Slavenības
2020. gada 18. decembris, 06:37

Tauta dusmīga: kā princis Harijs var runāt par ūdens taupīšanu, ja viņam mājās ir 16 vannasistabas

Jauns.lv

Lai gan princis Harijs un Saseksas hercogiene Megana oficiāli beidza pildīt karaļnama pienākumus 2020. gada 31. martā, šis pāris aizvien ir sabiedrības uzmanības centrā. Nesen Harijs kritizēts par to, ka runājis par ūdens taupīšanu, bet pats dzīvo savrupmājā, kurā ir 16 vannasistabas...

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Princis Harijs nesen teicis publisku uzrunu, kurā aicinājis cilvēkus taupīt ūdeni un saudzēt vidi. Šī uzruna vairākiem tautiešiem šķitusi liekulīga, jo princis ar ģimeni dzīvo greznā savrupnamā, kurā ir vairāk nekā ducis vannasistabu!

Portāls “Daily Mail” informē, ka Saseksas hercogs savu uzrunu teicis straumēšanas platformā “WaterBear”. “Ikviena lāsīte, kas krīt no debesīm, dod veldzi izslāpušajai zemei,” savā uzrunā norādījis Harijs. “Kā būtu, ja katrs no mums būtu lietuslāsīte, un ja katrs no mums nebūtu vienaldzīgs? Galu galā daba ir mūsu dzīvības avots… Bet jūs nevarat uzmundrināt, izglītot un iedvesmot, ja vien neseko reāla darbība.”

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon
35

“Man tas nozīmē darbus, kas seko vārdiem. Ir daudz cilvēku, kas runā, bet svarīgākais ir darīt,” piebildis Harijs.

Publiski prinča izteikumus visvairāk nokritizējis britu žurnālists un rīta programmas “Good Morning Britain” vadītājs Pīrss Morgans. Viņš iesaka princim “pašam praktizēt to, ko sludina”.

Pīrss Morgans ar sievu Sēliju Voldenu

gallery icon
14

Morgans, kurš ne mirkli nevilcinās, lai pakritizētu Saseksu rīcību, izskaitļojis, cik daudz ūdens patērē Harijs un Megana, zinot, ka viņu savrupnamā ir 16 vannasistabas.

“[Princis Harijs] vakar atgriezās vienā no saviem videoklipiem, sakot, ka mums visiem jābūt kā lietuslāsei,” savā rīta programmā norādīja Morgans. “Viņš paziņoja, "ja nu katrs no mums būtu lietuslāsīte". Ar to domājot, lai pasargātu pasauli no globālās sasilšanas, un acīmredzot, no viņa Kalifornijas savrupmājas, kurā – runājot par ūdens pilieniem – ir 16 vannasistabas. Es tikko aprēķināju, ka ikkatrai vannai tiek izmantoti 4,5 miljoni ūdens pilienu. Ja viņu 16 vannasistabas lieto katru dienu, tās patērē 72 miljonus ūdens pilienu dienā.”

Megana Mārkla savas mājas pagalmā sniedz interviju sieviešu tiesību aizstāvei Glorijai Steinemai

gallery icon
11

“Tātad, ja Harijs saka – ja ikkatrs no mums būtu lietus lāsīte.. Jūs pašlaik katru dienu izlietojat 72 miljonus ūdens pilienu. Kā tad ar to? Kā viņš to pamato – ar zemi, kas izslāpusi pēc ūdens? Man nav nekas iebilstams būt par lietuslāsīti, ja tas tev liek justies labāk, tad es būšu lietuslāsīte. Taču es šādas lietuslāšu lekcijas uztvertu nopietnāk, ja tās nenāktu no cilvēka, kas izmanto privātās lidmašīnas kā taksometru pakalpojumus.”

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25

Savu neapmierinātību Pīrss Morgans noslēdza sekojošiem vārdiem: “Nopietni? 16 vannasistabas, privātas lidmašīnas kā taksometri. Beidziet lietot privātās lidmašīnas! Privātās lidmašīnas ir vienas no lielākajām oglekļa izmešu radītājām, kādas vien var būt. Aizveriet dažas vannasistabas... Tev pašam jādara tas, ko sludini citiem.”

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14