Vecāki nosauc labākos un sliktākos paraugus, kam līdzināties. TOPS
Britu vecāki priecājas par saviem bērniem, kas jūsmo par Kembridžas hercogieni Ketrīnu, bet viņus biedē jau doma vien, ka atvases varētu līdzināties skandalozajai popzvaigznei Mailijai Sairusai.
Slavenības
2015. gada 30. augusts, 11:35

Vecāki nosauc labākos un sliktākos paraugus, kam līdzināties. TOPS

Jauns.lv

Bērniem nepieciešams redzēt labus un pozitīvus tēlus – paraugus, kam varētu līdzināties. Vecāki Lielbritānijā pauduši neapmierinātību par daudzām mūsdienu slavenībām, kuras viņu bērniem ir „topā”. Vairums no tām ne pavisam nav līdzināšanās vērtas.

Lielbritānijā veiktajā aptaujā piedalījušies 2 287 vecāki, kuriem ir vismaz viens bērns, kas jaunāks par desmit gadiem.

Vairums māmiņu un tētu ir gandarīti par savām atvasēm, kas jūsmo par Kembridžas hercogieni Ketrīnu. Taču 78% vecāku ne par ko nevēlas, lai bērni ietekmētos no skandalozās dziedātājas Mailijas Sairusas un viņas neprātīgajām izdarībām, ar kurām dziedātāja pārpludina internetu.

Visiem vecākiem bija uzdots jautājums: „Vai ir kāda slavenība, kuru nevēlētos, ka jūsu bērni idealizē?” Aptaujas dalībniekiem izsniedza lapas ar virkni populāru cilvēku vārdiem un viņi varēja atzīmēt, kurus no tiem uzskata par negatīviem paraugiem un uz aplamu uzvedību mudinošiem.

Vecāki bija vienisprātis, ka nevēlētos, lai viņu atvases līdzinātos plikumus rādošajai Mailijai Sairusai. Tāpat vairāk nekā puse respondentu uzskatīja, ka arī minimāli ģērbtā repere Nikija Mināža negatīvi ietekmētu viņu atvases.

43% aptaujāto negatīvi novērtējuši arī „selfiju karalieni” Kimu Kardašjanu. 36% vecāku arī aktrise Kristena Sjtuarte nešķiet labs paraugs bērniem un vēl 34% uzskata, ka skandalozā Rianna arī nav labākā izvēle, ko bērns varētu pieņemt par paraugu, kam līdzināties.

Kas attiecas uz stiprā dzimuma slavenībām, tad vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku (56%) atzīmējuši repera Kanjes Vesta vārdu kā sliktu paraugu, kam līdzināties.

Par vienu procentu (55%) atpaliek kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers, kas iekūlies neskaitāmās nepatikšanās – to skaitā pērn apsūdzēts par huligānismu un vandālismu, kā arī braukšanu pie auto stūres apreibinošo vielu ietekmē.

Vecāki sliktajiem paraugiem pieskaitījuši arī bijušo „One Direction” mūziķi Zeinu Maliku (43%), aktieri Šaiju Lababu (38%) un realitātes šova zvaigzni Džoiju Eseksu (25%).

Kad vecāki lūgti argumentēt savu izvēli, viņi paskaidrojuši īsi – tie nevēloties, lai bērni „noiet no ceļa”.

Pie labajām slavenībām, kurām vērts līdzināties, vecāki pieskaitījuši Kembridžas hercogieni Ketrīnu (34%), kura sabiedrībā daudz slavēta par ietekmi uz britu modi, kā arī par ieguldīto darbu labdarībā. Mazo bērnu vecākiem simpatizē arī aktrise Mišela Kīgena (32%), popzvaigzne un filantrope Teilore Svifta (27%), kā arī dziedātāja Bijonsē (23%) un aktrise Andželina Džolija (22%).

Par labajiem puišiem britu vecāki atzinuši dziesminieku Edu Šīranu (41%), grupas „One Direction” mūziķi Hariju Stailsu (26%), F1 braucēju Lūisu Hamiltonu (20%), komiķi Džeimsu Kordenu (17%) un popmūziķi Džastinu Timberleiku (14%).

„Nav brīnums, ka vecāki raizējas par slavenību atstāto iespaidu uz viņu bērniem, īpaši, ja paskatieties uz tādām zvaigznēm kā Mailija Sairusa,” norādījis aptaujas kurators Kriss Džonsons. „Viņa karjeru uzsāka seriālā „Hanna Montana” un bija lielisks paraugs tīņiem. Bet tad viņa sasniedza konkrētu vecumu un nolēma atbrīvoties no paraugmeitenes tēla. Vecāki liek lielas cerības uz saviem bērniem un ir skaidrs, ka viņi nesapņo, ka atvase lēkās apkārt tikpat kā neapģērbta un dzīvi notrieks ballītēs.”

Slavenības, kuras bērniem ir labs paraugs un kurām līdzināties noteikti nevajadzētu – galerijās!

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press