Slavenības
2021. gada 18. marts, 05:31

Liene Šomase ikdienu pavada mežā un uzrakstījusi grāmatu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Liene Šomase, kas beidzamajos gados pievērsusies ezoterikai un ar tehniskās elpošanas vingrinājumiem palīdz cilvēkiem, teic, ka tieši tagad jūtas laimīga.

Žurnālam "Kas Jauns" Liene atzīst, ka šajā pavasarī izvairās no liekas komunikācijas un ikdienu pavada mežā. Vai šādi Šomase glābjas no koronavīrusa? Izrādās, nē! Viņa vienkārši bauda dabu, braucot pa Latvijas mežiem un meditējot. “Latvija ir pilna skaistu mežu... Jāizbauda, kamēr vēl nav izzāģēti... Eh, sāp sirds, redzot, kādos tempos tiek izzāģēti skaisti meži,” paskaidro Liene. Bet kā viņa pieņem šo laiku un sadzīvo ar koronavīrusu?

“Vai es baidos? Pavaicājam katrs sev, cik daudz mēs, cilvēki, esam darījuši pāri dabai, zemei, dzīvībai uz zemes? Un tad pavaicājam sev, vai tas, ka daba un nezināmas izcelsmes vīruss pret mums tā izturas, vai tas nav likumsakarīgi? Līdz ar to es pieņemu, ka tā vienkārši notiek, un ne dusmojos, ne cīnos pret to. Es šo situāciju pieņemu, tāpat kā visu cilvēku nebeidzamos viedokļus,” savu attieksmi pret šobrīd pasaulē notiekošo pauž Liene, paskaidrojot, ka pēc tam, kad pirms sešiem gadiem pilnībā izmainīja savu dzīvi, viņa uz visu tagad skatās pavisam citām acīm. “Īpaši nesatraucos par cilvēku viedokļiem un paniku. Bet agrāk, dzīvojot un izdabājot citu viedokļiem, pati par sevi biju galīgi aizmirsusi. Un izdegu. Domāju, ka ar šādu situāciju ir saskāries teju ikviens, ne tikai atpazīstams cilvēks, bet jebkurš, kas ir atbildīgs un rūpējas par savu ģimeni. Tāpēc ieteiktu jebkurā krīzē un problēmā rīkoties vienkārši – mīlēt sevi, novērtēt sevi. Atcerēties, ka panika, baumas un negatīvi viedokļi būs vienmēr... Tāpēc dari to, kas tev sagādā prieku, un, ja atrodas brīvs laiciņš, palīdzi kādam, dāvājot prieku! To es gan bērniem, gan arī pieaugušajiem stāstu.”

Un kā tad Liene pati palīdz? Kā viņa citiem dāvā prieku? Izrādās, ka viņa joprojām darbojas savā Lienes Šomases studijā, kur bērniem un jauniešiem māca tehnisko elpošanu, šādi palīdzot arī cilvēkiem ar veselības problēmām. Bet uz iespējām viņai kā mūziķei pelnīt ar savu profesionālo darbību gan skatās skeptiski. Liene domā, ka vismaz gadu nebūs iespējas uzstāties koncertos ar publiku, tāpēc jāpieņem doma, ka sācies jauns laikmets, un jāsamierinās ar to, ka dzīve vairs nebūs tāda kā iepriekš. “Jaunais laikmets paredz ne tikai dzīvesveida, bet arī domāšanas maiņu. Ir jādomā citādi. Piemēram, es tagad baudu savu atvaļinājumu, braukājot pa Latvijas mežiem, un teikšu godīgi, ka patiešām esmu laimīga! Jo jau pirms vairākiem gadiem jutu, ka būs pārmaiņu laiks. Tāpēc esmu tam sagatavojusies un esmu to pieņēmusi. Es mīlu savu dzīvi!” pozitīvismā staro Liene, cita starpā atzīstot, ka ķērusies arī pie grāmatas rakstīšanas.

“Grāmatu, līdzīgi kā manu jauno dziesmu "Tu esi kā kristāls", sarakstīju pašiedvesmā, saistībā ar jauno laiku un pārmaiņām. Galvenā doma ir vienkārši likt cilvēkiem atcerēties, ka pats svarīgākais ir priecāties par dzīvi, nevis tik ļoti satraukties par to, kas notiek. Jo kad vēl izbaudīsi dabu, prieku, mīlestību? Kāpēc vispār ko citu izvēlēties? Kāpēc jāizvēlas satraukties, baidīties, raizēties, ja vari izvēlēties beidzot darīt, ko pats vēlies? Cilvēka prāts var pats sevi ieslogot un ievest nemitīgā nemierā... Atbrīvo to, atlaidies no uzskatiem un esi!” aicina Liene Šomase, piebilstot: “Pasaulē notiek pārmaiņas, kuras uzskatāmā veidā liek cilvēkiem izvēlēties vai nu paniku, melus, bailes, satraukumu, vai beidzot sākt dzīvot sev. Tāpēc atver durvis savai dzīvei, dziedi un staro līdzi... Nav nozīmes viedokļiem, uzskatiem, mums katram tādi ir, bet ļauj sev dāvāt prieku, mīlestību! Esi tu pats beidzot! Dari to, kas tevi iepriecina un liek citiem pasmaidīt.... Vai arī turpini sēdēt pie televizora un šausmināties. Izvēle ir paša rokās!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!