Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kardašjana - pirmā lēdija? Kanje Vests kandidēs par prezidentu
Ja reperis Kanje Vests 2020. gadā kļūs par ASV prezidentu, sabiedrības dāma Kima Kardašjana būs valsts pirmā lēdija...
Slavenības

Kardašjana - pirmā lēdija? Kanje Vests kandidēs par prezidentu

Jauns.lv

Svētdienas vakarā Losandželosā notikušajā MTV mūzikas video balvu vakarā ekscentriskais reperis Kanje Vests (38) paziņojis, ka kandidēšot nākamajās ASV prezidenta vēlēšanās, kas notiks 2020. gadā!

Kardašjana - pirmā lēdija? Kanje Vests kandidēs pa...

Savulaik pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama divas reizes publiski nosaucis Kanje Vestu par „pajoliņu.” Prezidents bija ļoti nikns par repera uzvedību MTV mūzikas video balvu ceremonijas vakarā 2009. gadā, kad mūziķis pārtrauca dziedātājas Teilores Sviftas pateicības runu, jo vienpersoniski uzskatīja, ka labākās dziedātājas video godalga pienākoties citai – viņa labai draudzenei R’n’B dīvai Bijonsē.

Iepriekš prezidents Obama reperim veltījis neglaimojošo vārdu intervijas laikā ar žurnāla „The Atlantic” reportieri. „Viņš ir pajoliņš, taču talantīgs,” atzina prezidents.

Interesanti, ka šoreiz, kad Vestam MTV balvu vakarā tika pasniegta trofeja par mūža ieguldījumu, viņam godalgu pasniedza neviena citā, kā dziedātāja Teilore Svifta, kuru viņš rupji apvainoja pirms sešiem gadiem. Reperis gan toreiz vēlāk publiski lūdza dziedātājai piedošanu un pat sakomponēja viņai dziesmu. Neglīto rīcību Svifta piedeva, bet Kanjes dziesmu gan atteicās izpildīt.

Mazliet neierasti, ka balva par mūža ieguldījumu šogad piešķirta Kanej Vestam. Iepriekš šo godalgu saņēmuši tādi mākslinieki kā Maikls un Dženeta Džeksoni, Britnija Spīrsa, U2, Džordžs Maikls un Bijonsē.

2009. gadā Kanje rupji pārtrauca dziedātājas Teilores Sviftas pateicības runu MTV mūzikas video balvu vakarā. Sešus gadus vēlāk tieši Teilore viņam pasniegusi MTV VMA godalgu par mūža ieguldījumu.
2009. gadā Kanje rupji pārtrauca dziedātājas Teilores Sviftas pateicības runu MTV mūzikas video balvu vakarā. Sešus gadus vēlāk tieši Teilore viņam pasniegusi MTV VMA godalgu par mūža ieguldījumu.

Maijers ātri vien iejaucās Vesta monologā un ievirzīja sarunu citā gultnē. Taču, kad aktieris vēlāk uz brīdi pameta tiešo ēteru, Kanje paziņoja: „Džordžs Bušs nerūpējas par tumšādainajiem cilvēkiem.” Pēc šī paziņojuma Vests demonstratīvi pameta ēteru.

Bušs vēlāk šo nosauca par „vienu no nepatīkamākajiem savas prezidentūras mirkļiem”. Taču bija daudz cilvēku, kas uzskatīja, ka reperim bijusi taisnība, jo Ņūorleānā esot pārāk maz kas darīts pirmajās nedēļas un mēnešos pēc dabas katastrofas.

2010. gadā intervijā šovam „Today” Kanje atzina: „Es to pateicu jūtu uzplūdā, bet man nebija drosmes nosaukt viņu par rasistu. Es uzskatu, ka emocionāli smagos brīžos, kā šajā, mēs kā cilvēki ne vienmēr izvēlamies pareizos vārdus.”

2013. gadā Kanje atkal nonāca „krustugunīs”, kad bija izteicis komentārus par prezidentu Obamu un ebreju cilvēkiem. Kad mūziķim jautāja, kā viņš vērtē Obamas darbu, reperis paziņoja: „Vecīt, es jums kaut ko pateikšu par Džordžu Bušu un naftas ienestu naudu un Obamu un naudas trūkumu. Cilvēki vēlas pateikt, ka Obama nespēj to paveikt vai viņam tur nav teikšanas. Viss tikai tāpēc, ka viņam nav tādu sakaru. Tumšādainajiem cilvēkiem nav tādu sakaru kā ebrejiem. Mēs neesam ebreji. Mums nav ģimeņu, kam ir tik daudz naudas.”

Kanje Vests MTV VMA 2015 balvu vakarā

2015. gada MTV mūzikas video balvu vakarā reperis Kanje Vests paziņojis, ka kandidēs 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās. Ja viņu ...

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press