foto: Publicitātes
Aizkulišu VIDEO: ieskaties jaunās piedzīvojumu filmas "Ziemassvētki džungļos" tapšanas aizkadros
Kino
2020. gada 23. decembris, 11:51

Aizkulišu VIDEO: ieskaties jaunās piedzīvojumu filmas "Ziemassvētki džungļos" tapšanas aizkadros

Jauns.lv

2019. gada rudenī "Studijas Lokomotīve" filmēšanas grupa devās uz Indonēziju, lai nofilmētu jaunu piedzīvojumu filmu visai ģimenei – "Ziemassvētki džungļos", kas stāstīs par Paulas un viņas drauga Ahima aizraujošo ceļu džungļu biezoknī, meklējot Ziemassvētku brīnumu.

Filmas pirmizrāde bija plānota šī gada decembrī, taču pandēmijas dēļ to nākas pārcelt uz nākamo gadu. Tikmēr “Studija Lokomotīve” aicina ielūkoties filmas tapšanas aizkulisēs.

Ziemassvētku piedzīvojumu filma visai ģimenei, kas COVID-19 ierobežojumu dēļ uz ekrāniem nonāks tikai 2021. gada decembrī, stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Dzīve tālajā zemē izrādās nopietns pārbaudījums vecāku attiecībām, un, tuvojoties svētkiem, Paula saprot, ka tikai Ziemassvētku brīnums var saglābt ģimeni. Taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku vecītis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits...

Filmas producents Roberts Vinovskis stāsta: „Šī būs pirmā Latvijas filma, kas gandrīz pilnībā uzņemta ārpus Latvijas, turklāt tik tālu – Javas salā Indonēzijā. Un, protams, ir skumji, ka nākas pārcelt tās izrādīšanu: ņemot vērā visus vīrusa radītos ierobežojumus, ar ko mums jāsadzīvo, savā ziņā “Ziemassvētki džungļos” varēja kļūt  par eksotiskāko kino skatītāju ceļojumu šogad. Tomēr izrādījies, ka pat kinoteātra krēslā šāds piedzīvojums kļuvis pārāk riskants. Bet nav vērts skumt – kamēr gaidām pirmizrādi, mums ir ko piedāvāt skatītājiem. Esam safilmējuši daudzas stundas gan ar notikumiem filmēšanas laukumā, gan no filmas tapšanas aizkulisēm, gan nelielas ekspedīcijas kopā ar pazīstamo dabas pētnieku Māri Olti, kurš filmā atveido ģimenes tēvu. Tā nu varēsim iepazīstināt skatītājus ar dažādiem eksotiskiem pārsteigumiem, kas atrodami Indonēzijā. Palūkojāmies, kā aug rīsi, mango un banāni, kā ar civetkaķu starpniecību top pasaulē dārgākā kafija, kā savā pilī dzīvo Jogjakartas sultāns, kādu mūziku spēlē karaliskais gamelāna orķestris un kā tradicionālās dejas izpilda sultāna ģimenes sievietes. Satikāmies ar lietus pavēlnieku Bambangu, kurš ir draugos ar diženā Merapi vulkāna gariem, apmeklējām arī putnu dziedāšanas sacensības un zivju tirgu Indijas okeāna piekrastē. Nākamā gada laikā piedāvāsim ielūkoties sagatavotajos stāstos, bet tikmēr neliels ieskats mūsu piedzīvojumos. Sekojiet filmas profiliem sociālajos tīklos, un, tā teikt – turpinājums sekos!”

Filmas “Ziemassvētki džungļos” uzņemšana Indonēzijā

Studijas “Lokomotīve” filmēšanas grupa septembra sākumā devusies uz Indonēziju, lai sāktu filmēt jaunu piedzīvojumu filmu bērniem – “Ziemassvētki džungļos”, kas ...

gallery icon
29

Filmā tēvu atveido Māris Olte, māti – Inga Alsiņa, vecāko māsu – Elizabete Liepa, bet apņēmīgo desmitgadnieci Paulu – Rebeka Šuksta. Viņas uzticamā pavadoņa un drauga Ahima lomā iejuties indonēzietis Braidens Pablo Eskobars. Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, scenārija autore – Lote Eglīte, filmas režisors – Jāks Kilmi, operators – Aigars Sērmukšs.

"Ziemassvētki džungļos”, sadarbojoties Latvijas "Studijai Lokomotīve” un Igaunijas "Stellar Films”, top ar Latvijas Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra un "ACME Film” finansiālo atbalstu.