foto: AFP/Scanpix
Tikt kremētam bija viena no viņa pēdējām vēlmēm... Dastina Daimonda tuvinieki dalās, kā aizritējušas pēdējās dienas
Aktieris Dastins Daimonds.
Slavenības
2021. gada 10. februāris, 13:10

Tikt kremētam bija viena no viņa pēdējām vēlmēm... Dastina Daimonda tuvinieki dalās, kā aizritējušas pēdējās dienas

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Dastins Daimonds, kurš aizvadītajā nedēļā, 1. februārī, devās mūžībā, tiks kremēts. Viņa pelni tiks sadalīti divās urnās - viena viņa draudzenei, bet otra tēvam, medijiem atklājis viņa draugs Dens Bloks.

Skrīčs no „Glābējzvana” jeb aktieris Dastins Daimonds

gallery icon

"Jā, tikt kremētam bija viena no viņa pēdējām vēlmēm. Viņš arī nevēlējās, lai viņam tiktu uzstādīts kapa piemineklis, nevēlējās bēru ceremoniju. Gribēja aiziet mierā," "Fox news" pastāstījis  Bloks. 

Daimonda draugs atklājis, ka pat īsi pirms nāves Dastins saglabājis savu humora izjūtu. 

Savukārt pie dakteriem Dastins neesot gājis, jo nav vēlējies, ka kāds no faniem viņu nofotografē, sākas runas. 

"Viņš bija tik noraizējies, ka kāds viņu nofotografēs," paudis Bloks. 

Tikmēr "The Sun" Bloks atklājis, ka Daimonds 'jau iepriekš bija teicis, ka uz kakla viņam esot "milzīgs kamols". Draugs pieļauj, ka TV zvaigzne zinājusi, ka ir slima, bet baidījusies uzzināt patiesību. 

"Es domāju, ka viņš sākumā baidījās uzzināt, ka tas ir vēzis. Jo vēlāk viņš tiešām baidījās no ķīmijterapijas, domāja, ka tā viņu nogalinās," stāsta Bloks, piebilstot, ka sākumā tā darbojusies, bet tad ārsti nolēmuši to pārtraukt, jo tā nav vairs nav darbojusies. 

Arī Dastina aģents Rodžers Pols apstiprināja, ka Daimonda stāvoklis strauji pasliktinājās.

"Viņam nebija ilgstoši jāguļ neciešamās sāpēs. Par to mēs esam pateicīgi," Pols teica paziņojumā.

Pēdējās dienās Daimondam bijis ļoti grūti paelpot.

Daimonda draudzene Taša intervijā "Dailymail" stāsta, ka Dastins nav nomiris slimnīcā, kā daudzi domā, bet gan drauga Džules mājā. 

Tieši nāves dienā viņš tika izrakstīts no slimnīcas. Kamēr aprūpes darbinieks kopā ar draugu gatavojuši Daimondam istabu, Taša atradusi Daimondu priekšnamā jau mirušu. 

Viņa stāsta, ka pēc Daimonda izrakstīšanas kopā ar Bloku braukuši citā mašīnā. Kad iegājusi mājas priekšnamā, atradusi Daimondu un sapratusi, ka viņš neelpo.

"Es izkāpu no mūsu mašīnas, iegāju uzreiz mājā, lai būtu kopā ar Dastinu. Tad es sapratu, ka viņš neelpo," stāsta Taša. 

Viņa turpina: "Viņš bija manas dzīves mīlestība. Mēs plānojām kopīgu nākotni un bieži runājām par bērnu radīšanu. Man sāp sirds. Lai arī viņš cīnījās ar elpošanu un viņam bija grūti runāt, vēl dienu iepriekš viņš varēja man pateikt vārdus:" Es tevi mīlu "".

Jau ziņojām, ka 1. februārī 44 gadu vecumā Daimonds devās mūžībā. Tas, ka Daimondam diagnosticēts plaušu vēzis ceturtajā stadijā, tika paziņots vien aizvadītajā mēnesī. Viņa menedžeris tolaik atklāja, ka  vēzis Daimondam atklāts novēloti, kad viņš tika nogādāts slimnīcā. Janvārī viņam tika veikta pirmā ķīmijterapija. Jau tolaik menedžeris norādīja, ka aktiera veselības stāvoklis esot smags. 

Dastins Daimonds plašāku popularitāti guva, atveidojot Skrīču jauniešu seriālā "Glābējzvans".