foto: KAT / MEGA / Vida Press
Slavenību skarbā pieredze - Kailijas Minogas, Hjū Džekmena un citu šovbiznesa zvaigžņu cīņa ar vēzi
Vels Kilmers - teju nepazīstams.
Slavenības
2021. gada 8. marts, 05:25

Slavenību skarbā pieredze - Kailijas Minogas, Hjū Džekmena un citu šovbiznesa zvaigžņu cīņa ar vēzi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

44 gadu vecumā pēc mēnesi ilgas cīņas ar plaušu vēzi 1. februārī no dzīves šķīrās jauniešu seriāla "Glābējzvans" komiķis, aktieris Dastins Deimonds. Neraugoties uz statusu, maka biezumu un atpazīstamību, vēzis nediskriminē. Lūk, slavenības, kas ir cīnījušās ar šo onkoloģisko slimību.

Tagad labāks cilvēks

Šenona Dohertija iziet sabiedrībā dažas dienas pēc ķīmijterapijas un apstarošanas kursa beigām. 2017. gads

Aktrise Šenona Dohertija apmeklējusi savas autoritātes Marka Činga labdarības pasākumu, kas veltīts rūpēm par dzīvniekiem. Tas noticis tikai dažas dienas ...

gallery icon
22

2015. gadā saņemot diagnozi – krūts vēzis, aktrise Šenona Dohertija ar ķīmijterapijas un staru terapijas metodēm cīnījās trīs ilgus gadus. Par procesu viņa arī runāja skaļi, iedvesmoja un skaidroja, ka pēc šīs cīņas viņa esot kļuvusi par “labāku cilvēku”: “Vēzis nojauc visas sienas, visas tavas barjeras, visu, ko dzīve tev ir piespēlējusi...”

2019. gada augusts. Šenona Dohertija izskatās lieliski

gallery icon
15

Rūpēties par sevi, nevis citiem

44 gadu vecumā krūts vēzis tika atklāts arī kantri mūzikas dziedātājai Šerilai Krovai.

foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Šerila Krova.

Viņai tas maksāja vairāk nekā 30 staru terapijas seansu: “Es biju vesela, manā ģimenē nebija šādas slimības vēstures. Dažas lietas vienkārši notiek pašas par sevi. Pirmā mācība, ko apguvu, – nolikt sevi pirmajā vietā, otra – ir okei pateikt “nē”. Tas nav nekas slikts, ka cilvēki ir vīlušies vai dusmīgi uz tevi par to, ka klausi pati savai iekšējai balsij un pirmām kārtām rūpējies pati par sevi.”

Ļauties emocijām

Arī austrāliešu izcelsmes dziedātāja Kailija Minoga ir bijusi viena no krūts vēža slimniecēm.

foto: NO CREDIT/Vida Press/ Vida Press
Kailija Minoga.

Viņa to uzvarēja 18 mēnešos un vēl ilgi bija sašutusi, ka slimība netika diagnosticēta laikus: “Sākumā man tika noteikta nepareiza diagnoze. Tāpēc mans vēstījums ir: tikai tāpēc, ka kāds ir baltā uzsvārcī un lieto lielus, medicīniskus instrumentus, nenozīmē, ka viņam ir taisnība.” Un nesen viņa saslimušajiem ieteica būt egoistiskiem: “Jūs nevarat visu laiku būt pozitīvi. Tāpēc, kad jūtaties slikti, ļaujieties tam.”

Kailijas Minogas koncerts Rīgā 2014. gada 2. novembrī

gallery icon
77

Vēzis pat veselīgiem cilvēkiem

2000. gadā aktrisei Sofijai Vergarai konstatēja vairogdziedzera vēzi un dziedzeri izoperēja.

Sofija Vergara "Oskara" balvu ceremonijas ballītē 2017. gadā

Aktrise Sofija Vergara pasākumam izvēlējusies modes nama „Michael Kors” tērpu, ko papildinājusi ar zīmola „Lorraine Schwartz” briljantu rotaslietām.

gallery icon
9

“Nekad neesmu lietojusi narkotikas vai smēķējusi, un es neēdu sarkano gaļu. Jutos totāli vesela, un pēkšņi man pasaka, ka man ir vēzis. Biju pārbijusies, un pirmais, par ko iedomājos, bija mans bērns,” vēlāk pieredzē un pārdzīvojumos dalījās sieviete.

Lietojiet sauļošanās krēmu!

Aktierim Hjū Džekmenam 2013. un 2015. gadā esot bijusi viena no visbiežāk sastopamajām vēža formām – ādas vēzis.

Pēc pēdējās dermatologa vizītes, kad tika likvidēta daļa vēža šūnu uz sejas, viņš "Twitter" ievietoja pašportretu ar parakstu: “Vēl viena bazālo šūnu karcinoma. Pateicoties regulārām pārbaudēm un lieliskiem ārstiem, viss ir labi. Ticiet man, ar plāksteri izskatās sliktāk, nekā ir patiesībā! #wearsunscreen (jeb – lietojiet sauļošanās krēmu)!”

Hjū Džekmens pludmalē

Aktieris Hjū Džekmens pēc rīta peldes Bondai pludmalē Sidnejā.

gallery icon
17

Katra vīrieša uzdevums

Komēdiju aktierim Benam Stilleram 2014. gadā, 48 gadu vecumā, tika atklāts prostatas vēzis.

foto: CAMERA PRESS/ED/CE/UNWFPA / Vida Press
Bens Stillers.

Ievērojot visus ārstu norādījumus un veicot operāciju, tagad viņš ir aktīvs prostatas antigēna testa reklamētājs: “Tas ir jādara katram vīrietim!” Un atgādina, ka statistiski vienam no deviņiem vīriešiem dzīves laikā attīstīsies šī vēža forma.

Dzīvot vairāk un labāk

Profesionālajam velosipēdistam Lānsam Armstrongam sēklinieku vēzis tika atklāts 25 gadu vecumā, kad slimība jau bija izplatījusies uz smadzenēm un plaušām, un ārsti nesolīja vairāk par 40 % iespēju izdzīvot.

foto: ddp/INTERTOPICS/Photoshot / Vida Press
Lānss Ārmstrongs.

“Tagad varu teikt, ka mana dzīve šīs pieredzes dēļ ir labāka. Lai gan to nenovēlu nevienam, ticu, ka es, jo man paveicās izdzīvot, dzīvi novērtēju vairāk. To apgalvojis, uzskatu, ka vēzis ietekmē pārāk daudz cilvēku un mums jāstrādā pie tā, lai šis fakts mainītos.”

Mācīties runāt

Vels Kilmers izvairās no fotogrāfiem

2017. gada sākumā Holivudas aktieris nevēlējās atklāt, ka cīnās ar kakla vēzi, tāpēc bija apsējis lakatiņu ap kaklu un izvairījās ...

gallery icon
7

Aktieris Vels Kilmers, būdams reliģiozs cilvēks, par savu cīņu ar rīkles vēzi runā maz, tikai apgalvo, ka esot palīdzējusi ticība un ķīmijterapija. “Ķīmijterapija un staru terapija manu kaklu ir padarījusi sausu kā kaulu”, tāpēc vēl aizvien sekas ir elpas trūkums un balss atgūšanai – runas terapija.

foto: KAT / MEGA / Vida Press
Vels Kilmers - teju nepazīstams.