foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - filma par lietuvieša leģendāru lēcienu un aizraujošais grāvējs "Tenet"
Kadrs no filmas "Tenet".
TV
2021. gada 6. janvāris, 17:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - filma par lietuvieša leģendāru lēcienu un aizraujošais grāvējs "Tenet"

Jauns.lv

Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet dokumentālu filmu "Lēciens", ambiciozo laika puzli "Tenet" un kriminālseriālu "Mirušo fotogrāfijas".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liktenīgais lēciens

Izmantojot aculiecinieku ziņojumus un arhīva kadrus, dokumentālā filma "Lēciens" stāsta par lietuvieša Sima Kudirkas likteni.

Tieši pirms 50 gadiem – 1970. gada Pateicības dienā – ASV krasta apsardze devās uz tikšanos ar padomju kuģi, kas bija noenkurojies pie Martasvinjardas salas krastiem. Mērķis bija divpusēja tikšanās, lai apspriestu zvejas tiesības Atlantijas okeānā. Kamēr sarunas ritēja pilnā sparā, Sims Kudirka izmisīgās brīvības alkās pārcēlās uz amerikāņu kuģa. Viņam par šausmām, pēc septiņām stundām brīvībā amerikāņi pārbēdzēju izdeva Padomju Savienībai, izraisot pasaules mediju sašutumu.

foto: Publicitātes
Kadrs no filmas "Lēciens".

Aculiecinieku stāsti, unikāli arhīvu kadri un paša Sima Kudirkas dramatisko notikumu rekonstrukcijas veido dokumentālā trillera Lēciens sižetu, kas vedīs skatītāju aizraujošā kino piedzīvojumā.

Filmu lūkojiet "Shortcut Films" un "Shortcut Premiere" – angļu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Ambiciozā laika puzle

Bruņojies ar vienu vārdu – Tenet –, filmas galvenais varonis dodas cīņā, lai novērstu Trešo pasaules karu.

Viņa misija ved cauri krēslainajiem starptautiskās spiegošanas koridoriem, un atklājas, ka tā pārkāpj esošā laika rāmjus. Tā nav ceļošana laikā. Tā ir inversija. Īpaši režisora Kristofera Nolana jauno filmu gaidīja mūsu kaimiņzemē Igaunijā – daļa grāvēja "Tenet" uzņemta tur. Un jāatzīst, ka igauņi var tiešām būt lepni, jo Igaunijā filmas darbība rit krietnu laiku un tur uzņemtas ne tās maznozīmīgākās ainas. Lai gan Nolana filmās jau maznozīmīgu ainu nemaz nav... Galvenajās lomās: Holivudas zvaigznes Denzela Vašingtona dēls Džons Deivids Vašingtons un Roberts Patinsons.

foto: Publicitātes
Vašingtons un Patinsons filmā "Tenet".

Aizraujošo spriedzes filmu "Tenet" skatiet "Shortcut Premiere" – angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Fotogrāfs un slepkavības

"Mirušo fotogrāfijas" ("Dead Still") ir sešu sēriju garš īru seriāls – kriminālmistērija.

1880. gads, Dublina: pazīstams memoriālu fotogrāfs Broks Blenerhasets mēģina atdzīvināt biznesu ar māsasmeitas Nensijas Vikersas un viņa pārāk entuziastiskā jaunā asistenta kaprača Konela Moloja palīdzību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Seriālu lūkojiet "Shortcut Films" – angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.