Slavenības
2021. gada 15. februāris, 05:05

Mārtiņa Ķibilda atraitnei jaunas attiecības - viņa tagad ir kopā ar "Stendera" dibinātāju

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms 15 mēnešiem aizsaulē aizgājušās TV personības un žurnālista Mārtiņa Ķibilda sieva auto kompānijas "Moller Baltic Import" direktore Ilze Grase-Ķibilde jau astoņus mēnešus ir attiecībās ar uzņēmuma "Stenders" bijušo īpašnieku Jāni Bērziņu.

To žurnālam "Kas Jauns" apstiprinājis Jānis Bērziņš, kas tagad ir uzņēmuma "Poho" īpašnieks. “Tas bija pavisam nejaušs, patīkams gadījums. Pirms tam ar Ilzi nebijām pazīstami,” pirmo tikšanos atminas uzņēmējs. Taujāts par kopīgo attiecībās, Jānis atzīst, ka viena no lietām ir skats uz dzīvi. “Mums ir ļoti, ļoti cieša draudzība, arī kopīgas intereses. Mēs viens otru atbalstām visās dzīves jomās. Kopā dodamies uz retrītiem – meditējam. Tagad ejam vienu ceļu, un cerams, ka ilgi iesim kopā,” saka Jānis un atklāj – attiecībās ar Ilzi ir jau astoņus mēnešus. Bērziņam no iepriekšējās laulības ir divi dēli, no kuriem viens dzīvo kopā ar Jāni.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis Bērziņš.

Šis laiks Bērziņam, tāpat kā lielai daļai uzņēmēju, nav viegls, jo arī viņa izsapņotie sapņi uzņēmējdarbībā nav īstenojušies tā, kā cerēts. Tagad Jānis atkal stāv sava biznesa krustcelēs. Kopš kādreizējais "Stendera" īpašnieks parādu dēļ uzņēmumu pārdeva, krīzes un zaudējumi viņu iemācījuši nestresot un saglabāt iekšējo mieru. Šobrīd ikdienā viņam palīdz meditācija. “Tā ir iespēja būt šajā mirklī, sevi tajā pēc iespējas ilgāk noturēt... Domās nevajag klīst pagātnē vai nākotnē, jo tā nav zināma un kontrolējama. Šobrīd strādāju aizvien pie jaunā uzņēmuma "Poho", kurā no betona radām dažādus interjera elementus, taču nav zināms, cik tālu attīstīsies šis uzņēmums,” prāto Jānis. Viņš atzīst, ka šis viņam kā uzņēmējam ir lielu pārdomu laiks. “Padižoties šobrīd ar uzņēmuma izaugsmi nevaru. Varbūt pat nekas nesanāks… Taču ir jāmēģina – kā mušai sisties pret stiklu. Vienā vietā, otrā vietā, trešā – vairākas reizes, līdz izdodas. Brīžos, kad “nolaižas rokas”, es ievelku elpu, apsēžos un padomāju,” nosaka uzņēmējs, kurš nav zaudējis optimismu un ticību arī šajā dzīves situācijā, turklāt skarbākajos brīžos atbalstu viņam sniedz mīļotā Ilze.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mārtiņš un Ilze 2016. gadā.

Televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds mūžībā devās 2019. gada 26. oktobrī 46 gadu vecumā. Tolaik Mārtiņa ģimene sociālajos tīklos paziņoja oficiālo nāves iemeslu: “Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: akūta koronārā sirds slimība.” Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā.

Mārtiņš Ķibilds (1973-2019)

gallery icon

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs. Mārtiņš aizgāja mūžībā, atstājot aiz sevis sievu un četrus bērnus. Divus no iepriekšējās laulības, bet divi dzimuši laulībā ar sievu Ilzi Grasi-Ķibildi.

Atvadas no Mārtiņa Ķibilda

2019. gada 8. novembrī Latvija atvadījās no televīzijas raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda, kas viņsaulē aizgāja 26. oktobrī Amsterdamā. ...

gallery icon

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!