Slavenības
2021. gada 11. februāris, 15:33

Keita Vinsleta skaidro, kāpēc viņas karjera pēc "Titānika" uz vairākiem gadiem "aizgāja pa burbuli"

Jauns.lv

Britu aktrise Keita Vinsleta (45) nofilmējās Holivudas visu laiku lielākajā kases grāvējā “Titāniks” (1997), taču pēc tam viņas karjera slīdēja lejup. Tikai tagad aktrise beidzot atklāj, kāpēc tā noticis.

Keita Vinsleta filmā "Titāniks"

gallery icon

Keita Vinsleta atklāti pastāstījusi par karjeras kritumu pēc fenomenālās popularitātes, ko viņa iemantoja ar Rozas lomu kulta grāvējā “Titāniks”.

foto: 20th Century Fox/Paramount/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Keita Vinsleta un Leonardo di Kaprio filmā “Titāniks”.

Kopā ar populāro aktieri Leonardo di Kaprio viņa nofilmējās režisora Džeimsa Kamerona episkajā mīlas stāstā, kas risinās uz grimstoša kuģa 1912. gadā. Abu jauniešu mīlestībai liktenis bija atvēlējis vien dažas dienas. Šo filmu ar traģiskajām beigām aizvien daudzviet pasaulē, arī pie mums, demonstrē tieši ap Visu mīlētāju dienu – Valentīndienu.

foto: Merie W Wallace/20th Century Fox/Paramount/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Keita Vinsleta un Leonardo di Kaprio filmā “Titāniks”.

Filma kļuva par tā gada lielāko kases grāvēju Holivudā. Kinodarbam 1998. gada februārī piešķirtas 11 Kinoakadēmijas balvas. Lai gan Keita Vinsleta “Oskaru” togad nesaņēma, viņa par savu pārliecinošo tēlojumu bija nominēta labākās aktrises kategorijā.

Piedaloties izdevuma “Los Angeles Times” veidotā sieviešu diskusijā, kurā dalību ņēma arī Mišela Feifere, Rašida Džounsa un Vanesa Kirbija, britu aktrisei uzdots jautājums – kā viņai no salīdzinoši mazpazīstamas aktrises tomēr ar laiku izdevies “saviļņot Holivudas ūdeņus”. Tiesa, pirms leģendārā “Titānika” Keita bija izpelnījusies atzinību ar lomu filmā “Prāts un jūtas” (“Sense And Sensibility”, 1995), par ko bija nominēta "Oskaram" kā labākā otrā plāna aktrise. Taču pēc “Titānika” viņas karjera uz kādu laiku noplaka.

foto: Columbia/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Keita Vinsleta un Gregs Waiss filmā “Prāts un jūtas” (“Sense And Sensibility”).

Britu aktrise apliecina, ka tolaik viņai bijusi sajūta, ka neiederas Holivudā.

“Es pirmo reizi mūžā atveidoju amerikānieti,” atceras Vinsleta. “Es strādāju kopā ar Leo, kuru biju redzējusi filmās “Kas nomoka Gilbertu Greipu” un “Basketbola dienasgrāmatas”. Man bija sajūta ‘Ak, mans Dievs, es taču esmu Keita no Rīdingas!’. Es biju meitene ar lieko svaru, kas vienmēr bija rindas beigās. Tāpēc, ka mans uzvārds sākas ar “V”, dažkārt es netiku pat līdz kino provēm, jo viņiem beidzās laiks, ko varēja veltīt pretendentiem. Un te nu es biju – apstiprināta lomai filmā “Titāniks”. Tas bija tik neticami.”

Holivudas zvaigzne Keita Vinsleta Bena de Lisi kleitā 2002. gada Oskara balvas sasniegšanas ceremonijā

gallery icon

Rašīda Džounsa pajautāja Vinsletai, kā viņai tik agrā vecumā izdevies paredzēt Holivudas spiedienu un turēties no tā tālāk, tā vietā izvēloties neatkarīgās filmas un projektus, pierādot sevi un nostiprinot savu kino ikonas statusu nedaudz citādi.

foto: Gerald Jenkins/Miramax/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Keita Vinsleta neatkarīgā kino filmā “Holy Smoke” (1999).

“Varu godīgi atbildēt, ka es biju nobijusies no Holivudas,” apliecina aktrise. “Lielas, biedējošas vietas, kur visiem vajadzēja būt tieviem un izskatīties tā un ne citādi. Es zināju, ka neizskatos tā, un jutu, ka neiederos šajā vidē. Sapratu, ja vēlos te piederēt, man sava vieta ir jānopelna. Bet es nebiju vēl nopelnījusi.”

Keita tolaik domājusi, ka loma filmā “Titāniks” bijusi tikai “laimīga sagadīšanās”. Lai gan viņa bija divas reizes bija nominēta prestižajai “Oskara” balvai, Vinsletu nomāca sajūta, ka viņa nevar konkurēt ar citām jaunākām un labākā formā esošām popularitāti alkstošām aktrisēm. Tikai pēc nozīmīgiem notikumiem privātajā dzīvē, Keita saņēmusi drosmi konkurēt šovbiznesa aprindās.

Māmiņas cerībās esošā Keita Vinsleta aizēno citas zvaigznes

gallery icon

“Mani nepameta sajūta – “varbūt tā bija tikai veiksme”.  Taču, kad 25 gadu vecumā kļuvu par mammu, visas šaubas pilnībā izplēnēja,” atzīst Vinsleta. “Divus gadus pēc meitas piedzimšanas mani uzaicināja piedalīties filmā “Gaišo atmiņu mūžīgais starojums”. Esmu pārliecināta, ka šis bija nozīmīgs pagrieziena punkts manā karjerā, jo pēc tā cilvēki sāka teikt ‘Ak, viņa to spēj?’”

foto: Moviestore/Shutterstock/ Vida Press
Keita Vinsleta un Džims Kerijs filmā “Gaišo atmiņu mūžīgais starojums” (“Eternal Sunshine Of The Spotless Mind”).

Šobrīd Keita Vinsleta jau sen vairs nebaidās būt rampu gaismās. Viņa atkal sadarbojas ar Džeimsu Kameronu, strādājot pie filmas, kas atkal ved viņu dziļos ūdeņos. Keitai iedalīta loma 2009. gada kases gravēja “Avatars” turpinājumā. Aizvadītā gada novembrī atklāts, ka Vinsleta papildinājusi savas prasmes ūdenī, ko apguva, filmējoties “Titānikā”. Britu aktrise pārspējusi Toma Krūza rekordu, spējot zem ūdens aizturēt elpu vēl ilgāk nekā amerikāņu superzvaigzne, producents un pats savu filmu kaskadieris.  

Lai gan vēl netiek atklāts, kāda būs Keitas Vinsletas loma jaunajā ekranizējumā, filmas pārstāvji savā oficiālajā “Twitter” kontā palepojušies, ka aktrise zem ūdens spējusi aizturēt elpu 7 minūtes un 14 sekundes.