Kaimiņš un Daneviča pirmdzimtajam dod neparastu vārdu, taču paši vecāku dotos ir nomainījuši
Dārta un Artuss.
Slavenības
2021. gada 30. marts, 05:20

Kaimiņš un Daneviča pirmdzimtajam dod neparastu vārdu, taču paši vecāku dotos ir nomainījuši

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča (32) un politiķis Artuss Kaimiņš (40) kļuvuši par vecākiem un, kā vēsta laimīgais tētis, jaundzimušo dēlu nosaukuši par Kaupo Kaimiņu. Taču žurnāls "Kas Jauns" atgādina - viņi abi paši taču savus dzimšanas apliecībā ierakstītos vārdus ir mainījuši...

“Kaupo Kaimiņš. Esam laimīgi. Mūsu abu ar Dārtu dzīvēs ir ienākusi milzīga laime un svētība. Mums ir dēls! Priecājieties kopā ar mums! Dodiet mums laiku aprast ar jaunajiem izaicinājumiem un pienākumiem. Mācāmies katru dienu. Paldies Tev, Dievs, par šo brīnumu!” – 22. martā sociālajos tīklos par priecīgajiem jaunumiem ziņoja Artuss Kaimiņš.

Sākumā liedzās gan par attiecībām, gan gaidāmo bērnu

Ģimenes pieaugumu pāris sagaidījis pēc aptuveni gadu ilgas kopābūšanas. Vēl aizvadītā gada pavasarī aktrise Dārta Daneviča nebija gatava apstiprināt, ka pēc šķiršanās no Dailes teātra aktiera Niklāva Kurpnieka ir ļāvusies romantiskām attiecībām ar kādreizējo aktieri, Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, taču jau drīz abi soctīklos publiskoja kopīgus fotomirkļus, vairs neslēpjot savu kopābūšanu.

Līdzīgi mīlas pāris bija izlēmis vismaz kādu laiku paturēt noslēpumā faktu par gaidāmo ģimenes pieaugumu, kas pērnruden bija viens no apspriestākajiem tematiem kultūras un politiķu aprindās. Dažas nedēļas pēc tam, kad Dārta strikti bija atbildējusi, ka “noteikti neapstiprina šādas ziņas”, abi ar Artusu pašos Ziemassvētkos internetā publiskoja kopbildes, kur Daneviča ir ar topošās māmiņas punci, oficiāli ziņodami, ka abi būs mamma un tētis.

Sākumā vēstīja, ka abus vieno politika

Kultūras aprindās pirmās čalas par Dārtas Danevičas un Artusa Kaimiņa uzplaukušo mīlu izskanēja jau pērn martā, taču maija sākumā Jāņa Krīvēna veidotajā "YouTube" raidījumā "Pāļa bazārs" Dārta, aicināta pastāstīt, vai patiesi viņai izveidojušās attiecības ar politiķi Artusu Kaimiņu, aizvien bija noslēpumaina. Viņa nenoliedza, ka ar Kaimiņu ir tikusies, taču arīdzan vairījās apstiprināt, ka abus vieno pāra attiecības. “Viņš ir mans kolēģis no Nacionālā teātra laikiem. Mēs ar Kaimiņa kungu satikāmies dziļi politisku iemeslu dēļ, lai pārrunātu mūsu politiskās stratēģijas, jo es, iespējams, apsveru...” nopietnā intonācijā, taču saminstinoties un nepabeidzot teikumu, bilda Dārta, pēc mirkļa precizēdama, ka ar Kaimiņu apsprieduši politiskos jautājumus “par iespējām nākamajās vēlēšanās”. Kad medijos izplatījās virsraksti par to, ka aktrise pavēstījusi par plāniem veidot politiķes karjeru, Daneviča gan to kategoriski noliedza, nosaucot tās par viltus ziņām.

Satuvinās gan paši, gan abu trīs suņi

Jau vasarā abi savu mīlu vairs neslēpa. Lai gan Artuss paziņoja, ka personīgo dzīvi publiski neiztirzās, tieši viņš soctīklos regulāri vēstīja par kopīgo, jauki pavadīto laiku ar Dārtu romantiskos izbraucienos pa Latviju, kā arī sajūsmināja sava profila sekotājus ar mīļbildēm, kurās mājoklī omulīgi un draudzīgi dzīvojas viņu trīs suņi – Kaimiņa Borhess un Dārtas mīluļi Munks un Hoopers.

Kad 8. jūlijā Dārtai bija dzimšanas diena, gaviļniece Artusam Kaimiņam veltīja sirsnīgus vārdus "Instagram": “Mans jaunaisgads. Šī ir ļoti īpaša dzimšanas diena. No pirmās tās minūtes līdz pat šim brīdim ieskaitot. Paldies tev, Artuss, tu esi mana svētku sajūta. Un – lai piepildās novēlētais.”

Arī atbildot uz fanu jautājumiem "Instagram" īsajos stāstiņos, Dārta vairs necentās izlocīties no intereses par viņas jaunajām attiecībām. Aicināta nosaukt Artusa trīs labākās īpašības, Dārta atbildēja: “Sirsnība, vīrišķība jeb vēlme parūpēties, aizstāvēt un iepriecināt, kā arī spēja ieklausīties.” Savukārt, vaicāta, vai nākotnē vēlas bērnu, Daneviča samulsa un acumirklī jautājumu pāradresēja mīļotajam: “Artuss, tev jautā!” Vai klusēšana saprotama kā piekrišana un vai nudien jau dažus mēnešus pēc attiecību uzplaukšanas pāris nobriedis kopīgam bērnam, neviens no mīlniekiem neizskaidroja.

Abi mainījuši vecāku dotos vārdus 

Starp citu, Artusu Kaimiņu un Dārtu Daneviču vieno ne tikai interese par politiku, aktiera profesija un neizmērojama mīlestība pret suņiem, bet arī tas, ka abiem pagātnē ir atsacīšanās no vecāku dotā vārda. Proti, 2015. gada janvārī Kaimiņš, kura īstais vārds ir Arturs, oficiāli mainīja vārdu uz Artuss – savu līdzšinējo pseidonīmu. Politiķis gan atklāja, ka viņa mammai šis vārda mainīšanas lēmums nav gājis pie sirds.

Savukārt Dārtas Danevičas īstais vārds savulaik bija Inese. Kā iepriekš presē skaidroja aktrise, vārdu Inese uz Dārta arī dokumentos viņa mainīt izvēlējusies tāpēc, ka tas daudz vairāk atbilst viņas būtībai nekā “maigā” Inese.

Vai dēls varēs sadzīvot ar virsaiša Kaupo vārdu?

Pagaidām iespējams vien minēt un slēgt derības – pieaugot Artusa un Dārtas pirmdzimtais sekos vai nesekos vecāku pēdās saistībā ar vārda mainīšanas tradīciju, jo mazulim dots ļoti neparasts vārds – Kaupo, kā kādreizējam Turaidas līvu virsaitim. Kā teikts interneta enciklopēdijā "Wikipedia", Kaupo (vārds veidojies no kristītā vārda Jēkabs) piederēja īpašumi Gaujas labajā krastā un galvenā rezidence bija Turaidas pils. Kļuvis par līvu galveno karavadoni, izceļojis Romu, kur ticies ar vienu no ietekmīgākajiem Viduslaiku pāvestiem, kas aktīvi iejaucās politiskajās norisēs, – pāvestu Inocentu III.

Kaupo kritis 1217. gada 22. septembrī Svētā Matīsa dienas kaujā – krusta karā pret Sakalas igauņiem, šķēpa caurdurtiem sāniem.

Mūsdienās Kaupo personība tiek pretrunīgi vērtēta. Vieni viņu uzskata par savas dzimtenes un tautas nodevēju, kas kopā ar krustnešiem nodeva savu tautu verdzībā. Savukārt citi Kaupo dēvē par reālpolitiķi, kurš saprata – līviem nav pa spēkam cīnīties ar vācu iebrucēju pārspēku.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!