TV
2021. gada 8. marts, 13:13

Seriālā "Mīlas viesulis" - jauns sapņu pāris. Kas viņi ir?

Ieva Valtere, Līva Krastiņa

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Pēc Denīzes Zāfeldes un Džošua Vintera kāzām populārajā Vācijas seriālā galvenā uzmanība tikusi jaunam sapņu pārim: augļkopei un istabenei Franciskai Krūmbīgelei un viesnīcas līdzīpašnieka dēlam Timam Dēgenam.

Vācijā fani ir sajūsmā par seriāla jauno varoni Francisku jeb Francīti, tāpēc piedāvājam iepazīties ar lomas atveidotāju Leu Vēgmani. Savukārt izskatīgais 32 gadus vecais vācu aktieris Florians Froveins skatītājiem ir jau labi pazīstams.

Līdz šim Froveinam «Mīlas viesulī» bija jāatveido visai sarežģīta loma – homoseksuālais Boriss Zāfelds, kuram izdodas apprecēt savu mīļoto Tobiasu un aizbraukt no «Firstenhofas». Nu aktieris atgriezies viesnīcas līdzīpašnieka dēla, polo spēlētāja un bijušā karavīra Tima Dēgena lomā. Kad nesen Boriss īslaicīgi bija ieradies viesnīcā, notika dvīņubrāļu satikšanās, tobrīd aktieris vienlaikus atveidoja abas lomas.

Lea Vēgmane - ar faniem uz viena viļņa

Lea Vēgmane ir trīsdesmitgadīga Austrijā dzimusi, Vācijā, Bavārijā augusi aktrise. Viņa, ilgi nedomājot, piekrita piedāvājumam filmēties «Mīlas viesulī», jo klusībā to vienmēr bija vēlējusies. Interesanti, ka sākumā Lea Vēgmane nemaz nezināja, ka viņai uzticēta galvenā loma, kas ir katra aktiera karstākā vēlēšanās. Interneta vietnei «Fanclub Magazin» aktrise stāstīja, kāda bija reakcija, kad saņēma priecīgo ziņu: «Sapnis piepildījās! Es ļoti labi atceros to dienu, kad man piezvanīja. Saule spīdēja, bija sākušās pirmās siltās pavasara dienas. Mani pārņēma laime, prieks un azarts. Devos divu stundu garā pastaigā, lēcu gaisā aiz prieka un zvanīju saviem mīļajiem. Es mīlu savu darbu pāri visam! Un domāju, ka mums, cilvēkiem, ir vajadzīgi stāsti, pasakas, mēs vēlamies būt apburti un doties ceļojumos, un visi jūs, seriāla skatītāji, esat brīnišķīgākie ceļabiedri, kādus vien varētu vēlēties! No sirds pateicos par uzmanību un atbalstu!»

foto: no "Instagram"
Aktrise Lea priecājas, cik daudz vēstuļu saņēmusi no seriāla faniem. Viņi tiešām raksta īstas vēstules!

Aktrise arī atklājusi, kāda bija pirmā darba diena. «Ļoti satraukta, bet kolēģi mani uzņēma atplestām rokām. Šoferis Matiass izmeta līkumu, lai es ar kolēģēm Dženiferu Sīmani (seriālā – Lūsija) un Dezirē fon Delftu (seriālā – Romija) varētu dabūt vēl vienu garšīgu kafiju. Tālāk ceļš veda uz viesnīcu «Firstenhofa». Spīdēja saule, es stāvēju šī lieliskā nama priekšā skaistajā parkā un domāju: vai tas tiešām notiek ar mani?» sajūsmināta bija Lea Vēgmane.

Tikai retajam no varoņiem, kuri ieradies «Firstenhofā», dzīve ir salda un mierīga. Arī Francītes ceļš uz laimi un mīlestību nav viegls. Lai būtu kopā ar mīļoto vīrieti Timu Dēgenu, nāksies piedzīvot ciešanas, intrigas un nodevību, atklāsies arī jauni ģimenes noslēpumi. «Citādi tas nebūtu «Mīlas viesulis». Bet Francīte nekad neaizmirst savus sapņus, izcelsmi, neatkarību un lielo mīlestību pret dabu. Manuprāt, mīlestībai nav saistības ar cīņu. Mīlestība pastāv, ja tā ir beznosacījuma un brīva,» aizdomājas Vēgmane.

Filmēšanas grafiks ir diezgan saspringts, darbs norit no agra rīta līdz vakaram. Cik daudz laika aizņem tekstu mācīšanās, vai nedēļas griezumā aktrisei ir arī brīvais laiks? To seriāla zvaigzne atklāj «Fanclub Magazin»: «Es nemācos savus tekstus, es tos daudz lasu. Pateicoties ikdienas rutīnai, tas tagad notiek ļoti ātri, un vēl ir mazliet laika ģimenei un draugiem, kā arī sportam un dabai. Man patīk fiziskas aktivitātes, un pat pēc garas darbadienas joprojām ir vēlme skriet vai peldēt. Sports attīra prātu un dod jaunu enerģiju. Nedēļas nogalēs varu apciemot savu ģimeni un draugus, kuri ir ļoti atbalstoši un saprotoši, tas priecē sirdi.»

Par laimi, drāmu, kas norisinās seriāla filmēšanas laukumā, viņa var aizmirst un atstāt tur, jo privātā dzīve ir daudz mierīgāka. Aktrise gan patur noslēpumā to, vai patlaban ir romantiskās attiecībās, bet ir atklājusi, kādam jābūt pretējā dzimuma pārstāvim, lai viņam varētu piešķirt titulu «sapņu vīrietis». «Mans vectēvs vienmēr teica, lai rūpējos par apaviem un rokām. Tas ir pamats. Vairāk neatklāšu,» smaidot noteic gaišmatainā aktrise.

Florians Froveins - pirms atgriešanās šķir laulību

Tas, ka aktieris atgriezās seriālā, turklāt citā tēlā, faniem bija liels pārsteigums. Izdevums «Gala» jautāja aktierim, kā tas notika. ««Mīlas viesuļa» scenārija autori spēj pārsteigt, vai ne? Es biju tikpat pārsteigts, cik jūs. Kad producents man piezvanīja un pajautāja, vai es varu iedomāties atgriešanos seriālā, mana pirmā doma bija par Borisa Zāfelda lomu. Atbildēju, ka labprāt atgriezīšos, man pie jums patika strādāt. Bet tad viņi man atbildēja, ka nebūs jāatgriežas kā Borisam. Viņi man ir sadomājuši ko citu. Un tā ir Borisa dvīņubrāļa, par kuru neviens iepriekš nenojauta, loma. Man kā aktierim ir gods un izaicinājums vienā seriālā spēt notēlot divus tik dažādus varoņus. «Mīlas viesulim» ir jābūt aizraujošam, dinamiskam, ar jauniem tēliem, citādi to var slēgt un neturpināt,» nodomā aktieris. Interesanti, ka pirms filmēšanās jaunajā lomā Froveinam bija jāiemācās jāt ar zirgu un spēlēt polo. Tagad viņš atzīst, ka polo ir tik ļoti iepaticies, ka turpinās ar to nodarboties hobija līmenī arī ārpus darba.

foto: no "Instagram"
Floriana Froveina jaunā simpātija nav vis seriāla kolēģe, kā varētu šķist pēc viņu aktierspēles, bet gan cita aktrise Līvija Mišela.

Borisa un Tima lomu atveidošanas laikā aktiera personiskajā dzīvē notikušas lielas pārmaiņas. Kad aktieris atveidoja Borisu, viņš bija laimīgi precējies un audzināja dēlu. Bet īsi, pirms sāka spēlēt Timu Dēgenu, viņa laulība izjuka. Kā Froveins atzīst intervijās, tad darbs seriālā bija liels pārbaudījums ģimenes dzīvei, jo mājas atrodas Ķelnē, kas ir aptuveni sešu stundu brauciena attālumā no Minhenes, kur notiek «Mīlas viesuļa» filmēšana. Līdz ar to viņš kopā ar ģimeni bija tikai nedēļas nogalēs. Uz jautājumu par šķiršanās iemeslu TV zvaigzne izdevumam «Gala» atbildēja: «Mēs ilgi cīnījāmies par savām attiecībām. Galu galā nācās konstatēt, ka mūsu mīlestība vairs nav tik spēcīga, lai tiktu galā ar kopdzīvi,» sacīja Froveins.

Pēc šķiršanās aktierim bija ļoti svarīgi turpināt rūpēties par dēlu. Viņš arvien dzīvo Ķelnē, tikai citā dzīvesvietā. Ilgu laiku aiz cieņas pret bijušo sievu un dēlu aktieris klusēja par laulības izjukšanu. Taču tad saprata, ka jādalās ar notikušo publiski, citādi fani un attālāki paziņas viņa bildes sociālajā vietnē «Instagram» komentē tā, it kā viņš arvien būtu kopā ar bijušo sievu laimīgā ģimenes dzīvē. «Sāp, jo šķiet, ka tādējādi maldinu fanus. Viņi domā, ka dodos uz Ķelni atpakaļ pie ģimenes, bet tāda ģimene, kā bija, vairs nepastāv. Man ir sajūta, ka šī iluzorā pasaule visus apmāna. Nejūtos tajā labi,» atzina aktieris un vienlaikus atklāja arī to, ka uzsācis jaunas attiecības. Viņa tagadējā simpātija ir aktrise un modele Līvija Mišela.

Kad īsti lūkot populāro seriālu savos TV ekrānos, meklējiet žurnālā "Rīgas Viļņi"!