foto: action press/ Vida Press
Grāmatas, kas spēj izmainīt dzīvi jeb Ko lasa Donalds Tramps, Lady Gaga, Bejonsa un citas slavenības
Donalds Tramps.
Slavenības
2021. gada 7. jūnijs, 06:45

Grāmatas, kas spēj izmainīt dzīvi jeb Ko lasa Donalds Tramps, Lady Gaga, Bejonsa un citas slavenības

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lūk, slavenību grāmatu klubiņa literārie ieteikumi.

Ieklausies līderē

Krāšņā Bejonsa ikdienā un uz skatuves

„Visskaistākā ir smaidoša sieviete,” saka amerikāņu skaistuma, modes un mūzikas ikona Bejonse

gallery icon
34

“Es gribētu, lai mani gados jaunākie fani izlasītu Mariannas Šnālas grāmatu "What Will It Take to Make a Woman President?". Tas ir ietekmīgu sieviešu interviju un eseju apkopojums, kas ikvienu iedvesmos kļūt par labu līderi,” iesaka mūziķe Bejonsa, kura, šķiet, patiešām ir no šīs grāmatas mācījusies un uzstādījusi rekordu, kļūstot par mākslinieci-sievieti ar vislielāko "Grammy" balvu skaitu (28).

Sasodītā klasika

foto: Christopher Peterson / SplashNew
Anna Kendrika.

Aktrise Anna Kendrika ir iecienījusi klasiskas noveles par karu. Viņa iesaka Ēriha Marijas Remarka "Rietumu frontē bez pārmaiņām", Kurta Vonnegūta "Lopkautuve Nr. 5" un Tima O’Braiena "The Things They Carried. Arguments": “Tā ir sasodīti lieliska klasika!”

Grāmatu klubiņš

Aktrise Emma Robertsa ir tāds grāmatu tārps, ka ir izveidojusi savu virtuālo grāmatu klubiņu. Viņa ir arī tik liela amerikāņu rakstnieces Džoanas Didionas fane, ka, grāmatu klubu atklājot, noorganizējusi interviju ar savu autoritāti. “Viņa ir iemesls, kāpēc tik ļoti mīlu grāmatas, viņa ir ietekmējusi gan manu radošo, gan personīgo dzīvi.”

Iedvesmai

Lady Gaga "Met Gala" ballē

Popzvaigzne Lady Gaga 2019. gada 6. maijā Ņujorkā, Metropoles mākslas muzejā, Tērpu institūta labdarības noslēguma ballē "Met Gala".

gallery icon
15

Pat mūziķei Lady Gaga ir nepieciešami uzmundrinājuma vārdi: “Katru dienu es pārlasu Rainera Marijas Rilkes "Vēstules jaunam dzejniekam".” Viņai tik ļoti patīk šis austriešu dzejnieks, ka pat uz skatuves ir citējusi viņa vārdus un uz rokas uztetovējusi Rilkes četrrindi par radošumu.

Pašatklāsmei

Hjū Džekmens pludmalē

Aktieris Hjū Džekmens pēc rīta peldes Bondai pludmalē Sidnejā.

gallery icon
17

“Kad man bija 18, lasīju Hermaņa Heses noveli "Sidharta", un tā mani pamatīgi iespaidoja. Es sevi piespiežu to katrus desmit gadus pārlasīt, jo katru reizi to redzu no cita skatupunkta. Tā ir brīnišķīga grāmata,” par 1922. gada romānu par Sidhartas garīgās pašatklāsmes meklējumiem jūsmo aktieris Hjū Džekmens.

Biznesa noslēpums

Tramps savā golfa kūrortā Skotijā

Tramps, kurš ceturtdien ieradās valsts vizītē Lielbritānijā, nedēļas nogali pavada viņam piederošā golfa kūrortā Skotijā.

gallery icon
35

“Kad biju jauns, lasīju mācītāja Normana Vinsenta "The Power of Positive Thinking", un tā uz mani atstāja milzīgu ietekmi. Piekrītu viņa viedoklim, ka pozitīva domāšana un pieeja dzīvē un biznesā var sniegt lieliskus rezultātus,” ar savu sasniegumu noslēpumu iepazīstina bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.

Mainīt prātu

“Tikko izlasīju grāmatu, kas man šķiet neticami iedvesmojoša, – Elīnas Saksas "The Center Cannot Hold". Esmu organizācijas "Bring Change To Mind" līdzizveidotāja, kas iestājas pret diskriminācijām, kas saistītas ar mentālām slimībām, un Elīna ir mūsu padomdevēja. Viņa visu dzīvi ir sadzīvojusi ar šizofrēniju un varētu atrasties ieslodzīta slimnīcā, taču nekad nepadevās, un par savu dzīvi ir uzrakstījusi šo grāmatu. Man tā šķiet ļoti aizkustinoša,” iesaka aktrise Glena Klouza.

Izklaidējoši strīdi

Krisija Tīgena ar vīru cauri laiku lokiem

gallery icon
22

Modelei, TV personībai Krisijai Tīgenai esot tik garlaicīga dzīve, ka viņai patīkot noklausīties baumas un vērot skandālus. Tāpēc viņas iecienītākā literatūra esot žurnālista Ramina Setoodehas izdevums "Ladies Who Punch" par sarunu šova "The View" aizkulisēm: “Tāpēc man patīk arī realitātes šovs "The Real Housewives". Es būtu laimīga piedalīties vakariņās, kur citi cilvēki nepārtraukti strīdas un plēšas.”