Slavenības
2021. gada 18. maijs, 18:34

Kas notiek ar princi Hariju? Viņš radījis nopietnu triecienu Elizabetes II un prinča Čārlza psihiskajai veselībai

Jauns.lv

Pirms dažām dienām ēterā klajā nāca amerikāņu aktiera Daksa Šeparda podkāsts "Armchair Expert", kura viesis bija princis Harijs. Sarunas laikā Saseksas hercogs izteica vairākas skandalozas atzīšanās. Viņš paziņoja, ka visa viņa dzīve Bakingemas pilī atgādināja "Trūmena šovu" – filmu, kur galveno personāžu nepārtraukti novēro kameras un miljoniem skatītāju.

Tāpat Saseksas hercogs kritiski izteicās par karaliskās ģimenes audzināšanas metodēm. "Tas taču ir darbs, pareizi? Pasmaidiet un pacietiet. Man bija apmēram divdesmit gadi, kad es padomāju, ka nevēlos tādu darbu un nevēlos šeit būt. Es nevēlos ar to nodarboties.

Paskatieties, ko tas izdarīja ar manu mammu. Kā gan es varu norobežoties, apprecēties un izveidot ģimeni, kad zinu, ka tas var atkārtoties," atzina Harijs, liekot noprast, ka karaliskais protokols monarhu ģimenē stāv augstāk par personiskajām interesēm.

Princis Harijs vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

gallery icon
26

Karaliskā eksperte Kamilla Tomini komentēja neviennozīmīgos Saseksas hercoga izteicienus, apsūdzot viņu tajā, ka domājot par paša emocionālo stāvokli, viņš uzspļauj tēva princa Čārlza un vecmāmiņas Elizabetes II psihiskajai veselībai.

"Protams, Harijam ir tiesības padalīties ar savu stāstu, bet viņam jāpadomā, ka notiek zināma ekspluatācija no telelvīzijas vadītāju puses. Intervētāji domā tikai par reitinigiem un neņem vērā sekas.

Princis Harijs un Karaliene Māte

gallery icon
23

"Jūs varat runāt par savu personīgo psihisko veselību, taču jums jāsaprot, kā tas atsauksies uz citiem cilvēkiem. Piemēram, vajag padomāt par faktu, ka karaliene tikko apglabāja savu vīru, bet šajā laikā viņas mazdēls atrodas ASV un apspriež to, kā viņš ticis audzināts," sacīja Kamilla.

"Diez vai vēstītājs rūpējas par Harija ģimeni. Amerikāņi ar prieku berzē rokas, viņi zina, ka šis cilvēks ir smagi cieti, ka viņš zaudējis tiesības. Es zinu, ka viņiem (Harijam un Meganai) vajag pelnīt naudu dzīvei, un viņi tiecas pēc finansiālas neatkarības Amerikā, taču labāk risināt visus ģimeniskos jautājumus ar piesardzību," piebilda eksperte.

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20

Kamilla Tomina atzīmēja, ka Harija pozīcija izskatās ļoti dīvanai: no vienas puses viņš paziņo, ka vēlas dzīvot mierīgu dzīvi, bet no otras – ar katru jaunu interviju vēl vairāk saceļ troksni ap savu ģimeni.

Viņa ir pārliecināta, ka gadījumā, ja Saseksas hercogs arī turpmāk turpinās būt tik atklāts, viņš riskē aizbiedēt no sevis cilvēkus: "Tev ļoti rūpīgi jādomā, ko tu runā. Citādi līdzjūtība var zust."