Slavenības
2021. gada 10. februāris, 16:55

Pasaulē nācis vēl viens britu karaliskais mazulis

Jauns.lv

Jorkas princese Eiženija (30) un viņas vīrs Džeks Brūksbenks (34) kļuvuši par vecākiem savam pirmdzimtajam. Pārim piedzimis dēliņš. Viņš ir karalienes Elizabetes II devītais mazmazbērns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: BACKGRID/Vida Press/ Vida Press
Princese Eiženija un Džeks Brūksbenks.

Prinča Endrū un Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones jaunākā meita princese Eiženija 9. februārī pulksten 8:55 no rīta pasaulē laidusi dēliņu.

Zināms, ka jaunais tētis Džeks Brūksbenks bijis sievai līdzās dzemdību laikā. Pāris savu pirmdzimto sagaidījis “The Portland” slimnīcā Londonā, kur pasaulē nākusi arī pati Eiženija un viņas vecākā māsas princese Beatrise.

Princeses Eiženijas kāzas

Šodien Lielbritānijā karaliskas kāzas. Precas princese Eiženija ar Džeks Brūksbenks.

gallery icon
58

Princese Eiženija ar vīru lauzusi senu karaļnama tradīciju, par mazuli paziņojot ar sociālo tīklu palīdzību. Pāris priecīgos jaunumus pavēstījis, publiskojot sirsnīgu melnbaltu fotogrāfiju, kurā redzama maza rociņa, kas apķērusi mammas pirkstu, un tēta gādīgā roka, kas pieskaras abiem savas dzīves visdārgākajiem.

Princese Eiženija un Džeks Brūksbenks

Princese Eiženija un Džeks Brūksbenks.

gallery icon
28

Parasti karaliskā ģimene par karaļbērna nākšanu pasaulē paziņo preses konferencē pie slimnīcas, kur bērns nācis pasaulē. Vēlāk ziņu par piedzimušo mazuli ziņotājs nogādā uz Bakingemas pili un to izvieto uz molberta pie vārtiem.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Parasti arī tiek uzņemtas oficiālas pirmās fotogrāfijas (tradicionāli, jaunajiem vecākiem pozējot pie slimnīcas ar jaundzimušo uz rokām, vai - kā Harija un Meganas gadījumā - dažas dienas vēlāk speciāli sarīkotā fotosesijā), nekad agrāk par mazuli nav paziņots ar sociālo tīklu starpniecību.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar pirmdzimto atstāj slimnīcu

gallery icon
20

Ja neskaita Harija un Meganas bērna dzimšanu, ziņu par jauna karaļbērna nākšanu pasaulē pils izziņo tūlīt pēc mazuļa piedzimšanas. Arī šajā jautājumā Eiženija lauzusi tradīciju. Jaunā ģimene par bērnu pavēstījusi desmit stundas pēc viņa nākšanas pasaulē. Nākamie paziņojumi sekojuši vēlāk. Bakingemas pils savā oficiālajā paziņojumā apstiprināja priecīgos jaunumus, rakstot: “Viņas karaliskā augstība šodien, 2021. gada 9. februārī pulksten 8:55 no rīta “The Portland” slimnīcā laidusi pasaulē dēlu. Džeks Brūksbenks bija līdzās dzemdībās. Bērns sver 3.7 kg.”

“Karaliene, Edinburgas hercogs, Jorkas hercogs, Jorkas hercogiene Sāra un Džordžs Brūksbenka kungs ar kundzi ir informēti un ir priecīgi par šo ziņu.”

“Šis ir princeses Eiženijas un Džeka Brūksbenka pirmais bērns, Jorkas hercoga un Jorkas hercogienes Sāras pirmais mazbērns, un karalienes un Edinburgas hercoga devītais mazmazbērns. Viņas karaliskā augstība un bērns jūtas labi.”

Elizabete II un princese Eiženija apmeklē „Royal Maundy” dievkalpojumu

gallery icon
16

Šajā slimnīcā 2018. gadā pasaulē nāca arī prinča Harija un hercogienes Meganas dēls Ārčijs.

Eiženija par grūtniecību paziņoja 2020. gada 25. septembrī, kad jau medijos bija parādījušās nepārprotamas fotogrāfijas, kurās redzams, ka princese ir māmiņas cerībās. Bērns piedzimis divus gadus pēc Eiženijas un Džeka karaliskajam kāzām 2018. gada oktobrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās