Slavenības
2021. gada 24. februāris, 04:57

"Sirds no laimes met kūleņus," Oskars Florencs-Vīksne pēc kļūšanas par tēvu neslēpj saviļņojumu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieru pāris Ieva Florence-Vīksne un Oskars Florencs-Vīksne kļuvuši par vecākiem dēlam Leonardam. Oskars žurnālam "Kas Jauns" atklājis, kā abiem izdevies mazuļa gaidības padarīt teju slepenas.

Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, pāris sagaidīja savu pirmdzimto. Aktrises vīrs Oskars neslēpj prieku par lielo dzīves notikumu: “Šis laiks ir vārdos neizsakāms! Ir saviļņojums, kas mijas ar nogurumu. Sirds no laimes, šķiet, met kūleņus. Es vārdos nevaru ietērpt šo sajūtu… Tā ir dzīvē ne ar ko nesalīdzināma. Šādas sajūtas var dot tikai bērna nākšana pasaulē!”

Pāra talanta pielūdzējiem bija liels pārsteigums, kad Ieva soctīklos atklāja – aktieri kļuvuši par vecākiem.

Taujāts, kā izdevies vairākus mēnešus paturēt noslēpumā gaidāmo ģimenes pieaugumu, Oskars nosaka: “Pirmām kārtām valstī noteiktais stāvoklis saistībā ar esošo pandēmiju mums ļāva būt mājās un būt vienam ar otru kopā. Ar Ievu sapratām, ka šo laiku izmantosim sev par labu! Lēmām, ka, esot gaidību priekā, būsim tikai viens ar otru un pašiem tuvākajiem – ģimeni. Un viss notika tieši tā, kā vēlējāmies! Es no 6. novembra visu laiku biju mājās, varēju Ievu atbalstīt un būt ar viņu kopā šajā skaistajā pārmaiņu un nepieredzētajā laikā. Pateicoties ārkārtējai situācijai, es varēju redzēt, kā sieva jūtas un izdzīvo šo laiku.”

Piedzimst gada romantiskākajā dienā

Aktieru kopīgā atvase pasaulē nāca 14. februārī – Svētā Valentīna dienā. Oskars atzīst, ka tas bijis patīkams pārsteigums. “Nē, ar mazuli, protams, nevarējām sarunāt, lai piedzimst šajā dienā. Dēls pats to bija nolēmis! Lai arī ārsti, prognozējot aptuveno laiku, kad bērns varētu nākt pasaulē, jokoja, ka tas varētu būt 14. februāris, mēs īsti neticējām, ka tas tā varētu būt. Bet tā notika!” saka aktieris.

Vārda izvēle mazajam gan neesot bijis viegls uzdevums, atklāj viņš. “Izrādās, kalendārā sieviešu vārdu ir krietni vairāk,” nosmej Oskars. “Protams, mums bija izraudzītas vairākas versijas, taču, ieklausoties savās sajūtās, sapratām – īstais vārds ir Leonards. Tagad saucam dēlu par Leo – kā mazo lauvēnu,” smaidot nosaka aktieris.

Trīs testi, lai piedalītos dzemdībās

Oskars nosaka, ka laiks pirms dzemdībām bijis gana saspringts, jo jāievēro taču visi noteikumi saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem. “Lai piedalītos dzemdībās, bija jābūt 48 stundas derīgam Covid-19 negatīvam testam. Tos nācās veikt veselus trīs, jo nezinājām, kurā brīdī būs jāsteidz uz slimnīcu. Mazuli gaidījām nedēļas ietvaros,” pastāsta aktieris. Viņš uzsver, ka bez profesionālas pieejas dzemdību laikā nebūtu juties ar dzīvesbiedri tik droši un ar sievu ir pateicīgi vecmātei Ritai Romanovskai no Rīgas Dzemdību nama par ieguldīto darbu, uzmanību un drošības sajūtu īpašajā notikumā un arī ārstei Līgai Kozlovskai no medicīnas centra "Možums" par gādību deviņu mēnešu laikā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram