „Ja jūs man jautājat, kas jauns,  es jums teikšu tā, jauns esmu es un mana meita Alēna. Es nezinu tos tipus un tipenes, kas runā par gadiem un to, kas viņiem trūkst.

Man nekas netrūkst. Man ir bērns,” ar savu vienīgo meitu lepojas  aktieris. Alēna Butkēviča ir pasaulē cienījama zinātņu doktori zobu implantoloģijā, un pirms pieciem gadiem saņēmusi titulu Labākais zobārsts Latvijā 2010. Tēva jubilejas vakarā Alēna rūpējās gan par tēva jubilejas svinību norisi, gan arī pati piedalījās jubilejas uzrunā, sakot tēvam labus un pateicības pilnus vārdus. Pēc vairāku stundu garā jubilejas koncerta viesi varēja cienāties ar mielastu un dzimšanas dienas torti. Dziedošā aktiera jubilejas svinības iemūžināja arī Latvijas Televīzija.

Viņi dejoja vienu vasaru - Pauls Butkēvičs & Līga Liepiņa

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders