foto: Alan Davidson/Shutterstock/ Vida Press
Britu žurnālista māte pēc Covid-19 vakcīnas piedzīvo blaknes un tagad ievēro gultas režīmu
Britu TV žurnālists Pīrss Morans ar mammu Gabrielu un patēvu Glinnu.
Slavenības
2021. gada 1. februāris, 16:36

Britu žurnālista māte pēc Covid-19 vakcīnas piedzīvo blaknes un tagad ievēro gultas režīmu

Jauns.lv

Britu TV žurnālists un rīta programmas “Good Morning Britain” vadītājs Pīrss Morgans pastāstījis, ka viņa Covid-19 pārslimojušie vecāki aizvadītajā nedēļā saņēmuši katrs savu vakcīnu un 76 gadus vecā mamma Gabriela šobrīd saskārusies ar tās blaknēm. Viņai jāievēro gultas režīms, jo paradījušies gripai līdzīgi simptomi.

Pīrss Morgans ar vecākiem

gallery icon

Par to, ka senioru vecumu sasniegušie vecāki aizvadītajā nedēļā sagaidījuši savu rindu un saņēmuši Covid-19 pirmo poti, žurnālists Pīrss Morgans pirmdien pastāstījis savā TV programmā. Viņš arī apliecinājis, ka par spīti blaknēm, kuru dēļ mammai šobrīd jāievēro gultas režīms, abi koronavīrusu pārslimojušie vecāki slavējuši “ļoti efektīvo un ārkārtīgi nesāpīgo” vakcinācijas procesu.

Abi seniori vakcinēti aizvadītajā piektdienā Austrumsaseksā, Anglijā. “Viņi teica, ka process bijis ļoti efektīvs, ļoti ātrs, ļoti nesāpīgs un visi ir ļoti laimīgi. Taču manas mammas [organisma] reakcija pēc potes bija diezgan slikta,” apliecinājis žurnālists.

Pīrss Morgans ar sievu Sēliju Voldenu

gallery icon

“Es saku slikta, līdzīga gripai, viņai jāpavada laiks gultā. Visiem cilvēkiem ir neliela vai mazliet lielāka reakcija uz poti,” papildināja Morgans.

Mediķis Hilarijs Džounss programmā “Good Morning Britain” nekavējoties centies pārliecināt Pīrsu Morganu un TV skatītājus, ka tas, ko šobrīd piedzīvo žurnālista māte, esot pilnīgi normāla organisma reakcija.

foto: ITV/Shutterstock/ Vida Press
Pīrss Morgans un Sūzena Rīda sarunājas ar doktoru Hilariju Džounsu.

“Vairumam cilvēku injekcijas vietā var rasties neliels apsārtums, mazliet dedzinoša sajūta, vai karstums, kas pāriet dažu stundu laikā. Tas vienmēr pāriet diennakts laikā. Tas noteikti nav nekas neparasts, tas ir raksturīgi jebkurai vakcinācijai.”

“Otra lieta, par ko cilvēki ziņo, ir nelies nogurums, galvassāpes un muskuļu sāpes, kas varētu būt mazliet ilgāk. Dažiem cilvēkiem ir drebuļi un neliela temperatūra.”

Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 pirmo vakcīnas devu

Lielbritānijas iedzīvotāji saņem Covid-19 vakcīnu pirmo devu. Kopš decembra sākuma vakcinēti jau vairāk nekā 1,3 miljoni cilvēku jeb gandrīz 2% ...

gallery icon

“Aptuveni 50 % cilvēku izjūt nogurumu, kas izzūd dažu stundu līdz diennakts laikā.” Ārsts Hilarijs Džounss norādījis, ka šādā situācijā vislabāk lietot paracetamolu vai ibuprofēnu, lai mazinātu nepatīkamās blaknes.

Līdz pirmdienas rītam Lielbritānijā vakcinēti 8 977 329 cilvēku. Lielākajai daļai tā ir pirmā no divām nepieciešamajām potēm.

Lielbritānijā vakcinē pirmo cilvēku - 90 gadus veco Mārgaretu

Lielbritānijā, kur uzsākta iedzīvotāju masveida imunizācija pret Covid-19, pielietojot "Pfizer"/"BioNTech" izstrādāto preparātu, vakcinēts pirmais cilvēks - 90 gadus vecā Mārgareta ...

gallery icon

To, ka māte Gabriela un patēvs Glinns saņēmuši vakcīnu, Pīrss Morgans saviem faniem atklāja “Twitter” jau aizvadītajā sestdienā.

Viņš jau agrāk pastāstījis, ka vecāki, kuriem ir pāri septiņdesmit, 2020. gada novembrī izslimojuši Covid-19. Vecāki bijuši ļoti piesardzīgi un tomēr slimību “saķēruši”. Viņiem visticamāk tā pielipusi no kāda no šaurā loka jeb sava “atbalsta burbuļa”, ar ko vecāki kontaktējās.

Tā ārkārtējo stāvokli Lielbritānijā ievēro londonieši

Lielbritānijas valdība pirmdien izsludinājusi trīs nedēļās ilgu ārkārtējo stāvokli nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un ...

gallery icon