foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Cik pelna un kas pieder Aivara Lemberga sievai
Aivars un Kristīne 2015. gadā.
Slavenības
2021. gada 4. marts, 05:07

Cik pelna un kas pieder Aivara Lemberga sievai

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušajā nedēļā tika paziņots spriedums Aivara Lemberga krimināllietā – Ventspils mērs tika pie piecu gadu cietumsoda un taps konfiscēta visa viņam piederošā manta. Lembergu apcietināja tiesas zālē, un nu bez apgādnieka palikusi viņa ģimene – sieva Kristīne un dēls Artūrs. Tāpēc žurnāls "Kas Jauns" lūkojis, kas tad Lemberga laulātajai draudzenei pieder.

Uzticamības persona ar pieklājīgu atalgojumu

Lai arī sabiedrības acīs kā pāris abi iznāca 2013. gada sākumā, pētot darba pieredzi, ir skaidrs – Kristīne Krasovska bijusi līdzās Aivaram Lembergam jau vairāk nekā desmit gadus, būdama viņa uzticamības persona un veidodama galvu reibinošu karjeru ar pieklājīgu atalgojumu.

Lembergu pāris žilbina Universitātes svinībās

Aivars Lembergs ar sievu Kristīni ierodas uz Latvijas Universitātes simtgades svētku svinību koncertu 2019. gada 30. septembrī Latvijas Nacionālajā operā ...

gallery icon
4

Ventspils mājaslapā par Kristīni vēstīts, ka 2001. gadā beigusi Konkordijas starptautisko universitāti Igaunijā, iegūstot bakalaura grādu starptautiskajā biznesā. 2003. gadā tikusi pie maģistra grāda ekonomikā Latvijas Universitātē. Strādāt sākusi jau 16 gadu vecumā kā grāmatvedes palīdze Ekonomikas ministrijā, bet nopietni karjerai pievērsusies 2001. gadā, būdama Finanšu ministrijas vecākā referente. No 2004. gada Krasovska ieņem dažādus amatus Ventspils domē, kur “uzkāpusi” līdz domes izpilddirektora vietnieces un Attīstības pārvaldes vadītājas amatam.

Iesniedzot amatpersonas deklarāciju par 2007. gadu, viņa atklāja, ka ir precējusies ar Arni Krasovski un audzina dēlu Martinu Kristoferu. Tā paša gada nogalē viņa savā CV jau varēja pievienot Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietnieces investīciju jautājumos un Lembergam pietuvinātā tā laika Saeimas deputāta Gunta Blumberga palīdzes amatus. Ieņemamajos amatos iespaidīgs Krasovskai izvēršas 2010. gads, kad viņa strādā jau piecās darba vietās, mēneša atalgojumā saņemot gandrīz 2500 latu.

Gada ienākumi – 106 000 eiro

Ja attiecību sākumā Kristīne mulsa no mediju uzmanības, tad beidzamo gadu laikā ar to jau bija apradusi. Lepni pozēja pie vīra sāniem, tērpās arvien elegantāk, un arī viņas ienākumu deklarācija liecina – Lemberga laulātā draudzene to, protams, var atļauties. Būdama Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietniece un Attīstības pārvaldes vadītāja, kā arī pildot ekspertes pienākumus Rīgas brīvostas pārvaldē, par šiem amatiem kopā Kristīne 2019. gadā algā saņēmusi iespaidīgu summu – teju 80 000 eiro.

Vēl teju četri tūkstoši nākuši no Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, bet 1800 eiro uzturlīdzekļos samaksājis viņas bijušais vīrs Arnis Krasovskis, ar kuru Kristīnei ir kopīgs dēls Martins Kristofers. Vēl saņemta 1200 eiro liela kompensācija no "airBaltic", 420 eiro apdrošināšanas atlīdzība no BTA, 136,56 eiro liels pabalsts no VSAA, kā arī norādīti 928 eiro lieli “citi ienākumi” no Valsts kases.

Aivaram Lembergam piespriež 5 gadus cietumā un apcietina turpat tiesas zālē

gallery icon
137

Tāpat viņas deklarācijā minēts, ka Kristīne skaidrā naudā glabā 75 000 eiro (vēl gadu iepriekš bija 87 tūkstoši), bet bankā tur vairāk par 62,5 tūkstošiem eiro. Viņai pieder dzīvokļi Ventspilī un Rīgā, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Mārupes novadā. Un 2018. gadā Lemberga kundze tikusi pie pavisam jauna auto – savā īpašumā iegādājusies glauno "Audi SQ7". Tā kā nekādu parādsaistību Kristīnei nav, ļoti ticams, ka viņa auto nopirkusi, maksājot visu summu uzreiz, jo viņas deklarācijā ailē “veiktie darījumi” pirms dažiem gadiem parādījās pirkums 97 509,14 eiro vērtībā.

Salīdzinot, piemēram, ar deklarāciju, kas iesniegta pirms sešiem gadiem (kad pirmoreiz uzvirmoja runas par Kristīnes attiecībām ar Ventspils mēru), viņas īpašumā kopš tā laika gan uzradies dzīvoklis Ventspilī, gan krietni pieauguši uzkrājumi (2013. gadā to nebija vispār), gan dzēstas parādsaistības (toreiz tās sasniedza teju 20 tūkstošus eiro).

Tētis – rekordists

Ilgus gadus bijis precējies ar Ināru Lembergu, Ventspils galva laulību ar viņu šķīra 2015. gadā. Ar Ināru, ko noprecēja jaunībā un ar kuru laulībā dzimuši dēls Anrijs un meita Līga, sabiedrībā Aivars neizgāja teju nekad. Tiem, kas par to painteresējās, vienmēr tika dota norāde – darbs netiek jaukts ar privāto dzīvi, tāpēc arī sieva izvēlas palikt mājās. Lembergs ar laulāto draudzeni Ināru kopā parādījās tik reti, ka tikai daži bija paguvuši viņus iemūžināt fotogrāfijās.

12 gadi: Aivars Lembergs tiesas zālē un ārpus tās

Rīgas apgabaltiesa lietu, kurā apsūdzēti Aivars un Anrijs Lembergi, kā arī Ansis Sormulis, paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009. ...

gallery icon
92

2015. gada 27. novembrī Ventspils pilī Lembergs apprecējās otrreiz – ar Ventspils domes Attīstības pārvaldes vadītāju un izpilddirektora vietnieci Kristīni Krasovsku. Kopā viņi esot kopš 2013. gada, un par abu attiecībām tolaik tika mēļots itin daudz. “Protams, komfortablāk justos, ja tās un šo fotozibšņu tik daudz nebūtu. Ir jābūt drosmīgam, lai varētu paust savu viedokli un nebaidīties. Lai gan Ventspilī mēs ļoti labi spējam integrēties sabiedriskajā dzīvē – te mums abiem vairs nepievērš tik lielu uzmanību,” 2015. gada sākumā žurnālam "Kas Jauns" atzina Kristīne.

foto: Publicitātes
2013. gada nogalē LTV jaunā gada sagaidīšanas raidījuma filmēšanā. Nepilnus divus gadus vēlāk Ventspils mērs Kristīni Krasovsku apprecēja.

Pārim ir arī kopīgs bērns – 2016. gada februārī ģimenē ienāca dēls Artūrs. Un ar vienu rāvienu Lembergs – tolaik 62 gadus vecs – nokļuva vecāko tēvu politiķu topa augšgalā. Topa augstākos pakāpienus līdz šim ieņēma eksprezidents Andris Bērziņš ar 60 gados pasaulē sagaidīto atvasi un bijušais Saeimas deputāts Imants Kalniņš, kurš dēlu Džonatanu sagaidīja 59 gadu vecumā. Trešā vieta šajā specifiskajā topā ir ekspremjeram Andrim Šķēlem, kam Kristiāna Lībane–Šķēle dāvāja puiku, kad Andrim bija 47 gadi.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!