foto: Publicitātes
Noskaties - pirmie kadri no topošās pašmāju pusaudžu komēdijas "Tizlenes"
Kadrs no filmas "Tizlenes".
Kino
2021. gada 11. februāris, 10:24

Noskaties - pirmie kadri no topošās pašmāju pusaudžu komēdijas "Tizlenes"

Jauns.lv

Klajā nācis režisores Martas Elīnas Martinsones debijas spēlfilmas "Tizlenes" pirmais reklāmas rullītis.

Pusaudžu komēdija, kurā trīs draudzenes nolemj likt punktu savai tizleņu dzīvei un kļūt par skolas populārākajām meitenēm, uz lielajiem ekrāniem gaidāma, tiklīdz atvērsies kinoteātri.

“Mans mīļākais filmas veidošanas periods viennozīmīgi ir tās filmēšana, kad bariņš domubiedru un svešinieku satiekas un nolemj kopīgi pavadīt mēnesi, lai radītu ko tādu, kas ir piedzimis tavā galvā. Tas  tiešām ir maģisks brīdis. Taču šobrīd, kad jau vairākus mēnešus norit “Tizleņu” pēcapstrādes process, esmu iemīlējusi arī to - gan izmisuma pilnos brīžus pie montāžas datora, gan stundas skaņu studijā, kad klausies, kā aktieri mikrofonā vairākas reizes pēc kārtas nopūšas vai iesmejas, līdz tiek atrasta ideālā nopūta vai smiekliņš. Ar nepacietību gaidu brīdi, kad atkal visi varēsim tikties kinoteātrī un uz mirkli tā mierinošajā tumsā aizmirst visu to neprātu, kas notiek pasaulē,” stāsta filmas režisore un scenārija autore Marta Elīna Martinsone.

Šobrīd ir pabeigts darbs pie filmas montāžas, uzsākta attēla pēcapstrāde un noris nepieciešamie ieskaņošanas darbi. “Tizleņu” skaņas pēcapstrāde notiks pie filmas kopproducentiem “8HEADS Productions” Čehijā, ar kuriem filmas veidotājiem izveidojusies laba sadarbība, strādājot pie Viestura Kairiša spēlfilmas “Pilsēta pie upes”. Filmu “Tizlenes” plānots izrādīt arī Čehijas kinoteātros, to pilnībā dublējot čehu valodā.

Filmas “Tizlenes” darbība norisinās 1999. gadā. Tuvojas millenium, un trīs devītklasnieces Sarmīte, Sveta un Katrīna  nolemj mainīt savu dzīvi un no klases apsmietākajām “tizlenēm” pārvērsties par skolas populārākajām meitenēm. Taču ne viss iet kā plānots, un meitenēm nākas saprast, ka izlikšanās par to, kas neesi, nenes nedz laimi, nedz stilīgumu, un diemžēl dzīvē viss nenotiek kā kino.

Kadri no pusaudžu komēdijas “Tizlenes” uzņemšanas

Kadri no pusaudžu komēdijas “Tizlenes” uzņemšanas.

gallery icon
12

Galveno – Sarmītes –  lomu filmā atveido Asnāte Sofija Rožkalne, kura līdz šim filmējusies vairāku filmu masu skatos un agrāk darbojusies teātra studijā “Zīļuks”. Sarmītes klasesbiedru lomas filmā atveidos Katrīna Dambeniece (Katrīna), Ludmila Karpova (Sveta), Mārtiņš Aigars Ziedonis (Māris), Kristaps Tutāns (Kaspars), Mārtiņš Zeps (Gints) un Gerda Embure (Ieva). Filmā darbosies arī jau tādi pieredzējuši aktieri kā Guna Zariņa, Imants Strads, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Marija Linarte, Mārtiņš Kalita, Inga Siliņa un citi. Nelielās lomās redzēsim arī dažus Latvijas mūziķus, piemēram, Jāni Krīvēnu un reperi Viņa. Kopumā filmēšanas procesā iesaistīti vairāk nekā 80 aktieri.

Filmas režisores un scenārija autores Martas Elīnas Martinsones veidotā spēles īsfilma “Viesturs Kairišs iznāk no meža” (2018) ieguvusi balvu “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākā studentu filma”, bet 2019. gadā viņa kopā ar Alisi Zariņu saņēma “Lielā Kristapa” balvu par labāko scenāriju spēlfilmai “Blakus” (2019).

Filmu producē studija “Ego Media”, filmas producents ir Guntis Trekteris. “Tizleņu” radošā komanda: operators-inscenētājs Aigars Sērmukšs (LGC), mākslinieks Aivars Žukovskis, grima mākslinieces Zane Žilinska un Tamara Koubova, kostīmu māksliniece Jūlija Volkinšteine, aktieru atlases režisore Gunita Groša, komponists Rihards Zaļupe. Filma saņēmusi Nacionālā Kino centra finansējumu. Filma top sadarbībā ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu "Tet" un TV3, izplatītājs - "ACME Film".